TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За филолозите спорен и учебникот по Македонски јазик за шесто одделение

Телма - 02.06.2023

Учебникот по македонски јазик за шесто одделение треба да се корегира , сметаат филолозите. Според нив недозволиво е да се учи мајчиниот јазик, а да не се познава неговата историја и тоа какошто велат во време кога македонскиот јазик се негира од ...

Науката бара итни коекции во учебникот по македонски јазик за шесто одделение

Алфа - 02.06.2023

Потребни се итни корекции во учебникот по македонски јазик за шесто одделение, алармираат филолозите. Недопустливо е да се изучува јазик, а да не се познава неговата историја. Во време кога македонскиот јазик е на удар и негирање од страна на ...