TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

КОЦАРЕВ: Руската наука го задолжи светот, МАНУ и РАН ја засилуваат соработката со нов договор

Денешен - 18.10.2021

Меѓународниот образовен простор интензивно се развива. Прогресивната заедница се стреми да создаде глобална стратегија за образование на човекот, без оглед на местото на живеење и едукациското ниво.

Почнуваат Деновите на руската наука

Н.Македонија - 18.10.2021

Традиционалните Денови на руската наука почнуваат денеска, во 11 часот, со свечено отворање во Македонската академија на науките и уметностите, на кое ќе се обратат: Љупчо Коцарев, претседател на МАНУ, Сергеј Александрович Баздникин, амбасадор на ...

Македонската и руската научна заедница ја засилуваат соработката

Опсервер - 18.10.2021

– Меѓународниот образовен простор интензивно се развива. Прогресивната заедница се стреми да создаде глобална стратегија за образование на човекот, без оглед на местото на живеење и едукациското ниво.

Македонската и руската научна заедница ја засилуваат соработката

Канал5 - 18.10.2021

Меѓународниот образовен простор интензивно се развива. Прогресивната заедница се стреми да создаде глобална стратегија за образование на човекот, без оглед на местото на живеење и едукациското ниво.

Денови на Руската наука, македонските и руските научници ќе ја засилат соработката

МКД - 18.10.2021

Во Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ) денеска започнаа Деновите на руската наука. Како што беше речено, македонските и руските научници отсекогаш имале и имаат плодна соработка.

Денови на руска наука - Се подготвува нов договор на РАН и МАНУ

Р.С.Европа - 18.10.2021

Нашите земји ги обединува разбирањето дека модерното образование треба да стане меѓународно, а универзитетското мултикултурно, порачаа денеска учесниците на настанот во Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ), со кој претпладнево и ...

Од денеска Денови на руската наука во МАНУ

Факултети - 18.10.2021

Деновиве во Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ) ќе се одржуваат традиционалните Денови на руската наука. Настанот почна денеска со свечено отворање и обраќање на Љупчо Коцарев, претседател на МАНУ, Сергеј Александрович Баздникин, ...

Денови на руската наука во МАНУ

24Инфо - 18.10.2021

Од денеска до 21 октомври ќе се одржат Денови на руската наука, во организација на Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ), Амбасадата на Руската Федерација во Северна Македонија и Почесниот конзулат на Руската Федерација во Охрид.

Денови на руската наука во МАНУ

Независен - 18.10.2021

Од денеска до 21 октомври ќе се одржат Денови на руската наука, во организација на Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ), Амбасадата на Руската Федерација во Северна Македонија и Почесниот конзулат на Руската Федерација во Охрид.

Денови на руската наука во МАНУ

Опсервер - 18.10.2021

– Од денеска до 21 октомври ќе се одржат Денови на руската наука, во организација на Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ), Амбасадата на Руската Федерација во Македонија и Почесниот конзулат на Руската Федерација во Охрид.

Денови на руската наука во МАНУ

Курир - 18.10.2021

Од денеска до 21 октомври ќе се одржат Денови на руската наука, во организација на Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ), Амбасадата на Руската Федерација во Северна Македонија и Почесниот конзулат на Руската Федерација во Охрид.

Денови на руската наука во МАНУ

Канал5 - 18.10.2021

Од денеска до 21 октомври ќе се одржат Денови на руската наука, во организација на Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ), Амбасадата на Руската Федерација во Северна Македонија и Почесниот конзулат на Руската Федерација во Охрид.

МАНУ: Од денеска до 21 октомври ќе се одржат Денови на руската наука во Македонија

Денешен - 18.10.2021

Од денеска до 21 октомври ќе се одржат Денови на руската наука, во организација на Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ), Амбасадата на Руската Федерација во Македонија и Почесниот конзулат на Руската Федерација во Охрид.

Денови на руската наука во МАНУ

MakPress - 18.10.2021

Од денеска до 21 октомври ќе се одржат Денови на руската наука, во организација на Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ), Амбасадата на Руската Федерација во Македонија и Почесниот конзулат на Руската Федерација во Охрид.

Од 18 до 21 октомври „Денови на руската наука“

Скопје1 - 17.10.2021

Oд 18 до 21 октомври 2021 година, во организација на Македонската академија на науките и уметностите, Амбасадата на Руската Федерација во Република Северна Македонија и Почесниот конзулат на Руската Федерација во Охрид, ќе се одржат „Денови на ...

„Денови на руската наука“ во МАНУ

МКД - 17.10.2021

Од 18 до 21 октомври 2021 година, во организација на Македонската академија на науките и уметностите, Амбасадата на Руската Федерација во Република Северна Македонија и Почесниот конзулат на Руската Федерација во Охрид, ќе се одржат „Денови на ...