TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Возила на Google ја мерат загаденоста на воздухот во Амстердам

Automedia - 15.05.2019

Две возила на Google опремени со камери, кои вообичаено прават нови снимки за Street View, дополнително поседуваат специјална техника за мерење на загаденоста на воздухот со азотни оксиди, ситни честички и гареж.

Амстердам планира да ги забрани сите неелектрични возила до 2030-та година

Кафе пауза - 14.05.2019

Амстердам објави план според кој планира да ги забрани сите возила на бензин и плин до 2030-та година, со цел да го намали загадувањето. И покрај културата со велосипеди, нивото на загаденоста на воздухот во Холандија ги надминува безбедносните ...

Амстердам планира да ги забрани сите неелектрични возила до 2030-та година

Либертас - 15.05.2019

Амстердам објави план според кој планира да ги забрани сите возила на бензин и плин до 2030-та година, со цел да го намали загадувањето. Амстердам планира да ги забрани сите неелектрични возила до 2030-та година „Загадувањето често е тивок убиец и е ...