TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Доделени наградите на „Киненова“: „Љубовен автомобил“ – најдобар филм

Макфакс - 10.10.2019

Во Кинотека синоќа беа доделени наградите на годинашното издание на филмскиот фестивал „Киненова“. Тричленото жири во состав: Витали Мански, претседател, Јесин Устаоглу и Ана Хофман, кои одлучуваа за наградите во главната конкуренција ги соопштија ...

„Љубовен автомобил“ – најдобар филм на „Киненова“

+инфо - 10.10.2019

„Сожалување“- за најдобра режија, „Човекот кој ги изненади сите“ - најдобро сценарио, Снежана Богдановиќ - најдобра ...

„Љубовен автомобил“ – најдобар филм на „Киненова“

Локално - 10.10.2019

Германскиот филм „Љубовен автомобил“ по сценарио и режија на Елкe Маргарете Леренкраус е прогласен за најдобар филм во главната конкуренција на четвртиот фестивал за дебитантски филм „Киненова“.

„Љубовен автомобил“ – најдобар филм на „Киненова“

А1 On - 10.10.2019

Германскиот филм „Љубовен автомобил“ по сценарио и режија на Елкe Маргарете Леренкраус е прогласен за најдобар филм во главната конкуренција на четвртиот фестивал за дебитантски филм „Киненова“.

„Љубовен автомобил“ – најдобар филм на „Киненова“

Курир - 10.10.2019

Германскиот филм „Љубовен автомобил“ по сценарио и режија на Елкe Маргарете Леренкраус е прогласен за најдобар филм во главната конкуренција на четвртиот фестивал за дебитантски филм „Киненова“.

„Љубовен автомобил“ – најдобар филм на „Киненова“

24 Вести - 10.10.2019

Германскиот филм „Љубовен автомобил“ по сценарио и режија на Елкe Маргарете Леренкраус е прогласен за најдобар филм во главната конкуренција на четвртиот фестивал за дебитантски филм „Киненова“.

„Љубовен автомобил“ – најдобар филм на „Киненова“

Независен - 10.10.2019

Германскиот филм „Љубовен автомобил“ по сценарио и режија на Елкe Маргарете Леренкраус е прогласен за најдобар филм во главната конкуренција на четвртиот фестивал за дебитантски филм „Киненова“.

Доделени наградите на „Киненова“: Најдобар филм „Љубовен автомобил“

Сител - 10.10.2019

Во Кинотека синоќа беа доделени наградите на годинашното издание на филмскиот фестивал „Киненова“. Тричленото жири во состав: Витали Мански, претседател, Јесин Устаоглу и Ана Хофман, кои одлучуваа за наградите во главната конкуренција ги соопштија ...

„Љубовен автомобил“ е избран за најдобар филм на „Киненова“

Република - 10.10.2019

Во Кинотека синоќа беа доделени наградите на годинашното издание на филмскиот фестивал „Киненова“. Тричленото жири во состав: Витали Мански, претседател, Јесин Устаоглу и Ана Хофман, кои одлучуваа за наградите во главната конкуренција ги соопштија ...

Доделени наградите на „Киненова“

Слободен Печат - 10.10.2019

„Љубовен автомобил“-најдобар филм, „Сожалување“- за најдобра режија, „Човекот кој ги изненади сите“-најдобро сценарио, Снежана Богдановиќ-најдобра актерка. Во Кинотека синоќа беа доделени наградите на годинашното издание на филмскиот фестивал ...

„Љубовен автомобил“, прогласен за најдобар филм на „Киненова“

МКД - 10.10.2019

Германскиот филм „Љубовен автомобил“ по сценарио и режија на Елкe Маргарете Леренкраус е прогласен за најдобар филм во главната конкуренција на четвртиот фестивал за дебитантски филм „Киненова“.

Доделени наградите на „Киненова“: „Љубовен автомобил“ – најдобар филм

Centar - 10.10.2019

Во Кинотека синоќа беа доделени наградите на годинашното издание на филмскиот фестивал „Киненова“. Тричленото жири во состав Витали Мански, претседател, Јесин Устаоглу и Ана Хофман, кои одлучуваа за наградите во главната конкуренција, ги соопштија ...

„Љубовен автомобил“ – најдобар филм на „Киненова“

Опсервер - 10.10.2019

Германскиот филм „Љубовен автомобил“ по сценарио и режија на Елкe Маргарете Леренкраус е прогласен за најдобар филм во главната конкуренција на четвртиот фестивал за дебитантски филм „Киненова“.

„Љубовен автомобил“ – најдобар филм на „Киненова“

1tv - 10.10.2019

Германскиот филм „Љубовен автомобил“ по сценарио и режија на Елкe Маргарете Леренкраус е прогласен за најдобар филм во главната конкуренција на четвртиот фестивал за дебитантски филм „Киненова“.

„Љубовен автомобил“ – најдобар филм на „Киненова“

MakPress - 10.10.2019

Германскиот филм „Љубовен автомобил“ по сценарио и режија на Елкe Маргарете Леренкраус е прогласен за најдобар филм во главната конкуренција на четвртиот фестивал за дебитантски филм „Киненова“.

Фестивал Киненова: Најдобар германскиот филм „Љубовен автомобил“

Денешен - 10.10.2019

Германскиот филм „Љубовен автомобил“ по сценарио и режија на Елке Маргарете Леренкраус е прогласен за најдобар филм во главната конкуренција на четвртиот фестивал за дебитантски филм „Киненова“.

„Љубовен автомобил“ – најдобар филм на „Киненова“

Вечер - 10.10.2019

Германскиот филм „Љубовен автомобил“ по сценарио и режија на Елкe Маргарете Леренкраус е прогласен за најдобар филм во главната конкуренција на четвртиот фестивал за дебитантски филм „Киненова“.

Доделени наградите на „Киненова“

Екран - 11.10.2019

Доделени наградите на „Киненова”:„Љубовен автомобил”-најдобар филм, „Сожалување”- за најдобра режија, „Човекот кој ги изненади сите”-најдобро сценарио, Снежана Богдановиќ-најдобра актерка Во Кинотека синоќа беа доделени наградите на годинашното ...

Германскиот „Љубовен автомобил“ најдобар дебитантски филм

Н.Македонија - 11.10.2019

Во Кинотеката на Македонија беа доделени наградите на годинашното издание на филмскиот фестивал „Киненова“. Тричленото жири, во состав Витали Мански, претседател, Јесин Устаоглу и Ана Хофман, кои одлучуваа за наградите во главната конкуренција, ги ...