TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЕУ го казни Амазон со речиси 900 милиони долари

Локално - 31.07.2021

Европската унија го казни Амазон со 886,6 милиони долари (746 милиони евра) за обработка на лични податоци, што ја прекрши Општата регулатива на ЕУ за заштита на личните податоци (GDPR), пренесува Танјуг, повикувајќи се на Ројтерс.

ЕУ ИЗРЕЧЕ НАЈГОЛЕМА КАЗНА ВО ОБЛАСТА НА ПРИВАТНОСТА: Амазон треба да плати 900 милиони долари

Пари - 31.07.2021

Европската унија го казни технолошкиот гигант Амазон со 886,6 милиони долари (746 милиони евра) за обработка на лични податоци, што ја прекрши Општата регулатива на ЕУ за заштита на личните податоци (GDPR), пренесува Танјуг, повикувајќи се на ...

Европската унија го казни Амазон со речиси 900 милиони долари

Кумановски м. - 31.07.2021

Се вели дека технолошкиот гигант обработувал лични податоци. Европската унија го казни Амазон со 886,6 милиони долари (746 милиони евра) за обработка на лични податоци, што ја прекрши oпштата регулатива на ЕУ за заштита на личните податоци.

ЕУ го казни Амазон со 746 милиони евра

Канал5 - 30.07.2021

ЕУ го казни Амазон со 746 милиони евра за обработка на лични податоци, или прекршување на Европската општа регулатива за заштита на податоците (ГДПР), објави денеска американскиот технолошки гигант.