TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Да покаже што лицата со даунов синдром можат, а не што не можат- ова е идејата на танцовата група Ларондина од Лондон

Сител - 06.10.2017

Да покаже што лицата со Даунов синдром можат а не што не можат- ова е идејата на танцовата група Ларондина од Лондон која денеска и утре настапува во Битола и Скопје. Професионалните танчери имаат даунов синдром но тоа не ги спречува да добијат ...

Не кријте ги децата со попреченост, Извадете ги надвор, таму им Е силата, апелираат британски родители на син со Даунов ...

Сакам да кажам - 06.10.2017

Рејмонд и Роберта Бејкон од Лондон, заедно со нивниот син Бери (50 години) деновиве по втор пат се во Македонија, како гости на Британската амбасада во Скопје, за гостувањето на британската танцова група за лица со попреченост „Ларондина“.

Порака на една мајка до сите мајки на деца со Даунов синдром

+инфо - 05.10.2017

Пред себе имате доживотен предизвик и доживотно „училиште“, но и доживотна безусловна љубов, вели Сузана Стојановска, мајка на 14-годишниот Никола. Октомври е месец кој е посветен на подигнувањето на свеста кај пошироката јавност за поддршка на ...

Мајка на девојче со Даунов синдром со моќна порака возврати на коментар во кој ќерка ѝ беше наречена „ретардирана“

Фемина - 05.10.2017

Џејд Ленон е мајка на 4-годишната Клои, девојче со Даунов синдром. Својот профил на Instagram, Џејд го користи за да се бори против дискриминацијата на лицата со Даунов синдром. Сепак, понекогаш се случува добронамерноста на оваа мајка да наиде на ...

„Ларондина танцова група“ вторпат ќе настапува во Македонија

Press24 - 05.10.2017

Британската танцова група за лица со попреченост на Анџелина Алесендре, „Ларондина танцова група“, од 5 до 10 октомври вторпат ќе престојува во Македонија, во организација на Амбасадата на Обединетото Кралство во Македонија, Хелсиншкиот комитет за ...

Мајка на девојче со Даунов синдром со моќна порака возврати на коментар во кој ќерка ѝ беше наречена „ретардирана“

Орбис - 05.10.2017

Џејд Ленон е мајка на 4-годишната Клои, девојче со Даунов синдром. Својот профил на Instagram, Џејд го користи за да се бори против дискриминацијата на лицата со Даунов синдром. Сепак, понекогаш се случува добронамерноста на оваа мајка да наиде на ...