TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ривалот на Орбан најави екстрадиција на Груевски, ако победи на изборите

Н.Македонија - 28.10.2021

Кандидатот на здружената унгарска опозиција Питер Марки-Зај најави екстрадиција на поранешниот македонски премиер Никола Груевски кој е во Унгарија, доколку победи на парламентарните избори в година, на кои ќе му се спротивстави на унгарскиот ...

Унгарскиот опозиционер најавува екстрадиција на Никола Груевски доколку победи на изборите

Фактор - 28.10.2021

Питер Марки-Заи, кандидат за нов претседател на унгарската влада избран од здружената опозиција, најави екстрадиција на поранешниот македонски премиер Никола Груевски во Македонија доколку победи на пролетните парламентарни избори во Унгарија.

Ривалот на Орбан најавува екстрадиција на Груевски ако победи на изборите

Независен - 28.10.2021

Кандидатот на здружената унгарска опозиција Питер Марки-Зај најави екстрадиција на поранешниот македонски премиер Никола Груевски кој е во Унгарија, доколку победи на парламентарните избори в година, на кои ќе му се спротивстави на унгарскиот ...

Унгарскиот опозиционер најавува екстрадиција на Груевски ако победи на изборите

Алсат-М - 28.10.2021

„Цитат на опозицискиот кандидат Марки-Заи од неговиот говор на 23 октомври: Ако Орбан ја изгуби моќта следната година, поранешниот премиер на Северна Македонија, Никола Груевски, ќе се соочи со екстрадиција (заедно со јорданскиот бизнисмен Заиф Нафа ...

Ривалот на Орбан најавува екстрадиција на Груевски ако победи на изборите

360 степени - 27.10.2021

Парламентарните избори во Унгарија ќе се одржат пролетта 2022 година. Според последните анкети рејтингот на здружената опозиција, чиј кандидат е Марки-Заи, е ист како тој на партијата Фидес предводена од Орбан Ривалот на Виктор Орбан, Питер ...

Ако Орбан падне од власт напролет, Груевски ќе го вратат дома

Слободен Печат - 27.10.2021

Поранешниот македонски премиер Никола Груевски, кој е правосилно осуден на затворска казна во земјава, а живее во азил во Будимпешта под заштита на унгарските власти, ќе биде екстрадиран во Северна Македонија доколку се смени власта во земјата, ...

Противникот на Орбан најавува екстрадиција на Груевски

Фокус - 27.10.2021

Питер Марки-Заи, кој ќе му се спротивстави на унгарскиот премиер Виктор Орбан на парламентарните избори следната година, најави екстрадиција на Никола Груевски доколку победи. Имено, тој најави екстрадиција на Груевски, јорданскиот бизнисмен Заиф ...

Груевски ќе се врати, ако победи противникот на Орбан

4NEWS - 28.10.2021

Екс премиерот Никола Груевски кој е во бегство откако судот му потврди затворска казна и тој може да биде вратен во земјава ако победи противникот на Орбан. Имено, тој најави екстрадиција на Груевски, јорданскиот бизнисмен Заиф Нафа и други ...

ГРУЕВСКИ БИ МОЖЕЛ ДА СЕ ВРАТИ ДОМА СЛЕДНАТА ПРОЛЕТ Противникот на Орбан најавува екстрадиција на македонскиот ...

+инфо - 28.10.2021

Парламентарните избори во Унгарија ќе се одржат идната пролет, а според последните анкети, рејтингот на здружената опозиција, чиј предводник е Марки-Заи, е изедначен со рејтингот на Орбан.

Унгарски опозиционер: Ако на изборите изгуби Орбан, Груевски ќе биде екстрадиран

Нова ТВ - 27.10.2021

Екстрадиција на поранешниот премиер Никола Груевски најави унгарскиот опозиционер, Петер Марки Заи, доколку унгарскиот премиер Виктор Орбан ја изгуби власта, а тој победи на парламентарните избори во Унгарија кои ќе се одржат догодина.

Противникот на Орбан најавува екстрадиција на Груевски

24Инфо - 27.10.2021

Питер Марки-Заи, кој ќе му се спротивстави на унгарскиот премиер Виктор Орбан на парламентарните избори следната година, најави екстрадиција на Никола Груевски доколку победи. Имено, тој најави екстрадиција на Груевски, на јорданскиот бизнисмен Заиф ...

Противникот на Орбан најавува екстрадиција на Груевски ако победи на изборите

Вечер Прес - 27.10.2021

Питер Марки-Заи, кој ќе му се спротивстави на унгарскиот премиер Виктор Орбан на парламентарните избори следната година, најави екстрадиција на Никола Груевски доколку победи. Имено, тој најави екстрадиција на Груевски, на јорданскиот бизнисмен Заиф ...

Ривалот на Орбан најавува екстрадиција на Груевски ако победи на изборите

iPortal - 27.10.2021

Ривалот на Виктор Орбан, Питер Марки-Заи, кој ќе му се спротивстави на унгарскиот премиер на парламентарните избори в година, најави екстрадиција на Никола Груевски во Северна Македонија доколку победи.

Главниот противник на Орбан на изборите: Ако победам, ќе го екстрадирам Груевски

Zoom - 28.10.2021

Поранешниот македонски премиер Никола Груевски, кој е правосилно осуден на затворска казна во земјава, а живее во азил во Будимпешта под заштита на унгарските власти, ќе биде екстрадиран во Северна Македонија доколку се смени власта во земјата, ...

Главниот противник на Орбан на изборите: Ако победам, ќе го екстрадирам Груевски

Локално - 27.10.2021

Кандидатот наопозицијата во Унгарија за нов премиер на земјата, Петер Марки Зај при својот говор на 23октомври сподели дека доколку Виктор Орбан ја изгуби власта следната година, екс-премиерот на земјава Никола Груевски ќе се соочи со екстрадиција.

Главниот противник на Орбан на изборите: Ке ги избркаме криминалните мигранти – Ако победам, ќе го екстрадирам Груевски

Centar - 27.10.2021

Кандидатот наопозицијата во Унгарија за нов премиер на земјата, Петер Марки Зај при својот говор на 23октомври сподели дека доколку Виктор Орбан ја изгуби власта следната година, екс-премиерот на земјава Никола Груевски ќе се соочи со екстрадиција.