TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Кралот на бананите“ од Црна Гора ја купи „Адриа ервејз“

ТВ21 - 24.01.2020

Ростодер, познат како увозник и продавач на банани, но и трговец со недвижнини, го основа Ер Адриатик само неколку дена откако Адриа ервејз банкротираше на крајот на септември минатата година.

„Кралот на бананите“ за 45.000 евра ја купи „Адриа ервејс“

Слободен Печат - 24.01.2020

Ростодер, познат како увозник и продавач на банани, но и трговец со недвижнини, го основа „Ер Адриатик“ само неколку дена откако „Адриа ервејс“ банкротираше на крајот на септември минатата година.

„Адриа ервејз“ ја купи црногорски бизнисмен познат како „Кралот на бананите“ за 45.000 евра

Локално - 24.01.2020

Словенечката компанија „Ер Адриатик“, сопственост на црногорскиот бизнисмен Изет Ростодер, ја купила банкротираната словенечка авиокомпанија „Адриа ервејз“ за 45.000 евра, јавија словенечки медиуми кои него го нарекуваат „кралот на бананите“.

„Адриа ервејз“ ја купи црногорски бизнисмен познат како „Кралот на бананите“ за 45.000 евра

Опсервер - 24.01.2020

Словенечката компанија „Ер Адриатик“, сопственост на црногорскиот бизнисмен Изет Ростодер, ја купила банкротираната словенечка авиокомпанија „Адриа ервејз“ за 45.000 евра, јавија словенечки медиуми кои него го нарекуваат „кралот на бананите“.

„Адриа ервејз“ купена од “кралот на бананите” за 45.000 евра

А1 On - 24.01.2020

Словенечката компанија „Ер Адриатик“, сопственост на црногорскиот бизнисмен Изет Ростодер, ја купила банкротираната словенечка авиокомпанија „Адриа ервејз“ за 45.000 евра, јавија словенечки медиуми кои него го нарекуваат „кралот на бананите“.

„Адриа ервејз” ја купи црногорски бизнисмен познат како „Кралот на бананите” за 45.000 евра

24Инфо - 24.01.2020

– Словенечката компанија „Ер Адриатик”, сопственост на црногорскиот бизнисмен Изет Ростодер, ја купила банкротираната словенечка авиокомпанија „Адриа ервејз” за 45.000 евра, јавија словенечки медиуми кои него го нарекуваат „кралот на бананите”.

„Адриа ервејз“ ја купи црногорски бизнисмен познат како „Кралот на бананите“ за 45.000 евра

MakPress - 24.01.2020

Словенечката компанија „Ер Адриатик“, сопственост на црногорскиот бизнисмен Изет Ростодер, ја купила банкротираната словенечка авиокомпанија „Адриа ервејз“ за 45.000 евра, јавија словенечки медиуми кои него го нарекуваат „кралот на бананите“.