TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Откриени над 300 гранати кај стадионот во Битола

Локално - 28.10.2020

При градежни работи кај градскиот стадион во Битола, пронајден е поголем број на артилериски гранати од 75 милиметри кои датираат од Првата светска војна. За само нецели два дена, приротехничарите открија околу триста гранати, е се претпоставува ...

Досега пронајдени и подигнати 300 гранати, можно е да се и повеќе 1.000 под стадионот Тумбекафе (фото)

Битола Њуз - 28.10.2020

За време на изведување на градежни работи кај градскиот стадион под Тумбекафе во Битола, при изградба на потпорен ѕид, деновиве е пронајден арсенал од гранати од Првата светска војна, а бројот според некои претпоставки можеби да е повеќе од 1.000 ...

Кај стадионот под тумбе кафе откриен арсенал со гранати

Алфа - 28.10.2020

При ископ во изведување на градежни работи, вчера кај стадионот под Тумбе кафе во Битола, откриен е огромен арсенал на артилериски гранати со калибар од 75мм, останати од Првата светска војна.

За два дена пронајдени над 300 гранати кај стадионот во Битола

Тера - 28.10.2020

При градежни работи кај градскиот стадион во Битола, пронајден е поголем број на артилериски гранати од 75 милиметри кои датираат од Првата светска војна. Во текот на изминатите два дена пиротехничари од Дирекцијата за заштита од спасување имаат ...

Стадионот во Битола лежел на гранати од Прва светска војна

+инфо - 27.10.2020

На 26.10.2020 во 10.50 часот било пријавено дека во Битола, при вршење на ископ кај старата трибина од стадионот под „Тумбе Кафе“, во правец кон старата касарна, биле пронајдени стари артилериски гранати калибар 75 мм од Првата светска војна, ...

Пронајдена граната во Битола од Првата светска војна

24Инфо - 27.10.2020

На 26.10.2020 во 10.50 часот било пријавено дека во Битола, при вршење на ископ кај старата трибина од стадионот под „Тумбе Кафе“, во правец кон старата касарна, биле пронајдени стари артилериски гранати калибар 75 мм од Првата светска војна.

Пронајдени гранати кај стадионот „Под Тумбе-кафе“

Макфакс - 27.10.2020

Вчера во 10.50 часот било пријавено дека во Битола, при вршење на ископ кај старата трибина од стадионот под Тумбе Кафе, во правец кон старата касарна, биле пронајдени стари артилериски гранати калибар 75 мм од Првата светска војна.

Пронајдени гранати кај стадионот под Тумбе кафе

Опсервер - 27.10.2020

Вчера во 10.50 часот било пријавено дека во Битола, при вршење на ископ кај старата трибина од стадионот под Тумбе Кафе, во правец кон старата касарна, биле пронајдени стари артилериски гранати калибар 75 мм од Првата светска војна.

Пронајдени гранати кај стадионот под Тумбе кафе

Вечер - 27.10.2020

Вчера во 10.50 часот било пријавено дека во Битола, при вршење на ископ кај старата трибина од стадионот под Тумбе Кафе, во правец кон старата касарна, биле пронајдени стари артилериски гранати калибар 75 мм од Првата светска војна.

Стари гранати од Прва светска војна пронајдени под „Тубме кафе“

Слободен Печат - 27.10.2020

На 26.10.2020 во 10.50 часот било пријавено дека во Битола, при вршење на ископ кај старата трибина од стадионот под „Тумбе Кафе“, во правец кон старата касарна, биле пронајдени стари артилериски гранати калибар 75 мм од Првата светска војна.

Пронајдени гранати под трибината на стадионот под Тумбекафе во Битола

Битола Њуз - 27.10.2020

На 26.10.2020 во 10.50 часот било пријавено дека во Битола, при вршење на ископ кај старата трибина од стадионот под „Тумбе Кафе“, во правец кон старата касарна, биле пронајдени стари артилериски гранати калибар 75 мм од Првата светска војна.

Во Битола пронајдени стари артилериски гранати од Прва светска војна

Press24 - 27.10.2020

Во Битола вчера биле пронајдени стари артилериски гранати калибар 75 мм од Првата светска војна. Како што соопштија од МВР, гранатите биле пронајдени при вршење ископ кај старата трибина од стадионот под „Тумбе Кафе“, во правец кон старата касарна.

