TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Биби Андерсон (1935 - 2019)

Окно - 16.04.2019

Актерката Биби Андерсон (Персона, Седмиот печат) почина на 83-годишна возраст. Заминувањето на Биби, која речиси четири децении беше муза, на исто така починатиот, режисер Ингмар Бергман, е бескрајно голема загуба, што не може да се разбере на прв ...

Почина шведската актерка Биби Андерсон

Репортер - 16.04.2019

Џени изјавила дека нејзината мајка починала во неделата. Биби Андерсон глумела во бројните класици на Бергман, меѓу кои се и „Седмиот печат“, „Диви јагоди“ и „Персона“. Соработката со Бергман почнала кога имала 15 години, во реклама за една марка на ...

Почина Биби Андерсон: Беше една од најдрагите актерки на Бергман

Слободен Печат - 16.04.2019

Беше добитник и на бројни награди, меѓу кои и „Сребрена мечка“. Шведската глумица Биби Андерсон, една од најомилените глумици на Ингмар Бергман, почина на 83 годишна возраст, објави нејзината ќерка Џени Гред Далстарнд.

Почина Биби Андерсон, омилената актерка на Ингмар Бергман

Независен - 16.04.2019

Шведска – Шведската актерка Биби Андерсон, една од омилените актерки на Ингмар Бергман, почина на 83-годишна возраст, објави нејзината ќерка Џени Гред Далстарнд. Андерсон глумеше во многу филмови на шведскиот режисер, меѓу кои и „Седмиот печат” во ...