TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Венециската комисија ѝ препорача на власта да ја зголеми независноста на Комисијата за заштита од дискриминација и да ...

Сакам да кажам - 20.03.2018

Венециската комисија ѝ препорачува на власта да го коригира нацрт-законот за спречување и заштита од дискриминација со цел негово подобрување и усогласување со меѓународните и европските стандарди.

Венецијанската комисија со позитивна оценка за новиот закон за заштита од дискриминација

CivilMedia - 20.03.2018

Новиот закон за спречување и заштита од дискриминација има голем број позитивни аспекти, е оценка на Венецијанската комисија, која го разгледуваше предлогот на 16 и 17 март и заклучи дека тој е многу подобар од досегашиот Закон.

Венециската комисија со критики за законот за заштита од дискриминација во Македонија

МКД - 19.03.2018

Законот за спречување и за заштита од дискриминација има низа позитивни аспекти, но проблематична е независноста на Комисијата за заштита од дискриминација. Исто така, властите да организираат дополнителни широки консултации, не само со невладините ...

Работодавачите користат различни форми на дискриминација во огласите за вработување

ТВ21 - 19.03.2018

Голем дел од огласите за работа во Македонија се дискриминаторски по повеќе основи, меѓудругото најчесто по пол и возраст. Но се случува во нив да има и барања тој што сака да се пријави да достави и своја фотографија.

Венецијанската комисија побара Владата на Заев да не ја менува постојната Комисија за заштита од дискриминација

Алфа - 20.03.2018

Венециската комисија ѝ препорачува на власта да го коригира нацрт-законот за спречување и заштита од дискриминација со цел негово подобрување и усогласување со меѓународните и европските стандарди.

Венецијанската комисија со позитивна оценка за новиот закон за заштита од дискриминација

Канал5 - 20.03.2018

Новиот закон за спречување и заштита од дискриминација има голем број позитивни аспекти, е оценка на Венецијанската комисија, која го разгледуваше предлогот на 16 и 17 март и заклучи дека тој е многу подобар од досегашиот Закон.

Работодавачите користат различни форми на дискриминација во огласите за вработување

Слободен Печат - 19.03.2018

Голем дел од огласите за работа во Македонија се дискриминаторски по повеќе основи, меѓудругото најчесто по пол и возраст. Но се случува во нив да има и барања тој што сака да се пријави да достави и своја фотографија.

Венецијанската комисија побара Владата на Заев да не ја менува постојната Комисија за заштита од дискриминација

Курир - 20.03.2018

Комисијата за заштита од дискриминација е избрана во јануари 2016 година. Членови се: Тони Науновски, Александар Даштевски, Александар Спасеновски, Нена Неновска – Георгиевска, Јован Ананиев, Ирфан Дехари и Беким Кадриу. Мандатот е пет години.

Венецијанскa позитивно го оцени новиот закон за заштита од дискриминација

+инфо - 20.03.2018

Новиот закон за спречување и заштита од дискриминација има голем број позитивни аспекти, е оценка на Венецијанската комисија, која го разгледуваше предлогот на 16 и 17 март и заклучи дека тој е многу подобар од досегашиот Закон.

Работодавачите користат различни форми на дискриминација во огласите за вработување

Локално - 19.03.2018

Голем дел од огласите за работа во Македонија се дискриминаторски по повеќе основи, меѓудругото најчесто по пол и возраст. Но се случува во нив да има и барања тој што сака да се пријави да достави и своја фотографија.

Венецијанската комисија побара Владата на Заев да не ја менува постојната Комисија за заштита од дискриминација

Нетпрес - 20.03.2018

Венециската комисија ѝ препорачува на власта да го коригира нацрт-законот за спречување и заштита од дискриминација со цел негово подобрување и усогласување со меѓународните и европските стандарди.

Венецијанската комисија со позитивна оценка за новиот закон за заштита од дискриминација

А1 On - 20.03.2018

Новиот закон за спречување и заштита од дискриминација има голем број позитивни аспекти, е оценка на Венецијанската комисија, која го разгледуваше предлогот на 16 и 17 март и заклучи дека тој е многу подобар од досегашиот Закон.

Работодавачите користат различни форми на дискриминација во огласите за вработување...

