TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во парламентот донесен ребалансот на буџетот

Алсат-М - 10.10.2019

Со 56 гласа за и 22 против попладнево пратениците го изгласаа ребалансот на Буџетот за 2019 година. И на денешната расправа не изостанаа меѓусебните обвинувања меѓу пратениците на власта и опозицијата.

Лазаревска: Платите на социјалните работници растат за 22%, реализацијата на капиталните инвестиции во труд и социјална ...

24Инфо - 10.10.2019

Со скратување во ребалансот на буџетот во 2019 година во споредба со реализираните проекти, во завршната сметка од буџетот во 2016 година ралзиката е во позитива – 4 милијарди денари, истакна пратеничката на СДСМ Жаклина Лазаревска на денешната ...

Донесен ребалансот на Буџетот за 2019 година

Локално - 10.10.2019

Пратениците денеска со 56 гласови „за“ го изгласаа дополнетиот ребаланс на Буџет за 2019 година, со кој според Владата, се врши алоцирање средства онаму каде што ќе има најголема ефикасност и каде што може да се постигнат поголеми ефекти, повеќе ...

Цуклев: Овој ребаланс е потврда за нефункционалноста на институциите

Курир - 10.10.2019

Пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Драган Цуклев на крајот на расправата за ребалансот на буџетот истакна дека иако премиерот ја најави оваа година на економски бум ние 100 дена немавме министер за финансии, а откако го добивме министерот не ...

Лазаревска: Ние инвестираме во реални потреби на образованието и ги решаваме наталожените проблеми

Centar - 09.10.2019

Кога ВМРО-ДПМНЕ зборува за инвестиции во образованието е смешно и дегутантно, истакна пратеничката на СДСМ Жаклина Лазаревска на денешната седница на собранието, посветена на ребалансот на буџетот за оваа година.

Камчев: Дојдовте на дереџе да промовирате и браните некои нови шминкерски мерки кои мислите дека лесно ќе поминат кај ...

Курир - 09.10.2019

Пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Ѓоко Камчев на денешната седница на Собранието на Република Македонија потенцираше дека отсуството од седниците е сосема несериозно од страна на министерката за финансии г-ѓа Нина Ангеловска.

Пемова: Ребалансот на буџетот се прави затоа што владата има промашување во креирањето на економската политика во ...

Курир - 09.10.2019

Пратеничката од пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ, Весна Пемова на денешната собраниска седница посочи дека самото отсуство на министерката за финансии говори за нејзината загриженост и одговорност на функцијата која ја има.

Трет ден собраниска дебата за ребалансот на Буџетот за 2019

Опсервер - 09.10.2019

Пратениците денеска трет ден ќе дебатираат за Дополнетиот предлог на ребаланс на Буџетот за 2019 година. Во него, вкупните приходи се проектирани на 210,5 милијарди денари, а вкупните расходи се утврдени на износ од 228,2 милијарди денари.

Заврши вториот ден од собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Сител - 08.10.2019

Со реплики и контрареплики помина и вториот ден од дебатата во Собранието за ребалансот на Буџетот. Пратениците од СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ меѓусебно се обвинуваа околу реализацијата на капиталните инвестиции, странските инвеститори, проектот „МојДВВ“, ...

„Ако владата крати 3 милиони евра од буџетот за културата, како ќе се развиваме како држава“

Курир - 08.10.2019

Пратеникот Крсто Јовановски од ВМРО-ДПМНЕ од собраниската говорница на седницата за ребалансот на буџетот говорејќи за кратењата во културата остро истакна пред пратениците од власта дека ако се кратат парите од културата како ќе се развиваме како ...

Заврши вториот ден од собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Нова ТВ - 08.10.2019

Со реплики и контрареплики помина и вториот ден од дебатата во Собранието за ребалансот на Буџетот. Пратениците од СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ меѓусебно се обвинуваа околу реализацијата на капиталните инвестиции, странските инвеститори, проектот „МојДВВ“, ...

Вториот ден од собраниската расправа за ребалансот на Буџетот заврши со меѓусебни обвиненија

Слободен Печат - 08.10.2019

Во попладневниот дел од расправата стана збор и за проектот „Скопје 2014". Со реплики и контрареплики помина и вториот ден од дебатата во Собранието за ребалансот на Буџетот. Пратениците од СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ меѓусебно се обвинуваа околу ...

Заврши вториот ден од собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

24Инфо - 08.10.2019

– Со реплики и контрареплики помина и вториот ден од дебатата во Собранието за ребалансот на Буџетот. Пратениците од СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ меѓусебно се обвинуваа околу реализацијата на капиталните инвестиции, странските инвеститори, проектот „МојДВВ”, ...

