TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Австралија и Франција ќе обезбедат гранати за Украина

Глас на Америка - 31.01.2023

Франција и Австралија се согласија да ги здружат силите за да произведат илјадници артилериски гранати за да ѝ помогнат на Украина да ги истисне руските сили од нејзината земја. Австралискиот министер за одбрана Ричард Марлс и министерката за ...

Франција и Австралија се договорија да произведуваат гранати од 155 милиметри за Украина

Фокус - 30.01.2023

Францускиот министер за одбрана Себастиен Лекорну по денешната средба со неговиот австралиски колега Ричард Марлс изјави дека Франција и Австралија се договориле да соработуваат за производство на „неколку илјади” проектили од 155 милиметри за ...

Франција и Австралија се договорија да произведуваат гранати од 155 милиметри за Украина

А1 On - 30.01.2023

Францускиот министер за одбрана Себастиен Лекорну по денешната средба со неговиот австралиски колега Ричард Марлс изјави дека Франција и Австралија се договориле да соработуваат за производство на „неколку илјади” проектили од 155 милиметри за ...

Франција и Австралија се договорија да произведуваат гранати од 155 милиметри за Украина

Курир - 30.01.2023

Францускиот министер за одбрана Себастиен Лекорну по денешната средба со неговиот австралиски колега Ричард Марлс изјави дека Франција и Австралија се договориле да соработуваат за производство на „неколку илјади“ проектили од 155 милиметри за ...

Франција и Австралија се договорија да произведуваат гранати од 155 милиметри за Украина

Zoom - 30.01.2023

Францускиот министер за одбрана Себастиен Лекорну по денешната средба со неговиот австралиски колега Ричард Марлс изјави дека Франција и Австралија се договориле да соработуваат за производство на „неколку илјади“ проектили од 155 милиметри за ...

Франција и Австралија ќе произведуваат гранати од 155 милиметри за Украина

Нетпрес - 30.01.2023

Францускиот министер за одбрана Себастиен Лекорну по денешната средба со неговиот австралиски колега Ричард Марлс изјави дека Франција и Австралија се договориле да соработуваат за производство на „неколку илјади“ проектили од 155 милиметри за ...

Франција и Австралија ќе произведуваат гранати за Украина

Слободен Печат - 30.01.2023

Францускиот министер за одбрана Себастиен Лекорну по денешната средба со неговиот австралиски колега Ричард Марлс изјави дека Франција и Австралија се договориле да соработуваат за производство на „неколку илјади” проектили од 155 милиметри за ...

Франција и Австралија се договорија да произведуваат гранати од 155 милиметри за Украина

365 - 30.01.2023

Францускиот министер за одбрана Себастиен Лекорну по денешната средба со неговиот австралиски колега Ричард Марлс изјави дека Франција и Австралија се договориле да соработуваат за производство на „неколку илјади“ проектили од 155 милиметри за ...

Франција и Австралија ќе произведуваат проектили од 155 милиметри за Украина

Н.Македонија - 30.01.2023

Францускиот министер за одбрана Себастиен Лекорну по денешната средба со неговиот австралиски колега Ричард Марлс изјави дека Франција и Австралија се договориле да соработуваат за производство на „неколку илјади“ проектили од 155 милиметри за ...

Франција и Австралија се договорија да произведуваат гранати за Украина

Вечер Прес - 30.01.2023

Францускиот министер за одбрана Себастиен Лекорну по денешната средба со неговиот австралиски колега Ричард Марлс изјави дека Франција и Австралија се договориле да соработуваат за производство на „неколку илјади“ проектили од 155 милиметри за ...

Франција и Австралија се договорија да произведуваат гранати од 155 милиметри за Украина

Во Центар - 30.01.2023

– Францускиот министер за одбрана Себастиен Лекорну по денешната средба со неговиот австралиски колега Ричард Марлс изјави дека Франција и Австралија се договориле да соработуваат за производство на „неколку илјади“ проектили од 155 милиметри за ...

Франција и Австралија се договорија да произведуваат гранати од 155 милиметри за Украина

Опсервер - 30.01.2023

– Францускиот министер за одбрана Себастиен Лекорну по денешната средба со неговиот австралиски колега Ричард Марлс изјави дека Франција и Австралија се договориле да соработуваат за производство на „неколку илјади“ проектили од 155 милиметри за ...

Франција и Австралија се договорија да произведуваат гранати од 155 милиметри за Украина

MakPress - 31.01.2023

Францускиот министер за одбрана Себастиен Лекорну по денешната средба со неговиот австралиски колега Ричард Марлс изјави дека Франција и Австралија се договориле да соработуваат за производство на „неколку илјади“ проектили од 155 милиметри за ...