TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Каде чекори економијата и дали се ќе зависи од вакцинацијата?

24 Вести - 23.02.2021

Петтиот пакет антикризни мерки во Собрание. Опозицијата пакува амандмани. Кога парите, поддршката и логистиката ќе стигнат до фирмите и до граѓаните? Угостители и организатори на свадби, турстички водичи, сопственици во првиватни градинки и ...

Туристичките водичи бараат протоколи за работа и ставање на приоритена листа за вакцинација

Вечер Прес - 22.02.2021

Донесување на протоколи за работа како и ставање на приоритетната листа за вакцинирање, побараа од Асоцијацијата на туристичките водичи. Барањата ги испратија вчера на светскиот ден на туристички водичи, 21 февруари до ресорното министерство и ...

Туристичките водичи бараат владата да ги стави на приоритетни категории за вакцинација

Фактор - 22.02.2021

Донесување на протоколи за работа како и ставање на приоритетната листа за вакцинирање, побараа од Асоцијацијата на туристичките водичи. Барањата ги испратија вчера на светскиот ден на туристички водичи, 21 февруари до ресорното министерство и ...

Туристичките водичи и придружници незадоволни од власта бидејќи за нив нема помош во новиот пакет мерки

MakPress - 22.02.2021

Денеска ширум светот се слави светскиот ден на туристички водичи 21 февруари. На денешен ден сите асоцијации и наши колеги во целиот свет го слават овој ден. Од ова место Скопје Република Македонија и ние Македонската асоцијација на туристички ...