TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Христo Петрески добитник на поетската награда „Kараманов 2021“

Факултети - 25.11.2021

Христо Петрески е добитник на годинашната награда „Караманов 2021“ за најдобра необјавена поетска книга од македонски автор. Петрески беше награден за неговото дело „Пeргамент“ Комисијата на 49.

Наградата „Ацо Караманов“ за поетите Клаудија Пичино и Христо Петрески

Опсервер - 24.11.2021

– Советот на Меѓународната поетска манифестација „Караманови средби на поезијата“ од триесетината автори од цел свет, кои ќе бидат застапени во антологијата на овие средби, одлучи Светската награда за поезија да и ја додели на еминентната ...

Наградата „Ацо Караманов“ за поетите Клаудија Пичино и Христо Петрески

MakPress - 24.11.2021

Советот на Меѓународната поетска манифестација „Караманови средби на поезијата“ од триесетината автори од цел свет, кои ќе бидат застапени во антологијата на овие средби, одлучи Светската награда за поезија да и ја додели на еминентната италијанска ...

Поетите Клаудија Пичино и Христо Петрески добитници на наградата „Ацо Караманов“

Вечер Прес - 24.11.2021

Италијанска поетеса Клаудија Пичино е добитничка на Светската награда за поезија “Ацо Караманов“ за 2021 година, додека поетот Христо Петрески ја доби наградата „Караманов 2021“ за поезија од македонски автор.