TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дали би користеле ваков проѕирен јавен тоалет?

Кајгана - 16.09.2020

Проѕирните јавни тоалети кои се поставени во Токио се дело на јапонскиот архитект Шигеру Бан. Сепак, иако се проѕирни, интимата постои и во нив, благодарение на паметните стакла кои се затемнуваат кога некој ќе влезе во тоалетот.

Јавни тоалети во Токио со транспарентни стаклени ѕидови (видео)

Порта 3 - 16.09.2020

На улиците на Токио поставени се јавни тоалети со транспарентни стаклени sидови осветлени во разни бои. Тоалетите се поставени во двата парка Шибује, деловниот дел на јапонската престолнина, и се дело на архитектот и дизајнер Шигеру Бан.

Која е вистинската намена на проѕирните тоалети во Јапонија?

Црнобело - 15.09.2020

Јапонија е една мистериозна, чудна и необична земја каде ќе пронајдете илјадници дизајни кои остатокот од светот не ги разбира и не ги смета за корисни. Последен таков случај беше инсталацијата на проѕирните тоалети среде парк во Јапонија.