TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Снегот предизвика оштетувања и проблеми во снабдувањето со електрична енергија

OhridNews - 14.02.2018

Од тежината на влажниот снег кој во текот на вчерашниот ден и ноќта паѓаше во охридскиот регион, оштетени се бандери и електрични столбови, а делови од Дебрца немаат електрична енергија повеќе од петнаесет часа.

Паднати дрва во Дебрца, во Струга бандери

OhridNews - 14.02.2018

Снегот кој речиси без престан паѓа со часови предизвика проблеми во одвивањето на сообраќајот во Охридско - струшкиот регион. Според информациите од 22 часот, забрана за движење на тешки товарни возила има кон превоите Пресека, Стража и граничен ...

Oтсечени неколку села во Дебрца и Струга

24 Вести - 13.02.2018

Паднати бандери, искинати кабли, далеководи снегот отсече неколку села во Дебрца и Струга. Во Враништа, Белчишта и уште десетина села од попладнево нема струја. Граѓани на секој час до Тв 24 испраќаат слики и апел за помош од надлежните.