TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Задача преку која ќе одредите дали имате висок коефициент на интелигенција

Факултети - 14.01.2018

Студија спроведена на Универзитетот во Рочестер открила како едноставно да го проверите коефициентот на интелигенција со помош на многу краток визуелен тест. Едноставната вежба ја мери несвесната способност на мозокот да филтрира визуелни движења.

Задача преку која ќе одредите дали имате висок коефициент на интелигенција

Бриф - 14.01.2018

Студија спроведена на Универзитетот во Рочестер открила како едноставно да го проверите коефициентот на интелигенција со помош на многу краток визуелен тест. Едноставната вежба ја мери несвесната способност на мозокот да филтрира визуелни движења.

Ова е знак дека имате висок IQ

Сваштарник - 12.01.2018

Студијата спроведена на Универзитетот во Рочестер открива како на едноставен начин да проверите колкав IQ има некоја личност со помош на визуелна задача. Едноставна вежба ја мери несвесната способност на мозокот да филтрира визуелни движења, пишува ...

Ова е знак дека имате висок IQ

Скопје24 - 12.01.2018

Студијата спроведена на Универзитетот во Рочестер открива како на едноставен начин да проверите колкав IQ има некоја личност со помош на визуелна задача. Едноставна вежба ја мери несвесната способност на мозокот да филтрира визуелни движења, пишува ...