TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Делото на Лазески како опомена за зачувување на вистинските вредности

Р.С.Европа - 13.02.2018

Шеесеттина дела од речиси сите творечки фази на авторот ќе бидат претставени на изложбата „Борко Лазески 1917-1993“, која во периодот од 15 февруари до 5 април годинава, ќе се одржи во Националната галерија на Македонија во Даут пашин амам во Скопје.

Изложба „Борко Лазески 1917-1993“ во Даут пашин амам

Окно - 13.02.2018

Изложбата „Борко Лазески 1917-1993“ ќе биде отворена во четврток, 15 февруари, во 19 часот, во Даут пашиниот амам. На изложбата ќе бидат претставени шеесеттина дела од речиси сите творечки фази на авторот.

Отворање на изложбата „Борко Лазески 1917-1993“

Порта 3 - 13.02.2018

Одбележувањето на 70 годишнината на Националната галерија на Македонија започна во месец февруари кој го посветија на уште еден голем јубилеј, 100 години од раѓањето на Борко Лазески. Чествувањето започна со промоција на монографското издание „Борко ...

Јубилејна изложба „Борко Лазески 1917-1993“ во Даут пашиниот амам

Cooltura - 13.02.2018

Одбележувањето на 70 годишнината на Националната галерија на Македонија започна месецов, со што февруари Галеријата го посвети на уште еден голем јубилеј, 100 години од раѓањето на Борко Лазески ...

Изложбата „Борко Лазески 1917-1993“ ќе биде поставена во Даут пашин амам

МКД - 14.02.2018

Одбележувањето на 70-годишнината на Националната галерија на Македонија, кое почна овој февруари, е посветено на уште еден голем јубилеј, 100 години од раѓањето на Борко Лазески. Чествувањето почна со промоција на монографското издание „Борко ...