TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Спектакл на природата: Импресивен вулкан кој еруптира на секои 15 минути

Порта 3 - 27.01.2022

Вулканот Fuego во Гватемала е најактивниот вулкан во Средна Америка, и секоја година привлекува голем број посетители кои ги набљудуваат неговите ерупции. За таа цел, тие најпрво мора да се искачат на соседниот врв Acatenango – неактивен вулкан од ...

Чудо на природата: Импресивен вулкан кој еруптира на секои 15 минути

Кафе пауза - 25.01.2022

Планинарењето во близина на активен вулкан можеби и не се совпаѓа со начинот на кој го замислувате вашиот одмор, но за многумина очигледно вреди да се ризикува. Вулканот Фуего во Гватемала е најактивниот вулкан во Средна Америка кој привлекува ...

Импресивен вулкан кој еруптира на секои 15 минути е уште едно чудо на природата

Репортер - 26.01.2022

Да се планинари во близина на активен вулкан можеби и не е некој идеален одмор, ама за многумина очигледно вреди да се ризикува. Вулканот Фуего во Гватемала е најактивниот вулкан во Средна Америка. Тој привлекува илјадници туристи годишно.