TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Спасовски: Со објавување детали од „Двојник“ ВМРО-ДПМНЕ работи против интересите на државата

360 степени - 08.04.2021

Вчера Обвинителството соопшти дека ќе ги истражи информациите дали и кои лица ги дале информациите за меѓународната акција за нелегално издавање македонски пасоши на припадници на балканското и регионалното подземје со украдени идентитети на ...

Фалсификуваниот пасош за кој зборува ВМРО-ДПМНЕ е издаден во време на министерот Чулев

24Инфо - 08.04.2021

Слушам во изјавите кои ги даваат деновиве дека станувало збор за една патна исправа која е издадена на 29 јануари, 2019 година. Па, кој беше тогаш министер?“- праша Оливер Спасовски, министерот за внатрешни работи, во интервјуто за Алџезира, ...

Спасовски: Мицкоски работи против државата, наместо да пријави кај органите, тој детали од акцијата сподели со јавноста

Локално - 08.04.2021

„Секој одговорен граѓанин на оваа држава, посебно политичар, ако добие каква било информација за некакви нелегални дејствија, ако има за тоа некакви сознанија, треба да ги сподели најпрвин со обвинителството.

Спасовски: Мицкоски работи против државата, наместо да пријави, тој детали од акцијата сподели со јавноста

24Инфо - 08.04.2021

„Секој одговорен граѓанин на оваа држава, посебно политичар, ако добие каква било информација за некакви нелегални дејствија, ако има за тоа некакви сознанија, треба да ги сподели најпрвин со обвинителството.

Спасовски: Мицкоски работи против државата, наместо да пријави кај органите, тој детали од акцијата сподели со јавноста

Frontline - 08.04.2021

„Секој одговорен граѓанин на оваа држава, посебно политичар, ако добие каква било информација за некакви нелегални дејствија, ако има за тоа некакви сознанија, треба да ги сподели најпрвин со обвинителството.

Спасовски: Фалсификуваниот пасош за кој зборува ВМРО-ДПМНЕ е издаден во време на министерот Чулев

iPortal - 08.04.2021

Слушам во изјавите кои ги даваат деновиве дека станувало збор за една патна исправа која е издадена на 29 јануари, 2019 година. Па, кој беше тогаш министер?“- праша Оливер Спасовски, министерот за внатрешни работи, во интервјуто за Алџезира, ...

Спасовски: Мицкоски работи против државата, наместо да пријави, тој детали од акцијата сподели со јавноста

iPortal - 08.04.2021

„Секој одговорен граѓанин на оваа држава, посебно политичар, ако добие каква било информација за некакви нелегални дејствија, ако има за тоа некакви сознанија, треба да ги сподели најпрвин со обвинителството.

Спасовски: Недозволиво е да се работи против интересите на државата и да се рушат истраги

Слободен Печат - 08.04.2021

Политиката е една работа, меѓутоа да работите директно против интересите на државата, да се рушат истрагите, е нешто што апсолутно не е дозволено, изјави министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски за Алџезира во однос на објавата од ВМРО-ДПМНЕ ...

Спасовски: Недозволиво е да се работи против интересите на државата и да се рушат истраги

Сител - 08.04.2021

Политиката е една работа, меѓутоа да работите директно против интересите на државата, да се рушат истрагите, е нешто што апсолутно не е дозволено, изјави министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски за Алџезира во однос на објавата од ВМРО-ДПМНЕ ...

Спасовски: Недозволиво е да се работи против интересите на државата и да се рушат истраги

ТВ21 - 08.04.2021

Политиката е една работа, меѓутоа да работите директно против интересите на државата, да се рушат истрагите, е нешто што апсолутно не е дозволено, изјави министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски за Алџезира во однос на објавата од ВМРО-ДПМНЕ ...

Спасовски: Во наредниот период ќе се покаже зошто ВМРО-ДПМНЕ се обиде да ја саботира истрагата

Фокус - 08.04.2021

Политиката е една работа, меѓутоа да работите директно против интересите на државата, да се рушат истрагите, е нешто што апсолутно не е дозволено, изјави министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски за Алџезира во однос на објавата од ВМРО-ДПМНЕ ...

Спасовски: Недозволиво е да се работи против интересите на државата и да се рушат истраги

Канал5 - 08.04.2021

Политиката е една работа, меѓутоа да работите директно против интересите на државата, да се рушат истрагите, е нешто што апсолутно не е дозволено, изјави министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и објави на неговиот ФБ профил.

