TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бит Пазар ќе добие нов лик

Алсат-М - 12.08.2015

Скопски „Бит пазар“ ќе добие нов лик. Според најавите тоа треба да се случи најдоцна за една година. Идејата е да биде монтажен објект, а не цврста градба. Дополнително, над него ќе има паркинг простор за 240 возила, што според здружението на ...

Бит-пазар ќе стане монтажен објект

Утрински - 12.08.2015

Новиот објект ќе се простира на површина од над 10 илјади квадратни метри и ќе има надземен паркинг за 240 возила Од 2005 година работиме на иницијативата за изградба на нов и модерен зелен пазар на Бит-пазар заедно со надлежните од Чаир и Скопски ...

„Бит Пазар“ ќе се модернизира

Фактор - 12.08.2015

Нов лик и подобри услови без гужва и повеќе тезги ќе овозможи новиот монтажен објект кој се најавува за модернизација на скопски „Бит Пазар“ . Како што покаќуваат информациите на дел од медиумите објектот ќе се протега на површина од 10.000 м2, и би ...

Сите детали: Бит пазар со нов лик

еМагазин - 12.08.2015

На новиот изглед на скопски Бит пазар ќе се работи една година, а по завршувањето на проектот ќе има облик на монтажен објект и ќе се простира на површина од повеќе од 10 илјади квадратни метри, најавија на прес конференција градоначалникот на Чаир, ...

Скопски Битпазар ќе добие нов модерен лик

Сител - 12.08.2015

Бит-пазар за една година ќе добие современ изглед, кој ќе овозможи подобри услови за работа и место за повеќе тезги. Гужвата со паркираните автомобили ќе се решава со монтажниот паркинг кој ќе се наоѓа над пазарот, а ќе биде со капацитет од 240 ...

Битпазар ќе се покрие со паркинг за 240 возила

МКД - 12.08.2015

Најголемиот пазар во земјава, Битпазар, ќе биде покриен со голем паркинг за 240 возила, кој ги биде изграден на столбови, објавија денеска градоначалникот на Чаир Изет Меџити и Екрем Долек од Здружението на пазарџии „Просперитет".

Бит-пазар ќе добие нов модерен и современ изглед

Канал5 - 12.08.2015

Бит-пазар за една година ќе добие нов модерен и современ изглед. Советот на општината Чаир на последната седница го усвои нацртот на Деталниот урбанистички план за целосна реконструкција и надградба на најголемиот и најпосетуван пазар во Скопје.

Битпазар ќе добие паркинг со капацитет од 240 возила

Репортер - 12.08.2015

Најголемиот пазар во земјава, Битпазар, ќе биде покриен со голем паркинг за 240 возила, кој ги биде изграден на столбови, објавија денеска градоначалникот на Чаир Изет Меџити и Екрем Долек од Здружението на пазарџии „Просперитет”.