Со препукувања меѓу власта и опозицијата заврши вториот ден од собраниската расправа за ребаланс на Буџетот

Независен - 08.10.2019

Фото: Б. Грданоски Со реплики и контрареплики помина и вториот ден од дебатата во Собранието за ребалансот на Буџетот. Пратениците од СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ меѓусебно се обвинуваа околу реализацијата на капиталните инвестиции, странските инвеститори, ...

Заврши вториот ден од собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Опсервер - 08.10.2019

Со реплики и контрареплики помина и вториот ден од дебатата во Собранието за ребалансот на Буџетот. Пратениците од СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ меѓусебно се обвинуваа околу реализацијата на капиталните инвестиции, странските инвеститори, проектот „МојДВВ“, ...

Заврши вториот ден од собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Нетпрес - 08.10.2019

Со реплики и контрареплики помина и вториот ден од дебатата во Собранието за ребалансот на Буџетот. Пратениците од СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ меѓусебно се обвинуваа околу реализацијата на капиталните инвестиции, странските инвеститори, проектот „МојДВВ“, ...

Заврши вториот ден од собраниската расправа за ребалансот на Буџетот, обвинувања за инвестициите, „МојДВВ“, Скопје ...

Либертас - 08.10.2019

– Со реплики и контрареплики помина и вториот ден од дебатата во Собранието за ребалансот на Буџетот. Пратениците од СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ меѓусебно се обвинуваа околу реализацијата на капиталните инвестиции, странските инвеститори, проектот „МојДВВ“, ...

Помина вториот ден од собраниската расправа за ребалансот на буџетот

MakPress - 09.10.2019

Со реплики и контрареплики помина и вториот ден од дебатата во Собранието за ребалансот на Буџетот. Пратениците од СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ меѓусебно се обвинуваа околу реализацијата на капиталните инвестиции, странските инвеститори, проектот „МојДВВ“, ...

Трет ден собраниска дебата за ребалансот на Буџетот за 2019

Локално - 09.10.2019

Пратениците денеска трет ден ќе дебатираат за Дополнетиот предлог на ребаланс на Буџетот за 2019 година. Во него, вкупните приходи се проектирани на 210,5 милијарди денари, а вкупните расходи се утврдени на износ од 228,2 милијарди денари.

Трет ден собраниска дебата за ребалансот на Буџетот за 2019

CivilMedia - 09.10.2019

Пратениците денеска трет ден ќе дебатираат за Дополнетиот предлог на ребаланс на Буџетот за 2019 година. Во него, вкупните приходи се проектирани на 210,5 милијарди денари, а вкупните расходи се утврдени на износ од 228,2 милијарди денари.

Трет ден собраниска дебата за ребалансот на Буџетот за 2019

Канал5 - 09.10.2019

Пратениците денеска трет ден ќе дебатираат за Дополнетиот предлог на ребаланс на Буџетот за 2019 година. Во него, вкупните приходи се проектирани на 210,5 милијарди денари, а вкупните расходи се утврдени на износ од 228,2 милијарди денари.

Трет ден пратениците ќе расправаат за Буџетот

Press24 - 09.10.2019

Пратениците денеска трет ден ќе дебатираат за Дополнетиот предлог на ребаланс на Буџетот за 2019 година. Во него, вкупните приходи се проектирани на 210,5 милијарди денари, а вкупните расходи се утврдени на износ од 228,2 милијарди денари.

Трет ден собраниска дебата за ребалансот на Буџетот за 2019

А1 On - 09.10.2019

Пратениците денеска трет ден ќе дебатираат за Дополнетиот предлог на ребаланс на Буџетот за 2019 година. Во него, вкупните приходи се проектирани на 210,5 милијарди денари, а вкупните расходи се утврдени на износ од 228,2 милијарди денари.

Трет ден собраниска дебата за ребалансот на Буџетот за 2019

24 Вести - 09.10.2019

Пратениците денеска трет ден ќе дебатираат за Дополнетиот предлог на ребаланс на Буџетот за 2019 година. Во него, вкупните приходи се проектирани на 210,5 милијарди денари, а вкупните расходи се утврдени на износ од 228,2 милијарди денари.

Трет ден собраниска дебата за ребалансот на Буџетот за 2019

Сител - 09.10.2019

Пратениците денеска трет ден ќе дебатираат за Дополнетиот предлог на ребаланс на Буџетот за 2019 година. Во него, вкупните приходи се проектирани на 210,5 милијарди денари, а вкупните расходи се утврдени на износ од 228,2 милијарди денари.

