TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Рекордна посетеност на Музејот на Југославија

Н.Македонија - 11.01.2019

Музејот на Југославија во Белград во текот на 2018 година го посетиле повеќе од 131.000 посетители, со што, како што пренесува дневниот весник „Данас.рс“, е продолжен тригодишниот тренд со кој овој музеј секоја година го посетуваат 10.000 посетители ...

Рекорд на Метрополитен музејот: 7,36 милиони посетители

MTM - 09.01.2019

Најголемиот американски музеј, Метрополитен во Њујорк, кој има три локации во градot, во 2018 година го посеиле 7.360.000, што е рекорд за една година. Во претходната 2017 година, музејот имаше седум милиони посети.

Рекорд на музејот Метрополитен: 7,36 милиони посетители

Независен - 10.01.2019

САД - Најголемиот американски музеј, Метрополитен во Њујорк, кој има три локации во градoт, во 2018 година го посетиле 7.360.000, што е рекорд за една година. Во претходната 2017 година, музејот имаше седум милиони посети.