TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Град Скопје со препораки до Општините

ТВ21 - 24.01.2023

Во насока на стимулирање на зголемена употреба на еколошки превозни средства, намален метеж во сообраќајот и намалено загадување на воздухот од употребата на моторни возила, Град Скопје достави до скопските општини препорака за носење одлука со цел ...

Арсовска бара скопските градоначалници да воведат задолжителен паркинг за велосипеди кај новите згради

360 степени - 24.01.2023

Покрај за новите, Арсовска предлага општините да побараат и од веќе изградените станбени и деловни згради, да се изградат вакви паркинг места Скопските општини да донесат одлука со која од инвеститорите ќе се бара на парцелите за новите објекти да ...

(ФОТО) Сообраќајна култура или сообраќаен срам: Да прашаме двапати „Koj e крив?!“

Бриф - 24.01.2023

Се вели дека сообраќајната култура е реален одраз на цивилизираноста на една земја, па ако ова е вистина и ако судиме по сообраќајната култура можеме да дознаеме какви сме навистина. На социјалните мрежи секојдневно се споделувуваат фотографии од ...

Чаир, Аеродром и Кисела Вода добиваат монтажни катни гаражи и нови „пајаци“

Вечер Прес - 23.01.2023

Бројот на нови паркинг места ЈП „Градски паркинг“ ќе го зголемува со ваков тип монтажни катни гаражи. За да се овозможи подигнување на возила кои се наоѓаат на непристапен терен, предвидено е да се инвестира во едно помало специјално возило со ...

„Градски Паркинг“ ќе обезбеди нови 1.350 паркинг места и ќе гради монтажни паркиралишта

Скопје инфо - 23.01.2023

Денес заедно со директорот на ЈП „Градски Паркинг“, градоначалничката на град Скопје Данела Арсовска изврши увид во работата на претпријатието кое за минатата година бележи значителен финансиски успех, бројни проекти и активности кон обезбедување ...

„Креативни“ решенија: Паркинг-место во Центар се чува со бетонски плочки и блокатори, Општината почна да ги трга

Слободен Печат - 23.01.2023

Со бетонски плочки, бетонски столпчиња, со канти, дрвени штици, со стари гуми, па дури и со пластични петлитарски шишиња полни со течност, жители на Центар си „чувале“ места за паркирање. Оние, пак, поснаодливите, со боја си исцртале места за ...

Град Скопје: ЈП „Градски паркинг“ минатата година со финансиски успех

Канал5 - 23.01.2023

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, заедно со директорот на ЈП „Градски паркинг“, денеска извршија увид во работата на претпријатието. Арсовска, заедно со директорот на ЈП „Градски паркинг“, денеска извршија увид во работата на ...

Град Скопје: ЈП „Градски паркинг“ минатата година ја завршил со финансиски успех

Вечер Прес - 23.01.2023

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, заедно со директорот на ЈП „Градски паркинг“, денеска извршија увид во работата на претпријатието, кое за минатата година бележи значителен финансиски успех, бројни проекти и активности кон ...

„Градски Паркинг“ ќе обезбеди нови 1.350 паркинг места и ќе гради монтажни паркиралишта

Независен - 24.01.2023

ЈП „Градски Паркинг“, минатата година бележи значителен финансиски успех, бројни проекти и активности кон обезбедување самоодржливост на претпријатието, а за годинава планираат изградба на повеќе од 1.000 нови паркинг-места и изградба на монтажни ...

(ФОТО) Сообраќајна култура или сообраќаен срам: Да прашаме двапати „Koj e крив?!“

Frontline - 24.01.2023

Се вели дека сообраќајната култура е реален одраз на цивилизираноста на една земја, па ако ова е вистина и ако судиме по нашата сообраќајна култура можеме да дознаеме какви сме навистина. На социјалните мрежи секојдневно се споделувуваат фотографии ...

Град Скопје со препорака до општините за задолжителни паркинг места за велосипеди при издавање одобренија за градба

Радио МОФ - 24.01.2023

Град Скопје до скопските општини достави препорака за носење одлука за воведување задолжителни паркинг места и простор за велосипеди во рамки на градежните парцели при издавање одобренија за градба за нови објекти, како и за усогласување на ...

Град Скопје со препораки до општините – што треба да направат?

4NEWS - 24.01.2023

Во насока на стимулирање на зголемена употреба на еколошки превозни средства, намален метеж во сообраќајот и намалено загадување на воздухот од употребата на моторни возила, Град Скопје достави до скопските општини препорака за носење одлука со цел ...

Загадувањето на Скопје ќе се решава и со паркинзи за велосипеди-препорака од градската власт

Нова ТВ - 24.01.2023

За стимулирање на зголемена употреба на еколошки превозни средства, намален метеж во сообраќајот и намалено загадување на воздухот од употребата на моторни возила, Град Скопје достави до скопските општини препорака за носење одлука со цел воведување ...

Данела со ферман препораки за општините

Скопје1 - 24.01.2023

„Во насока на стимулирање на зголемена употреба на еколошки превозни средства, намален метеж во сообраќајот и намалено загадување на воздухот од употребата на моторни возила, Град Скопје достави до скопските општини препорака за носење одлука со цел ...

Град Скопје: Задолжителни паркинг-места и простор за велосипеди на градежните парцели

Канал5 - 25.01.2023

Граѓаните, особено велосипедистите, со одобрување гледаат на иницијативата на градоначалничката Арсовска, да нема дозвола за градба на станбени објекти ако не се предвиди паркинг за велосипеди.

Град Скопје: Задолжителни паркинг-места и простор за велосипеди на градежните парцели

24Инфо - 24.01.2023

Град Скопје до скопските општини им препорача да донесат одлука да воведат задолжителни паркинг-места и простор за велосипеди на градежните парцели при издавање одобренија за градба за нови објекти и за усогласување на инфраструктурата кај веќе ...

Град Скопје: Задолжителни паркинг-места и простор за велосипеди на градежните парцели

Вечер Прес - 24.01.2023

Град Скопје до скопските општини им препорача да донесат одлука да воведат задолжителни паркинг-места и простор за велосипеди на градежните парцели при издавање одобренија за градба за нови објекти и за усогласување на инфраструктурата кај веќе ...

Град Скопје бара скопските градоначалници да воведат задолжителен паркинг за велосипеди кај новите згради

Press24 - 24.01.2023

„Во насока на стимулирање на зголемена употреба на еколошки превозни средства, намален метеж во сообраќајот и намалено загадување на воздухот од употребата на моторни возила, Град Скопје достави до скопските општини препорака за носење одлука со цел ...

(ФОТО) Сообраќајна култура или сообраќаен срам: Да прашаме двапати „Koj e крив?!“

Нова ТВ - 24.01.2023

Се вели дека сообраќајната култура е реален одраз на цивилизираноста на една земја, па ако ова е вистина и ако судиме по нашата сообраќајна култура можеме да дознаеме какви сме навистина. На социјалните мрежи секојдневно се споделувуваат фотографии ...

(ФОТО) Сообраќајна култура или сообраќаен срам: Да прашаме двапати „Koj e крив?!“

CivilMedia - 24.01.2023

Се вели дека сообраќајната култура е реален одраз на цивилизираноста на една земја, па ако ова е вистина и ако судиме по нашата сообраќајна култура можеме да дознаеме какви сме навистина. На социјалните мрежи секојдневно се споделувуваат фотографии ...