Трет ден собраниска дебата за ребалансот на Буџетот за 2019

Независен - 09.10.2019

Пратениците денеска трет ден ќе дебатираат за Дополнетиот предлог на ребаланс на Буџетот за 2019 година. Во него, вкупните приходи се проектирани на 210,5 милијарди денари, а вкупните расходи се утврдени на износ од 228,2 милијарди денари.

Трет ден собраниска дебата за ребалансот на Буџетот за 2019

+инфо - 09.10.2019

Пратениците денеска трет ден ќе дебатираат за Дополнетиот предлог на ребаланс на Буџетот за 2019 година. Во него, вкупните приходи се проектирани на 210,5 милијарди денари, а вкупните расходи се утврдени на износ од 228,2 милијарди денари.

Трет ден собраниска дебата за ребалансот на Буџетот за 2019

Вечер - 09.10.2019

Пратениците денеска трет ден ќе дебатираат за Дополнетиот предлог на ребаланс на Буџетот за 2019 година. Во него, вкупните приходи се проектирани на 210,5 милијарди денари, а вкупните расходи се утврдени на износ од 228,2 милијарди денари.

Трет ден пратениците ќе расправаат за Буџетот

ММС - 09.10.2019

Пратениците денеска трет ден ќе дебатираат за Дополнетиот предлог на ребаланс на Буџетот за 2019 година. Во него, вкупните приходи се проектирани на 210,5 милијарди денари, а вкупните расходи се утврдени на износ од 228,2 милијарди денари.

Трет ден собраниска дебата за ребалансот на Буџетот за 2019

Алсат-М - 09.10.2019

Пратениците денеска трет ден ќе дебатираат за Дополнетиот предлог на ребаланс на Буџетот за 2019 година. Во него, вкупните приходи се проектирани на 210,5 милијарди денари, а вкупните расходи се утврдени на износ од 228,2 милијарди денари.

Продолжува собраниската дебата за буџетот

Слободен Печат - 09.10.2019

Буџетот трет ден ќе биде тема на дебата на пратениците во Собранието. Пленарната седница е закажана во 11.00 часот, а дополнителниот предлог за изменување и дополнување на буџетот е во второ читање.

Собранието трет ден расправа за ребалансот на Буџетот за 2019

MakPress - 09.10.2019

Пратениците денеска трет ден ќе дебатираат за Дополнетиот предлог на ребаланс на Буџетот за 2019 година. Во него, вкупните приходи се проектирани на 210,5 милијарди денари, а вкупните расходи се утврдени на износ од 228,2 милијарди денари.

Лазаревска: Ние инвестираме во реални потреби на образованието и ги решаваме наталожените проблеми

24Инфо - 09.10.2019

Кога ВМРО-ДПМНЕ зборува за инвестиции во образованието е смешно и дегутантно, истакна пратеничката на СДСМ Жаклина Лазаревска на денешната седница на собранието, посветена на ребалансот на буџетот за оваа година.

Лазаревска: Ние инвестираме во реални потреби на образованието и ги решаваме наталожените проблеми

Скопје1 - 09.10.2019

Кога ВМРО-ДПМНЕ зборува за инвестиции во образованието е смешно и дегутантно, истакна пратеничката на СДСМ Жаклина Лазаревска на денешната седница на собранието, посветена на ребалансот на буџетот за оваа година.

Четврти ден собраниска дебата за ребалансот на Буџетот за 2019

Опсервер - 10.10.2019

Пратениците денеска четврти ден ќе дебатираат за Дополнетиот предлог на ребаланс на Буџетот за 2019 година. Во него, вкупните приходи се проектирани на 210,5 милијарди денари, а вкупните расходи се утврдени на износ од 228,2 милијарди денари.

Четврти ден пратениците расправаат за Буџетот

Press24 - 10.10.2019

Пратениците денеска четврти ден ќе дебатираат за Дополнетиот предлог на ребаланс на Буџетот за 2019 година. Во него, вкупните приходи се проектирани на 210,5 милијарди денари, а вкупните расходи се утврдени на износ од 228,2 милијарди денари.

Четврти ден собраниска дебата за ребалансот на Буџетот за 2019

+инфо - 10.10.2019

Пратениците денеска четврти ден ќе дебатираат за Дополнетиот предлог на ребаланс на Буџетот за 2019 година. Во него, вкупните приходи се проектирани на 210,5 милијарди денари, а вкупните расходи се утврдени на износ од 228,2 милијарди денари.

Четврти ден собраниска дебата за ребалансот на Буџетот за 2019

Сител - 10.10.2019

Пратениците денеска четврти ден ќе дебатираат за Дополнетиот предлог на ребаланс на Буџетот за 2019 година. Во него, вкупните приходи се проектирани на 210,5 милијарди денари, а вкупните расходи се утврдени на износ од 228,2 милијарди денари.

