TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Разводи и деца

+инфо - 16.04.2018

Какви се последиците, чувствата и животот на децата од разведени бракови, како се случува оттуѓувањето на децата од родител, на сестра од сестра, на брат од сестра... Еве ги приказните на три жени, некогашни деца чии животи ги обележал разводот на ...

Овие лоши навики се најчеста причина за развод

Скопје инфо - 16.04.2018

Не е недостаток на љубов, туку недостаток на пријателство што доведува до несреќни бракови – Фридрих Ниче Крајот на бракот не е воопшто убава работа. Некои луѓе не успеваат да сфаќат што тргнало на лошо дури и кога бракот ќе заврши.

Ако сакате врската или бракот да ви траат со години, бирајте партнер според оваа разлика во годините

Женски магазин - 16.04.2018

Квалитетна врска и односот помеѓу партнерите зависи од неколку причини. Разбирање, одрекување, пожртвуваност, и секако љубов се клуч на секоја врска или брак. Но, и за врска и за брак постои математичка формула, која се скрие во разликата помеѓу ...