TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Тајланд пронајден древен скелет од редок вид кит (ФОТО)

ТВ21 - 01.12.2020

Во Тајланд е пронајден речиси совршено зачуван скелет од редок вид кит, за кој научниците проценуваат дека е стар меѓу 3.000 и 5.000 години. Скелетот е пронајден на почетокот на ноември, на 12 километри западно од Бангкок. Долг е 12 метри.

Скелет на редок и антички вид кит откриен на Тајланд: Сепак постоел

Фактор - 01.12.2020

Земјата крие тајни од минатото!!! Експертите се надеваат дека откритието може да биде „прозорец кон минатото“, особено за истражување на нивото на морето и биодиверзитетот Во Тајланд е откриен речиси совршено зачуван скелет на кит од 12 метри, за ...

Скелет од редок вид кит стар помеѓу 3.000 и 5.000 години е откриен на Тајланд

МКД - 30.11.2020

Речиси совршено зачуван скелет на кит, за кој се проценува дека е стар меѓу 3.000 и 5.000 години, е откриен во близина на брегот на Тајланд. Скелетот е пронајден на почетокот на ноември на околу 12 километри од брегот западно од Бангкок.

Во Тајланд откриен скелет на кит стар меѓу 3.000 и 5.000 години

Макфакс - 30.11.2020

Речиси совршено зачуван скелет на кит, за кој се проценува дека е стар меѓу 3.000 и 5.000 години, е откриен во близина на брегот на Тајланд. Скелетот бил пронајден на почетокот на ноември на околу 12 километри од брегот западно од Бангкок.

Во Тајланд откриен скелет на кит стар меѓу 3.000 и 5.000 години

Опсервер - 30.11.2020

Речиси совршено зачуван скелет на кит, за кој се проценува дека е стар меѓу 3.000 и 5.000 години, е откриен во близина на брегот на Тајланд. Скелетот бил пронајден на почетокот на ноември на околу 12 километри од брегот западно од Бангкок.

Во Тајланд откриен скелет на кит стар меѓу 3.000 и 5.000 години

Centar - 30.11.2020

Речиси совршено зачуван скелет на кит, за кој се проценува дека е стар меѓу 3.000 и 5.000 години, е откриен во близина на брегот на Тајланд. Скелетот бил пронајден на почетокот на ноември на околу 12 километри од брегот западно од Бангкок.