TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Опасен астероид во сабота влегува во Земјината орбита

Вечер Прес - 05.12.2021

Огромен потенцијано опасен астероид, поголем од Ајфеловата кула, на 11 декември ќе влезе бо Замјината орбита, соопшти Американската вселенска агенција НАСА. Астероидот со јајцевидна форма е наречен „4660 Нереј“ по старогрчкиот бог Нереј, најстариот ...

Потенцијално опасен астероид во сабота во орбитата на Земјата

24Инфо - 05.12.2021

Огромен „потенцијално опасен“ астероид, поголем од Ајфеловата кула, ќе влезе во орбитата на Земјата на 11 декември, објави американската вселенска агенција НАСА. Астероидот во облик на јајце наречен „4660 Nereus“, долг 330 метри, ќе влезе во ...

Потенцијално опасен астероид, поголем од Ајфеловата кула, наскоро ќе влезе во орбитата на Земјата

Денар - 05.12.2021

Според американската вселенска агенција НАСА, огромна вселенска карпа ќе влезе во орбитата на Земјата на 11 декември 2021 година. Астероидот во облик на јајце наречен „4660 Nereus“, долг 330 метри, во сабота на 11 декември ќе влезе во орбитата на ...

Потенцијално опасен астероид во сабота во орбитата на Земјата

Точка - 05.12.2021

Огромен „потенцијално опасен“ астероид, поголем од Ајфеловата кула, ќе влезе во орбитата на Земјата на 11 декември, објави американската вселенска агенција НАСА. Астероидот во облик на јајце наречен „4660 Nereus“, долг 330 метри, ќе влезе во ...