TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Десетици илјади евра за патни трошоци за пратениците

Р.С.Европа - 28.01.2015

За 11 месеци од минатата година за патни трошоци на пратениците им била исплатена сума од околу 1 милион евра. Сумите од десетици илјади евра што им биле исплатени на некои пратеници за патни трошоци во првите 11 месеци oд минатата година се пример ...

Државни интереси низ партиска призма

Телма - 28.01.2015

Да мислеше оваа Влада на државните интереси, да беше навистина толку патриотски потресена како што се претставува, да си ги сакаше државата и својот народ, ќе и ја нанесеше ли оваа брука на Република Македонија, прашува СДСМ по веста дека го ...

Пат околу Македонија за еден милион евра

Капитал - 28.01.2015

За само единаесет месеци, на пратениците им биле исплатени неверојатни безмалку еден милион евра за патни трошоци за периодот од мај 2013 до септември 2014 година, покажува истражувањето на порталот Инбокс7.

НДМ: Пратениците да ги вратат украдените народни пари за патни трошоци

А1 On - 28.01.2015

„Народно движење за Македонија бара од македонските пратеници веднаш на собраниската благајна да ги вратат украдените народни пари преку лажните сметки за патни трошоци. Да потсетиме, во Собранието сеуште е закочена иницијативата на НДМ од ...

НДМ: Пратениците да ги вратат украдените народни пари за патни трошоци

+инфо - 28.01.2015

Народно движење за Македонија (НДМ) денеска побара од македонските пратеници веднаш на собраниската благајна да ги вратат „украдените народни пари преку лажните сметки за патни трошоци“. Партијата потсетува дека во Собранието се уште е закочена ...

Пратенички аздис: Годинава за патни трошоци ќе се поделат дополнителни 813.000 евра!

Фактор - 28.01.2015

Пратениците и службите во Собранието за годинава на располагање имаат 4,7 милиони евра само за плати. Во собранискиот буџет за годинава може да се забележи дека има раст на трошоците за плати за околу 100 илјади евра, во споредба со минатата година.

Нова превозна линија за пратеници

Panika.be - 28.01.2015

Поради преголемите патни трошоци, се отвори нова превозна линија за пратеници која ќе сообраќа ...

НДМ: Пратениците да ги вратат украдените народни пари за патни трошоци

МКД - 28.01.2015

Народно движење за Македонија бара од македонските пратеници веднаш на собраниската благајна да ги вратат украдените народни пари преку лажните сметки за патни трошоци. „Во Собранието сеуште е закочена иницијативата на НДМ од 25 август 2009 година ...

СДСМ: како се потрошиле 1 милион евра за патни трошоци на пратениците?

Нова ТВ - 27.01.2015

Нашите колеги од сајтот Инбокс 7 објавија истражување од кое се гледа дека само за првите 11 месеци на 2014 година, за патни трошоци на пратениците се исплатени околу 1 милион евра, а нивните привилегии од неодамна се збогатени и со правото да ...

Пратеници минатата година земале и по 25.000 евра за патни трошоци

Локално - 27.01.2015

За првите 11 месеци на 2014 година за патни трошоци на пратениците се исплатени околу еден милион евра, објавува порталот „Инбох7 “, повикувајќи се на податоците што ги добил од собраниските служби согласно Законот за слободен пристап до ...

Бонева лани зела 23.000 евра за патни трошоци, а Цуклев 25.000 евра

+инфо - 27.01.2015

За првите 11 месеци на 2014 година за патни трошоци на пратениците се исплатени околу еден милион евра, објавува порталот „Инбох7“, повикувајќи се на податоците што ги добил од собраниските служби согласно Законот за слободен пристап до информации.

Пратеници минатата година земале и по 25.000 евра за патни трошоци

Либертас - 27.01.2015

За првите 11 месеци на 2014 година за патни трошоци на пратениците се исплатени околу еден милион евра, објавува порталот „Инбох7 “, повикувајќи се на податоците што ги добил од собраниските служби согласно Законот за слободен пристап до информации.

Како се молзе државата: Милион евра за патни трошоци на пратениците

А1 On - 26.01.2015

Mакедонските граѓани до Дубаи плаќаат по 140 евра за авионски превоз, а македонските пратеници од Гевгелија, Охрид и Струга, за едно патување до Скопје кое е 30 пати пократко, наплаќаат од собранискиот буџет, или поточно од парите на граѓаните, од ...

Бонева лани зела 23.000 евра за патни трошоци

МК News - 27.01.2015

За 11 месеци од 2014 година за патни трошоци на пратениците се исплатени околу еден милион евра, објавува порталот „Инбох7“, повикувајќи се на податоците што ги добил од собраниските служби согласно Законот за слободен пристап до информации.

Пратениците лани за патни трошоци зеле речиси еден милион евра

Утрински - 27.01.2015

За првите 11 месеци на 2014 година за патни трошоци на пратениците им се исплатени околу еден милион евра, се наведува во истражувањето што го објави онлајн магазинот „Инбох7“ , повикувајќи се на податоците што ги добил од собраниските служби ...