Спасовски: Недозволиво е да се работи против интересите на државата и да се рушат истраги

Опсервер - 08.04.2021

Политиката е една работа, меѓутоа да работите директно против интересите на државата, да се рушат истрагите, е нешто што апсолутно не е дозволено, изјави министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски за Алџезира во однос на објавата од ВМРО-ДПМНЕ ...

Спасовски: Недозволиво е да се рушат истраги

МКД - 08.04.2021

Политиката е една работа, меѓутоа да работите директно против интересите на државата, да се рушат истрагите, е нешто што апсолутно не е дозволено, изјави министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски за Алџезира во однос на објавата од ВМРО-ДПМНЕ ...

Спасовски: Обвинителството да реагира за обидот за саботажа

Нова ТВ - 08.04.2021

Недозволиво е да се работи против интересите на државата и да се рушат истраги. Политиката е една работа, меѓутоа да работите директно против интересите на државата, е нешто што апсолутно не е дозволено, вели министерот Оливер Спасовски.

Спасовски: Мицкоски работи против државата, наместо да пријави кај органите, тој детали од акцијата сподели со јавноста

Centar - 08.04.2021

„Секој одговорен граѓанин на оваа држава, посебно политичар, ако добие каква било информација за некакви нелегални дејствија, ако има за тоа некакви сознанија, треба да ги сподели најпрвин со обвинителството.

Спасовски: Недозволиво е да се работи против интересите на државата и да се рушат истраги

CivilMedia - 08.04.2021

Политиката е една работа, меѓутоа да работите директно против интересите на државата, да се рушат истрагите, е нешто што апсолутно не е дозволено, изјави министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски за Алџезира во однос на објавата од ВМРО-ДПМНЕ ...

Спасовски: Во наредниот период ќе се покаже зошто ВМРО-ДПМНЕ се обиде да ја саботира истрагата

Либертас - 08.04.2021

Политиката е една работа, меѓутоа да работите директно против интересите на државата, да се рушат истрагите, е нешто што апсолутно не е дозволено, изјави министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски за Алџезира во однос на објавата од ВМРО-ДПМНЕ ...

Спасовски: Недозволиво е да се работи против интересите на државата и да се рушат истраги

Вечер Прес - 08.04.2021

Политиката е една работа, меѓутоа да работите директно против интересите на државата, да се рушат истрагите, е нешто што апсолутно не е дозволено, изјави министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски за Алџезира во однос на објавата од ВМРО-ДПМНЕ ...

Недозволиво е да се работи против интересите на државата и да се рушат истраги, вели Спасовски

ММС - 08.04.2021

Политиката е една работа, меѓутоа да работите директно против интересите на државата, да се рушат истрагите, е нешто што апсолутно не е дозволено, изјави министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски за Алџезира во однос на објавата од ВМРО-ДПМНЕ ...

Спасовски: Недозволиво е да се работи против интересите на државата и да се рушат истраги

24 Вести - 08.04.2021

Политиката е една работа, меѓутоа да работите директно против интересите на државата, да се рушат истрагите, е нешто што апсолутно не е дозволено, изјави министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски за Алџезира во однос на објавата од ВМРО-ДПМНЕ ...

Спасовски: Истрагата за лажните пасоши ќе се проширува со секој нов доказ

Канал5 - 07.04.2021

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски во интервју за Канал 5 најави проширување на истрагата за случајот „Двојник“.. Открива и дека еден од фалсификаторите имал чести контакти со опозицијата..

Спасовски: Истрагата се води неселективно и транспарентно, иако ВМРО-ДПМНЕ се обиде да ја саботира

Нова ТВ - 07.04.2021

– Истрагата има свој почеток, свој тек и крај кога ќе се обезбедат сите неопходни докази. Со самиот факт дека во оваа истрага се вклучени стратешките партнери укажува на комплексноста на обезбедувањето на доказите, вели министерот за внатрешни ...

Спасовски: Еден од приведените во пасошко имал контакт во ВМРО ДПМНЕ, очекувам ЈО да отвори случај

Centar - 07.04.2021

„Како може да е точно дека ВМРО ДПМНЕ алармирале, па дали е можно преку ноќ, во неколку часови да завршите една ваква комплексна акција, да соберете толку докази… Имаше обид да се саботира акцијата и тоа е факт и за тој факт очекувам да реагира ЈО ...

Спасовски: ВМРО ДПМНЕ не алармираше туку саботираше, ваква акција не се организира преку ноќ

Centar - 07.04.2021

„Оној дел од истрагата во врска со доказите е завршен со приведувањето на овие припадници на МВР, но продолжува акцијата на меѓународно ниво, работиме заедно со Интерпол и секој нов доказ што се појавува истрагата ќе се проширува.