TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јутјуб воведе аудио-реклами кои според нив ја зголемуваат свесноста за брендовите

24 Вести - 21.11.2020

ЈуТјуб воведе аудио-реклами, по принципот на радио-рекламирањето. Оваа одлука од Гугл, аналитичарите ја сметаат за очекувана и логична, штом се земе предвид дека сервисот на ЈуТјуб се користи за слушање музика.

YouTube има новитет кој веројатно нема да ве воодушеви

Кумановски м. - 21.11.2020

YouTube има нови правила, кои најверојатно нема да им се допаднат на креаторите на содржини. Имено, кога рекламата се прикажува на оваа платформа, оние на чие видео се рекламите, обично заработуваат од неа.

YouTube сега може да прикажува повеќе реклами, а на креаторите нема да им плаќа ништо

Точка - 20.11.2020

YouTube од денеска започнува со прикажување на реклами на видеата на одредени креатори, но нема да им исплаќа никакви приходи за тоа затоа што не се доволно „големи“ да можат да се вклучат во партнерската програма за монетизација.

Како на радио станиците, YouTube воведе аудио реклами кои според нив ја зголемуваат свесноста за брендовите

Smartportal - 20.11.2020

Оваа одлука од Google е очекувана и логична, кога ќе се земе во предвид колку нивниот YouTube сервис се користи за слушање на музика YouTube на огласувачите ќе им овозможи уште еден начин да дојдат до својата публика, во овој случај огромниот број ...