TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Со помош од ЕУ ќе се изработи систем тарифирање на водата

А1 On - 25.09.2013

Воспоставување економски инструмент за имплементација на првите чекори за примена на принципот „загадувачот плаќа“ во секторот води, собирање и третаман во согласност со идниот развој на финансиски ...

Започна реализацијата на ИПА проектот: Развивање на национална студија за тарифи за вода

Нетпрес - 25.09.2013

На Конференцијата за проектот „Развивање на национална студија за тарифи за вода“, министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми и шефот на Делегацијата на Европската Унија во ...

Цената на водата низ Македонија ќе ја одредува посебен регулатор

Економски - 25.09.2013

Воспоставување економски инструмент за имплементација на првите чекори за примена на принципот „загадувачот плаќа“ во секторот води, собирање и третман во согласност со идниот развој на финансиски ...

Адеми и Орав ќе го означат стартот на проектот за студија за тарифи за вода

Press24 - 25.09.2013

Од денеска започнува реализацијата на просктот за тарифи на за вода. Предвидено е министерот за животна средина и просторно планирање, Абдилаќим Адеми, заедно со шефот на Делегацијата на Европската ...

Со помош од ЕУ ќе се изработи систем тарифирање на водата

Фактор - 25.09.2013

Воспоставување економски инструмент за имплементација на првите чекори за примена на принципот „загадувачот плаќа“ во секторот води, собирање и третаман во согласност со идниот развој на финансиски ...

Проект за регулација на тарифирањето на водата

Република - 25.09.2013

Воспоставување економски инструмент за имплементација на првите чекори за примена на принципот „загадувачот плаќа“ во секторот води, собирање и третман во согласност со идниот развој на финансиски ...

И водата ќе ја поскапуваат?

+инфо - 25.09.2013

Воспоставување регулаторно тело за водите, како и формирање тарифник за вода кој ќе се применува на целата територија на земјава, а ќе донесе и поскапување на водата, е дел од новитетите кои се ...

Посебен регулатор ќе ја одредува цената на водата

Sky - 25.09.2013

Крајна цел на изработката на студијата за тарифи на вода е воспоставување на економски инструмент за имплементација на првите чекори за примена на принципот „загадувачот плаќа“ во секторот води, ...

ЕУ со помош за систем за тарифирање вода

Телеграф - 25.09.2013

Идејата е да се направи посебно регулаторно тело за води и да се воспостави систем за тарифирање на водата, што сега е во надлежност на општините Воспоставување економски инструмент за имплементација ...

Почнува реализација на проект за студија за тарифи за вода

Канал5 - 25.09.2013

Министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми и шефот на Делегацијата на Европската Унија во Македонија амбасадорот Аиво Орав ќе се обратат на официјалниот почеток на проект за ...

Почнува проектот за национална студија за тарифи за вода

Нетпрес - 25.09.2013

Министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми и шефот на Делегацијата на Европската Унија, амбасадорот Аиво Орав ќе се обратат на Конференјата за официјално започнување на ...

Почнува реализација на проект за студија за тарифи за вода

Сител - 25.09.2013

Министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми и шефот на Делегацијата на Европската Унија во Македонија амбасадорот Аиво Орав ќе се обратат на официјалниот почеток на проект за ...

Почнува проектот студија за тарифи за вода

Курир - 25.09.2013

Министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми и шефот на Делегацијата на Европската Унија во Македонија амбасадорот Аиво Орав ќе се обратат на официјалниот почеток на проект за ...

Почнува реализација на проект за студија за тарифи за вода

Lider - 25.09.2013

Министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми и шефот на Делегацијата на Европската Унија во Македонија амбасадорот Аиво Орав ќе се обратат на официјалниот почеток на проект за ...