TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Зголемени трошоците на животот и цените на мало

Слободен Печат - 14.02.2020

Трошоците на животот и цените на мало во јануари годинава се зголемени за 0,1 отсто во однос на претходниот месец, а во споредба со јануари 2019 година бележат пораст од 0,6 проценти. Според податоците на Државниот завод за статистика, пораст на ...

Поскапе живеачката- Зголемени трошоците на животот и цените на мало

Курир - 14.02.2020

Трошоците на животот и цените на мало во јануари годинава се зголемени за 0,1 отсто во однос на претходниот месец, а во споредба со јануари 2019 година бележат пораст од 0,6 проценти. Според податоците на Државниот завод за статистика, пораст на ...

Трошоците на живот пораснаа за 0,6 отсто

+инфо - 14.02.2020

Намалување на трошоците на животот, пак, е забележано кај месото за 0,8 отсто, виното за 0,3 и жестоките пијалаци за 0,2 отсто. Трошоците на животот и цените на мало во јануари годинава се зголемени за 0,1 отсто во однос на претходниот месец, а во ...

Зголемени трошоците на животот и цените на мало

Вечер - 14.02.2020

Трошоците на животот и цените на мало во јануари годинава се зголемени за 0,1 отсто во однос на претходниот месец, а во споредба со јануари 2019 година бележат пораст од 0,6 проценти. Според податоците на Државниот завод за статистика, пораст на ...

Зголемени трошоците на животот и цените на мало

Frontline - 14.02.2020

Според податоците на Државниот завод за статистика, пораст на трошоците на животот во јануари во споредба со претходниот месец е забележан кај свежиот и разладениот зеленчук освен компирот и другите коренести плодови за 1,7 отсто, свежото и ...

Зголемени трошоците за животот и цените на мало

Локално - 14.02.2020

Трошоците на животот и цените на мало во јануари годинава се зголемени за 0,1 отсто во однос на претходниот месец, а во споредба со јануари 2019 година бележат пораст од 0,6 проценти. Според податоците на Државниот завод за статистика, пораст на ...

Зголемени трошоците на животот и цените на мало

Сител - 14.02.2020

Трошоците на животот и цените на мало во јануари годинава се зголемени за 0,1 отсто во однос на претходниот месец, а во споредба со јануари 2019 година бележат пораст од 0,6 проценти. Според податоците на Државниот завод за статистика, пораст на ...

Зголемени трошоците на животот и цените на мало

CivilMedia - 14.02.2020

Трошоците на животот и цените на мало во јануари годинава се зголемени за 0,1 отсто во однос на претходниот месец, а во споредба со јануари 2019 година бележат пораст од 0,6 проценти. Според податоците на Државниот завод за статистика, пораст на ...

Зголемени трошоците на животот и цените на мало

Канал5 - 14.02.2020

Трошоците на животот и цените на мало во јануари годинава се зголемени за 0,1 отсто во однос на претходниот месец, а во споредба со јануари 2019 година бележат пораст од 0,6 проценти. Според податоците на Државниот завод за статистика, пораст на ...

Зголемени трошоците на животот и цените на мало

Опсервер - 14.02.2020

– Трошоците на животот и цените на мало во јануари годинава се зголемени за 0,1 отсто во однос на претходниот месец, а во споредба со јануари 2019 година бележат пораст од 0,6 проценти. Според податоците на Државниот завод за статистика, пораст на ...

Статистика: За една година трошоците на живот зголемени за 0,6 отсто

Нетпрес - 14.02.2020

Трошоците на животот и цените на мало во јануари годинава се зголемени за 0,1 отсто во однос на претходниот месец, а во споредба со јануари 2019 година бележат пораст од 0,6 проценти. Според податоците на Државниот завод за статистика, пораст на ...

Трошоците на животот и цените на мало во јануари годинава се зголемени

MakPress - 14.02.2020

Трошоците на животот и цените на мало во јануари годинава се зголемени за 0,1 отсто во однос на претходниот месец, а во споредба со јануари 2019 година бележат пораст од 0,6 проценти. Според податоците на Државниот завод за статистика, пораст на ...

Зголемени трошоците на животот и цените на мало

Фокус - 14.02.2020

Трошоците на животот и цените на мало во јануари годинава се зголемени за 0,1 отсто во однос на претходниот месец, а во споредба со јануари 2019 година бележат пораст од 0,6 проценти. Според податоците на Државниот завод за статистика, пораст на ...

ПОСКАПО ОВОШЈЕ И ЗЕЛЕНЧУК, ПОЕВТИНО МЕСО: Поскапе животот во Македонија

Фактор - 14.02.2020

Поскапе животот во Македонија. Дел од намирниците се поевтини, но голем дел се поскапи во однос на претходно. Зголемени се трошоците за животот и цените на мало, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Зголемени трошоците на животот и цените на мало

Пулс24 - 14.02.2020

Трошоците на животот и цените на мало во јануари годинава се зголемени за 0,1 отсто во однос на претходниот месец, а во споредба со јануари 2019 година бележат пораст од 0,6 проценти. Според податоците на Државниот завод за статистика, пораст на ...