TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Народната банка го објави Поимникот на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење

Курир - 15.08.2022

Во рамки на активностите за финансиска едукација, Народната банка изработи Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење. Со Поимникот е објаснето значењето на околу стотина стручни термини, на едноставен јазик, ...

Народната банка го објави Поимникот на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење

Бизнис Вести - 15.08.2022

Во рамки на активностите за финансиска едукација, Народната банка изработи Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење. Со Поимникот е објаснето значењето на околу стотина стручни термини, на едноставен јазик, ...

НБ го објави Поимникот на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење

Локално - 15.08.2022

Во рамки на активностите за финансиска едукација, Народната банка изработи Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење. Со П оимникот е објаснето значењето на околу стотина стручни термини, на едноставен јазик, ...

Народната банка го објави Поимникот на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење

Макфакс - 15.08.2022

Во рамки на активностите за финансиска едукација, Народната банка изработи Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење. Со Поимникот е објаснето значењето на околу стотина стручни термини, на едноставен јазик, ...

Народната банка го објави Поимникот на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење

24Инфо - 15.08.2022

Во рамки на активностите за финансиска едукација, Народната банка изработи Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење. Со П оимникот е објаснето значењето на околу стотина стручни термини, на едноставен јазик, ...

Народната банка го објави Поимникот на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење

А1 On - 15.08.2022

Во рамки на активностите за финансиска едукација, Народната банка изработи Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење. Со Поимникот е објаснето значењето на околу стотина стручни термини, на едноставен јазик, ...

Народната банка го објави Поимникот на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење

Пари - 15.08.2022

Во рамки на активностите за финансиска едукација, Народната банка изработи Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење. Со П оимникот е објаснето значењето на околу стотина стручни термини, на едноставен јазик, ...

Народната банка го објави Поимникот на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење

Независен - 15.08.2022

Во рамки на активностите за финансиска едукација, Народната банка изработи Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење. Со Поимникот, како што информира Банката, е објаснето значењето на околу стотина стручни ...

Народната банка го објави Поимникот на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење

Република - 15.08.2022

Во рамки на активностите за финансиска едукација, Народната банка изработи Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење. Со Поимникот е објаснето значењето на околу стотина стручни термини, на едноставен јазик, ...

Народната банка го објави Поимникот на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење

Опсервер - 15.08.2022

Во рамки на активностите за финансиска едукација, Народната банка изработи Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење. Со Поимникот, како што информира Банката, е објаснето значењето на околу стотина стручни ...

Народната банка го објави Поимникот на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење

Centar - 15.08.2022

Во рамки на активностите за финансиска едукација, Народната банка изработи Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење. Со Поимникот е објаснето значењето на околу стотина стручни термини, на едноставен јазик, ...

НБ го објави Поимникот на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење

Канал5 - 15.08.2022

Во рамки на активностите за финансиска едукација, Народната банка изработи Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење. Со Поимникот, како што информира Банката, е објаснето значењето на околу стотина стручни ...

Народната банка го објави Поимникот на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење

Нетпрес - 15.08.2022

Во рамки на активностите за финансиска едукација, Народната банка изработи Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење. Со Поимникот е објаснето значењето на околу стотина стручни термини, на едноставен јазик, ...

Народната банка го објави Поимникот на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење

Press24 - 15.08.2022

Во рамки на активностите за финансиска едукација, Народната банка изработи Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење. Со Поимникот, како што информира Банката, е објаснето значењето на околу стотина стручни ...

Народната банка го објави Поимникот на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење

Lider - 15.08.2022

Во рамки на активностите за финансиска едукација, Народната банка изработи Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење. Со Поимникот е објаснето значењето на околу стотина стручни термини, на едноставен јазик, ...

Народната банка го објави Поимникот на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење

Бриф - 15.08.2022

Во рамки на активностите за финансиска едукација, Народната банка изработи Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење. Со Поимникот, како што информира Банката, е објаснето значењето на околу стотина стручни ...

Народната банка го објави Поимникот на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење

Вечер Прес - 15.08.2022

Во рамки на активностите за финансиска едукација, Народната банка изработи Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење. Со Поимникот, како што информира Банката, е објаснето значењето на околу стотина стручни ...

Народната банка го објави Поимникот на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење

MakPress - 15.08.2022

Во рамки на активностите за финансиска едукација, Народната банка изработи Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење. Со Поимникот, како што информира Банката, е објаснето значењето на околу стотина стручни ...

Народна банка објави Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење

еМагазин - 15.08.2022

Во рамки на активностите за финансиска едукација, Народната банка изработи Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење. Со Поимникот е објаснето значењето на околу стотина стручни термини, на едноставен јазик, ...

Народната банка го објави Поимникот на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење

Банкарство.мк - 15.08.2022

Во рамки на активностите за финансиска едукација, Народната банка изработи Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење. Со Поимникот е објаснето значењето на околу стотина стручни термини, на едноставен јазик, ...

Народната банка го објави Поимникот на термини од областа на банкарското работење

24 Вести - 15.08.2022

Во рамки на активностите за финансиска едукација , Народната банка изработи Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење. Со Поимникот, како што информира Банката, е објаснето значењето на околу стотина стручни ...

Народната банка го објави Поимникот на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење

Точка - 15.08.2022

Во рамки на активностите за финансиска едукација, Народната банка изработи Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење. Со Поимникот е објаснето значењето на околу стотина стручни термини, на едноставен јазик, ...

Народната банка објави Поимник на термини од банкарското и централнобанкарското работење

Мета - 15.08.2022

Народната банка изработи Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење. Со Поимникот е објаснето значењето на околу стотина стручни термини, на едноставен јазик, разбирлив за широката јавност.

Народната банка го објави Поимникот на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење

Денар - 15.08.2022

Во рамки на активностите за финансиска едукација, Народната банка изработи Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење. Со Поимникот е објаснето значењето на околу стотина стручни термини, на едноставен јазик, ...

Народната банка објави поимник за финансиска едукација

Н.Македонија - 16.08.2022

Финансиската едукација е една од стратегиските цели на Народната банка. Населението што има познавања од областа на финансиите ги знае предностите од користењето различни финансиски услуги и е посвесно за ризиците.