Во Битола пронајдени стари артилериски гранати од Прва светска војна

А1 On - 27.10.2020

Во Битола вчера биле пронајдени стари артилериски гранати калибар 75 мм од Првата светска војна. Како што соопштија од МВР, гранатите биле пронајдени при вршење ископ кај старата трибина од стадионот под „Тумбе Кафе“, во правец кон старата касарна.

Пронајдени гранати кај стадионот под Тумбе кафе

Н.Македонија - 27.10.2020

Вчера во 10.50 часот било пријавено дека во Битола, при вршење на ископ кај старата трибина од стадионот под Тумбе Кафе, во правец кон старата касарна, биле пронајдени стари артилериски гранати калибар 75 мм од Првата светска војна.

Во Битола пронајдени стари артилериски гранати од Прва светска војна

Канал5 - 27.10.2020

Во Битола вчера биле пронајдени стари артилериски гранати калибар 75 мм од Првата светска војна. Како што соопштија од МВР, гранатите биле пронајдени при вршење ископ кај старата трибина од стадионот под „Тумбе Кафе", во правец кон старата касарна.

Пронајдени гранати кај стадионот под Тумбе кафе

Centar - 27.10.2020

Вчера во 10.50 часот било пријавено дека во Битола, при вршење на ископ кај старата трибина од стадионот под Тумбе Кафе, во правец кон старата касарна, биле пронајдени стари артилериски гранати калибар 75 мм од Првата светска војна.

Во Битола најдени артилериски гранати од Прва светска војна

МКД - 27.10.2020

Во Битола вчера биле најдени стари артилериски гранати калибар 75 мм од Првата светска војна, соопшти МВР. Гранатите биле пронајдени при вршење ископ кај старата трибина од стадионот под „Тумбе Кафе", во правец кон старата касарна.

Во Битола пронајдени стари артилериски гранати од Прва светска војна

MakPress - 27.10.2020

Во Битола вчера биле пронајдени стари артилериски гранати калибар 75 мм од Првата светска војна. Како што соопштија од МВР, гранатите биле пронајдени при вршење ископ кај старата трибина од стадионот под „Тумбе Кафе“, во правец кон старата касарна.

Стари артилериски гранати пронајдени во стадионот во Битола

Тера - 27.10.2020

На 26.10.2020 во 10.50 часот било пријавено дека во Битола, при вршење на ископ кај старата трибина од стадионот под „Тумбе Кафе“, во правец кон старата касарна, биле пронајдени стари артилериски гранати калибар 75 мм од Првата светска војна.

На стадинот под „Тумбе кафе“ во Битола пронајдени гранати

Нетпрес - 27.10.2020

Во Битола вчера биле пронајдени стари артилериски гранати калибар 75 мм од Првата светска војна. -На 26.10.2020 во 10.50 часот било пријавено дека во Битола, при вршење на ископ кај старата трибина од стадионот под „Тумбе кафе“, во правец кон ...

Стадионот под Тумбе Кафе лежел на гранати од Прва светска војна

Република - 28.10.2020

При ископ во изведување на градежни работи, вчера кај стадионот под Тумбе кафе во Битола, откриен е огромен арсенал на артилериски гранати со калибар од 75мм, останати од Првата светска војна.

При реконструкцијата на трибините на “Тумбе Кафе“ пронајдени бомби и гранати

Сител - 27.10.2020

При реконструкцијата на трибините на стадионот под “Тумбе Кафе“, во непосредна близина на теренот, при изведбата на градежните работи пронајдени се бомви и гранати кои датираат од Првата или Втората светска војна.

Во Битола пронајдени стари артилериски гранати од Прва светска војна

Опсервер - 27.10.2020

Во Битола вчера биле пронајдени стари артилериски гранати калибар 75 мм од Првата светска војна. Како што соопштија од МВР, гранатите биле пронајдени при вршење ископ кај старата трибина од стадионот под „Тумбе Кафе“, во правец кон старата касарна.

Гранати пронајдени под „Тумбе кафе“ во Битола

Република - 27.10.2020

Во Битола вчера биле пронајдени стари артилериски гранати калибар 75 мм од Првата светска војна. – информираат од МВР. Од страна на Дирекцијата за заштита и спасување, подрачна единица Битола, гранатите биле безбедно подигнати за понатамошна ...

Гранати од Првата светска војна пронајдени под трибина на стадионот во Битола

Курир - 27.10.2020

На 26.10.2020 во 10.50 часот било пријавено дека во Битола, при вршење на ископ кај старата трибина од стадионот под „Тумбе Кафе“, во правец кон старата касарна, биле пронајдени стари артилериски гранати калибар 75 мм од Првата светска војна, ...