TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

НАЈНОВА СТУДИЈА - Топлото време, сепак, помага во борбата против коронавирусот

Фактор - 04.05.2021

Топлите температури и тропските клими навистина можат да помогнат во намалувањето на ширењето на COVID-9, сугерира нова студија. Како што објави Live Science, студијата открива дека местата со топли температури и долги часови сончева светлина - како ...

Коронавирусот се плаши од плажи! Нова студија: Вирусот сепак имал сезонски карактер

Во Центар - 04.05.2021

Потоплто време и тропската клима навистина можат да помогнат да се намали ширењето на ковид-19, сугерира новото истражување. Студијата открива дека местата со топли температури и подолги часови сончева светлина, како што се земјите во близина на ...

Нова студија покажува: Коронавирусот сепак има сезонски карактер - топлината и сончевата светлина го намалуваат ...

Женски магазин - 04.05.2021

„Повисоките температури и поинтензивното ултравиолетово зрачење во текот на летото, најверојатно, ќе им помогнат на мерките на јавното здравство да го контролираат САРС-CoV-2, коронавирус предизвикана од ковид-19“, се открива во ново истражување кое ...

Нова студија: Коронавирусот сепак има сезонски карактер

Канал5 - 03.05.2021

Потоплото време и тропската клима навистина можат да помогнат да се намали ширењето на ковид-19, сугерира новото истражување. Студијата открива дека местата со потопли температури и подолги часови сончева светлина, како што се земјите во близина на ...

Топлото време сепак влијае на намалување на бројот на заболени од Ковид-19

еМагазин - 03.05.2021

Топлото време и тропската клима можат да помогнат во намалување на ширење на Ковид-19, покажа најновото истражување. Теоријата која беше актуелна на почетокот на пандемијата, за потоа да се смета за неточна, сега повторно се зема предвид, бидејќи ...