TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почнува трката со време за да се овозможи помошта од 6.000 денари

Слободен Печат - 23.11.2020

Бирократските процедури се испречија пред 280 илјади граѓани, кои се надеваат дека што побргу ќе добијат по 6.000 денари за купување домашни производи. Предлог-законот за финансиска поддршка на граѓани со низок доход, корисници на пензија, корисници ...

Државната помош ќе се исплаќа на трансакциска сметка – кога и како граѓаните ќе можат да ги трошат овие пари?

ТВ21 - 22.11.2020

Иако предлог законот за Државна помош од 6.000 денари стигна во Собранието, сѐ уште не е ставен на дневен ред, а неизвесно е кога истиот ќе биде изгласан. Во него стои дека лицата со месечни примања под 15 илјади денари, евидентирани во ПИОМ до 27 ...

Државната помош ќе се исплаќа на трансакциска сметка – кога и како граѓаните ќе можат да ги трошат овие пари?

4NEWS - 23.11.2020

Иако предлог законот за Државна помош од 6.000 денари стигна во Собранието, сѐ уште не е ставен на дневен ред, а неизвесно е кога истиот ќе биде изгласан. Во него стои дека лицата со месечни примања под 15 илјади денари, евидентирани во ПИОМ до 27 ...

Државната помош ќе се исплаќа на трансакциска сметка – кога и како граѓаните ќе можат да ги трошат овие пари?

PressingTV - 23.11.2020

Иако предлог законот за Државна помош од 6.000 денари стигна во Собранието, сѐ уште не е ставен на дневен ред, а неизвесно е кога истиот ќе биде изгласан. Во него стои дека лицата со месечни примања под 15 илјади денари, евидентирани во ПИОМ до 27 ...

Кога и како граѓаните ќе можат да ги трошат 6.000 денари од државата?

Пари - 22.11.2020

Државната помош од 6.000 денари пензионерите, самохраните родители, невработените и младите до 29 години, ќе треба да ја искористат за неколку дена, откако ќе им легнат парите. Предлог законот стигна во Собранието, но не е ставен на дневен ред ни ...