TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ангеловска и Деспотовски со предлог да се формира регионален ФИТР со седиште во Скопје

Слободен Печат - 21.02.2020

Основање регионален фонд што ќе работи по примерот на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) е предлог што министерката за финансии Нина Ангеловска и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) Јован Деспотовски го дадоа на ...

Стартува со работа акцелераторот за конкурентност и иновации на Западен Балкан

Сител - 21.02.2020

Претседателката на Советот за регионална соработка Мајлинда Брегу денеска истакна дека започнува со работа акцелераорот за конкурентност и иновации на Западен Балкан, што, како што наведе, не е нешто материјално, туку е збир од идеи, алатки и ...

Во Тирана се одржува првата средба на Платформата за конкурентност и иновации на Западен Балкан

MakPress - 20.02.2020

Првата средба на Платформата за конкурентност и иновации на Западен Балкан ќе се одржи денеска во Тирана. Советот за регионална соработка (РЦЦ) и Светскиот економски форум (ВЕФ) ќе го претстават Акцелераторот за конкурентност и иновации во Западен ...

Во Тирана се одржува првата средба на Платформата за конкурентност и иновации на Западен Балкан

Сител - 21.02.2020

Првата средба на Платформата за конкурентност и иновации на Западен Балкан ќе се одржи денеска во Тирана. Советот за регионална соработка (РЦЦ) и Светскиот економски форум (ВЕФ) ќе го претстават Акцелераторот за конкурентност и иновации во Западен ...

Стартува со работа акцелераторот за конкурентност и иновации на Западен Балкан

24Инфо - 21.02.2020

Претседателката на Советот за регионална соработка Мајлинда Брегу денеска истакна дека започнува со работа акцелераорот за конкурентност и иновации на Западен Балкан, што, како што наведе, не е нешто материјално, туку е збир од идеи, алатки и ...

Стартува со работа акцелераторот за конкурентност и иновации на Западен Балкан

Опсервер - 21.02.2020

Претседателката на Советот за регионална соработка Мајлинда Брегу денеска истакна дека започнува со работа акцелераорот за конкурентност и иновации на Западен Балкан, што, како што наведе, не е нешто материјално, туку е збир од идеи, алатки и ...

Стартува со работа акцелераторот за конкурентност и иновации на Западен Балкан

А1 On - 21.02.2020

Претседателката на Советот за регионална соработка Мајлинда Брегу денеска истакна дека започнува со работа акцелераорот за конкурентност и иновации на Западен Балкан, што, како што наведе, не е нешто материјално, туку е збир од идеи, алатки и ...

Стартува со работа акцелераторот за конкурентност и иновации на Западен Балкан

4NEWS - 21.02.2020

Претседателката на Советот за регионална соработка Мајлинда Брегу денеска истакна дека започнува со работа акцелераорот за конкурентност и иновации на Западен Балкан, што, како што наведе, не е нешто материјално, туку е збир од идеи, алатки и ...

Стартува со работа акцелераторот за конкурентност и иновации на Западен Балкан

MakPress - 21.02.2020

Претседателката на Советот за регионална соработка Мајлинда Брегу денеска истакна дека започнува со работа акцелераорот за конкурентност и иновации на Западен Балкан, што, како што наведе, не е нешто материјално, туку е збир од идеи, алатки и ...

Ангеловска и Деспотовски со предлог да се формира регионален ФИТР со седиште во Скопје

ММС - 21.02.2020

Основање регионален фонд што ќе работи по примерот на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) е предлог што министерката за финансии Нина Ангеловска и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) Јован Деспотовски го дадоа на ...

Ангеловска и Деспотовски со предлог да се формира регионален ФИТР со седиште во Скопје

Канал5 - 21.02.2020

Деспотовски ја истакна успешноста на ФИТР, нагласувајќи дека дале предлог седиштетот на регионалниот Фонд да биде во Скопје. Основање регионален фонд што ќе работи по примерот на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) е предлог што ...

Ангеловска и Деспотовски со предлог да се формира регионален ФИТР со седиште во Скопје

iPortal - 21.02.2020

Основање регионален фонд што ќе работи по примерот на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) е предлог што министерката за финансии Нина Ангеловска и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) Јован Деспотовски го дадоа на ...

Стартува со работа акцелераторот за конкурентност и иновации на Западен Балкан

Вечер - 21.02.2020

Претседателката на Советот за регионална соработка Мајлинда Брегу денеска истакна дека започнува со работа акцелераорот за конкурентност и иновации на Западен Балкан, што, како што наведе, не е нешто материјално, туку е збир од идеи, алатки и ...

Ангеловска и Деспотовски со предлог да се формира регионален ФИТР со седиште во Скопје

Опсервер - 21.02.2020

Основање регионален фонд што ќе работи по примерот на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) е предлог што министерката за финансии Нина Ангеловска и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) Јован Деспотовски го дадоа на ...

Ангеловска и Деспотовски предлaгаат формирање регионален ФИТР со седиште во Скопје

Иновативност - 21.02.2020

Основање регионален фонд што ќе работи по примерот на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) е предлог што министерката за финансии Нина Ангеловска и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) Јован Деспотовски го дадоа на ...

Иницијатива за основање на регионален фонд за иновации

MakPress - 21.02.2020

Основање регионален фонд што ќе работи по примерот на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) е предлог што министерката за финансии Нина Ангеловска и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) Јован Деспотовски го дадоа на ...

Ангеловска и Деспотовски со предлог да се формира регионален ФИТР со седиште во Скопје

Банкарство.мк - 22.02.2020

Основање регионален фонд што ќе работи по примерот на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) е предлог што министерката за финансии Нина Ангеловска и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) Јован Деспотовски го дадоа на ...