Н.Македонија - 19.03.2018

Работодавачите користат различни форми на дискриминација во огласите за вработување Огласите за работа во Македонија се дискриминаторски по повеќе основи, најчесто по пол и возраст. Но, дискриминацијата се чуствува и кај возраст, имено најчесто ...

Венецијанската комисија побара Владата да не ја менува постојната Комисија за заштита од дискриминација

Република - 20.03.2018

Венециската комисија ѝ препорачува на власта да го коригира нацрт-законот за спречување и заштита од дискриминација со цел негово подобрување и усогласување со меѓународните и европските стандарди.

Венецијанската комисија со позитивна оценка за новиот закон за заштита од дискриминација

Сител - 20.03.2018

Новиот закон за спречување и заштита од дискриминација има голем број позитивни аспекти, е оценка на Венецијанската комисија, која го разгледуваше предлогот на 16 и 17 март и заклучи дека тој е многу подобар од досегашиот Закон.

Анализа: Работодавачите користат различни форми на дискриминација во огласите за вработување

Либертас - 19.03.2018

Голем дел од огласите за работа во Македонија се дискриминаторски по повеќе основи, меѓудругото најчесто по пол и возраст. Но се случува во нив да има и барања тој што сака да се пријави да достави и своја фотографија.

Венецијанската комисија со позитивна оценка за новиот закон за заштита од дискриминација

24 Вести - 20.03.2018

Новиот закон за спречување и заштита од дискриминација има голем број позитивни аспекти, е оценка на Венецијанската комисија, која го разгледуваше предлогот на 16 и 17 март и заклучи дека тој е многу подобар од досегашиот Закон.

Работодавачите користат различни форми на дискриминација во огласите за вработување

Скопје инфо - 19.03.2018

Голем дел од огласите за работа во Македонија се дискриминаторски по повеќе основи, меѓудругото најчесто по пол и возраст. Но се случува во нив да има и барања тој што сака да се пријави да достави и своја фотографија.

Венецијанската комисија со позитивна оценка за новиот закон за заштита од дискриминација

Стандард - 20.03.2018

Новиот закон за спречување и заштита од дискриминација има голем број позитивни аспекти, е оценка на Венецијанската комисија, која го разгледуваше предлогот на 16 и 17 март и заклучи дека тој е многу подобар од досегашиот Закон.

Венецијанската комисија со позитивна оценка за новиот закон за заштита од дискриминација

Правдико - 20.03.2018

Новиот закон за спречување и заштита од дискриминација има голем број позитивни аспекти, е оценка на Венецијанската комисија, која го разгледуваше предлогот на 16 и 17 март и заклучи дека тој е многу подобар од досегашиот Закон.

Венецијанскaта комисија позитивно го оцени новиот закон за заштита од дискриминација

Слободен Печат - 20.03.2018

Новиот закон за спречување и заштита од дискриминација има голем број позитивни аспекти, е оценка на Венецијанската комисија, која го разгледуваше предлогот на 16 и 17 март и заклучи дека тој е многу подобар од досегашиот Закон.

Венецијанската комисија со позитивна оценка за новиот закон за заштита од дискриминација

Локално - 20.03.2018

Новиот закон за спречување и заштита од дискриминација има голем број позитивни аспекти, е оценка на Венецијанската комисија, која го разгледуваше предлогот на 16 и 17 март и заклучи дека тој е многу подобар од досегашиот Закон.

Венецијанската комисија со позитивна оценка за новиот закон за заштита од дискриминација

Либертас - 20.03.2018

Новиот закон за спречување и заштита од дискриминација има голем број позитивни аспекти, е оценка на Венецијанската комисија, која го разгледуваше предлогот на 16 и 17 март и заклучи дека тој е многу подобар од досегашиот Закон.

Како Венецијанската комисија го оцени новиот Закон за заштита од дискриминација?

Фактор - 20.03.2018

Според Венецијанската комисија при Советот на Европа, новиот Закон за спречување и заштита од дискриминација има голем број позитивни аспекти и е многу подобар од досегашиот Закон. Како придобивка во новите законски решенија ја споменува тужбата за ...

Комисијата за заштита од дискриминација следна за ревизија

Независен - 21.03.2018

Треба да ѝ се обезбеди вистинска независност на Комисијата за заштита од дискриминација во Македонија, смета Венециската комисија во мислењето што го даде за новиот Закон што ја разработува оваа проблематика.