Четврти ден собраниска дебата за ребалансот на Буџетот за 2019

Канал5 - 10.10.2019

Пратениците денеска четврти ден ќе дебатираат за Дополнетиот предлог на ребаланс на Буџетот за 2019 година. Во него, вкупните приходи се проектирани на 210,5 милијарди денари, а вкупните расходи се утврдени на износ од 228,2 милијарди денари.

Четврти ден собраниска дебата за ребалансот на Буџетот за 2019

Курир - 10.10.2019

Пратениците денеска четврти ден ќе дебатираат за Дополнетиот предлог на ребаланс на Буџетот за 2019 година. Во него, вкупните приходи се проектирани на 210,5 милијарди денари, а вкупните расходи се утврдени на износ од 228,2 милијарди денари.

Нова дебата за ребалансот на Буџетот

Слободен Печат - 10.10.2019

Во него, вкупните приходи се проектирани на 210,5 милијарди денари, а вкупните расходи се утврдени на износ од 228,2 милијарди денари. Пратениците денеска четврти ден ќе дебатираат за Дополнетиот предлог на ребаланс на Буџетот за 2019 година.

Четврти ден собраниска дебата за ребалансот на Буџетот за 2019

4NEWS - 10.10.2019

Пратениците денеска четврти ден ќе дебатираат за Дополнетиот предлог на ребаланс на Буџетот за 2019 година. Во него, вкупните приходи се проектирани на 210,5 милијарди денари, а вкупните расходи се утврдени на износ од 228,2 милијарди денари.

Четврти ден собраниска дебата за ребалансот на Буџетот за 2019

Вечер - 10.10.2019

Пратениците денеска четврти ден ќе дебатираат за Дополнетиот предлог на ребаланс на Буџетот за 2019 година. Во него, вкупните приходи се проектирани на 210,5 милијарди денари, а вкупните расходи се утврдени на износ од 228,2 милијарди денари.

Четврти ден ќе се расправа за ребалансот на Буџетот за 2019

MakPress - 10.10.2019

Пратениците денеска четврти ден ќе дебатираат за Дополнетиот предлог на ребаланс на Буџетот за 2019 година. Во него, вкупните приходи се проектирани на 210,5 милијарди денари, а вкупните расходи се утврдени на износ од 228,2 милијарди денари.

Донесен ребалансот на Буџетот за 2019 година

iPortal - 10.10.2019

Пратениците денеска со 56 гласови „за“ го изгласаа дополнетиот ребаланс на Буџет за 2019 година, со кој според Владата, се врши алоцирање средства онаму каде што ќе има најголема ефикасност и каде што може да се постигнат поголеми ефекти, повеќе ...

Донесен ребалансот на Буџетот за 2019 година

Канал5 - 10.10.2019

Пратениците денеска со 56 гласови „за" го изгласаа дополнетиот ребаланс на Буџет за 2019 година. Со ребалансот , според Владата, се врши алоцирање средства онаму каде што ќе има најголема ефикасност и каде што може да се постигнат поголеми ефекти, ...

Изгласан ребалансот на Буџетот

Академик - 10.10.2019

Собранието го донесе ребалансот на Буџетот за 2019 година. Со Буџетот, како што образложија од Владата, се обезбедуваат средства за непречено функционирање на новоформираната Агенција за национална безбедност, во износ од 99 милиони денари, ...

Донесен ребалансот на Буџетот за 2019 година

Press24 - 10.10.2019

Пратениците денеска со 56 гласови „за" го изгласаа дополнетиот ребаланс на Буџет за 2019 година. Со ребалансот , според Владата, се врши алоцирање средства онаму каде што ќе има најголема ефикасност и каде што може да се постигнат поголеми ефекти, ...

Донесен ребалансот на Буџетот за 2019 година

CivilMedia - 10.10.2019

Пратениците денеска со 56 гласови „за“ го изгласаа дополнетиот ребаланс на Буџет за 2019 година, со кој според Владата, се врши алоцирање средства онаму каде што ќе има најголема ефикасност и каде што може да се постигнат поголеми ефекти, повеќе ...

Донесен ребалансот на Буџетот за 2019 година

Курир - 10.10.2019

Пратениците денеска со 56 гласови „за” го изгласаа дополнетиот ребаланс на Буџет за 2019 година. Со ребалансот , според Владата, се врши алоцирање средства онаму каде што ќе има најголема ефикасност и каде што може да се постигнат поголеми ефекти, ...