TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Германија - Техничката рецесија како сигнал за тревога

Deutsche Welle - 14.08.2019

Така е како е: германската економија само лази. Акционизам сега не помага, туку само мудри постапки. Од политиката и од бизнисот, вели Хенрик Беме. На стопанството му оди лошо и сите се плашат да го изустат злокобниот збор- рецесија.

Падна германската економија, на раб е на рецесија

МКД - 14.08.2019

Германија, најголемата европска економија, би можела да лизне кон рецесија, што би можело негативно да влијае врз останатите рвопски земји. За економската сила на Германија сведочи тоа што нејзините 84 милиони жители, односно 16 отсто од населението ...

Најмоќната европска економија потона во техничка рецесија

Денар - 14.08.2019

Германија во вториот квартал потона во техничка рецесија. Бруто домашниот производ (BDP) во тој период падна за 0,1 проценти, објави Destatis. Во вториот квартал до израз дојдоа сите негативни ефекти од трговската војна.

Германија е во техничка рецесија

24Инфо - 14.08.2019

Германија во вториот квартал од годинава потона во техничка рецесија. БДП на Германија во тој период се намали за 0,1 отсто, соопшти Дестасис. Во вториот квартал до израз дојдоа сите негативни последици од трговската војна.

Островска земја на раб на рецесија

Фактор - 13.08.2019

Сингапур може да потоне во рецесија затоа што во вториот квартал економијата им беше со мал раст. Оваа островска град - држава е погодена од трговската војна меѓу Кина и САД, и го има најнискиот раст од 2009 година, кога економијата им падна за 0.6% ...

Германската економија е на раб на рецесија

Фокус - 14.08.2019

Германија, најголемата европска економија, би можела да лизне кон рецесија, што би можело негативно да влијае врз останатите рвопски земји. За економската сила на Германија сведочи тоа што нејзините 84 милиони жители, односно 16 отсто од населението ...

Германија е во техничка рецесија

+инфо - 14.08.2019

Во вториот квартал до израз дојдоа сите негативни последици од трговската војна. Освен тоа во германската економија во вториот квартал има и пад на инвестиции во градежништвото. Германија во вториот квартал од годинава потона во техничка рецесија.

Германија е во техничка рецесија

Опсервер - 14.08.2019

Германија во вториот квартал од годинава потона во техничка рецесија. БДП на Германија во тој период се намали за 0,1 отсто, соопшти Дестасис. Во вториот квартал до израз дојдоа сите негативни последици од трговската војна.

Германија е во техничка рецесија

А1 On - 14.08.2019

Германија во вториот квартал од годинава потона во техничка рецесија. БДП на Германија во тој период се намали за 0,1 отсто, соопшти Дестасис. Во вториот квартал до израз дојдоа сите негативни последици од трговската војна.

Германија е во техничка рецесија

Сител - 14.08.2019

Германија во вториот квартал од годинава потона во техничка рецесија. БДП на Германија во тој период се намали за 0,1 отсто, соопшти Дестасис. Во вториот квартал до израз дојдоа сите негативни последици од трговската војна.

Германија е во техничка рецесија

4NEWS - 14.08.2019

Германија во вториот квартал од годинава потона во техничка рецесија. БДП на Германија во тој период се намали за 0,1 отсто, соопшти Дестасис. Во вториот квартал до израз дојдоа сите негативни последици од трговската војна.

Германија е во техничка рецесија

Локално - 14.08.2019

Германија во вториот квартал од годинава потона во техничка рецесија. БДП на Германија во тој период се намали за 0,1 отсто, соопшти Дестасис. Во вториот квартал до израз дојдоа сите негативни последици од трговската војна.

Германија е во техничка рецесија

iPortal - 14.08.2019

Германија во вториот квартал од годинава потона во техничка рецесија. БДП на Германија во тој период се намали за 0,1 отсто, соопшти Дестасис. Во вториот квартал до израз дојдоа сите негативни последици од трговската војна.

Германија е во техничка рецесија

Факултети - 14.08.2019

Германија во вториот квартал од годинава потона во техничка рецесија. БДП на Германија во тој период се намали за 0,1 отсто, соопшти Дестасис. Во вториот квартал дојдоа до израз сите негативни последици од трговската војна.

Германија е во техничка рецесија

Либертас - 14.08.2019

Германија во вториот квартал од годинава потона во техничка рецесија. БДП на Германија во тој период се намали за 0,1 отсто, соопшти Дестасис. Во вториот квартал до израз дојдоа сите негативни последици од трговската војна.

Неочекувано за аналитичарите: Германија е во техничка рецесија

Денешен - 14.08.2019

Германија во вториот квартал од годинава потона во техничка рецесија. БДП на Германија во тој период се намали за 0,1 отсто, соопшти Дестасис. Во вториот квартал до израз дојдоа сите негативни последици од трговската војна.

Германија е во техничка рецесија

Вечер - 14.08.2019

Германија во вториот квартал од годинава потона во техничка рецесија. БДП на Германија во тој период се намали за 0,1 отсто, соопшти Дестасис. Во вториот квартал до израз дојдоа сите негативни последици од трговската војна.

Германија е во техничка рецесија

MakPress - 14.08.2019

Германија во вториот квартал од годинава потона во техничка рецесија. БДП на Германија во тој период се намали за 0,1 отсто, соопшти Дестасис. Во вториот квартал до израз дојдоа сите негативни последици од трговската војна.

Најмоќната земја во ЕУ „потона“ во техничка рецесија

Слободен Печат - 14.08.2019

Во вториот квартал до израз дојдоа сите негативни последици од трговската војна. Освен тоа во германската економија во вториот квартал има и пад на инвестиции во градежништвото. „Дестасис“ соопшти дека Германија во вториот квартал од годинава потона ...