TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Роботот Atlas на Boston Dynamics е неверојатен

IT.mk - 12.10.2018

Се сеќавате на времето кога роботите едвај држеа рамнотежа и беше супер да гледаме кога наводните „окупатори“ од иднината не се одржуваат на „нозе“? Заборавете го тоа! Boston Dynamics со кусо видео претстави надградба на Atlas.

Atlas разви нови човечки вештини (ВИДЕО)

Стандард - 12.10.2018

Роботот Atlas, дело на американската компанија Boston Dynamics, придоби нови човечки вештини. Машината веќе има способност да надминува пречки на човечки начини. Од објавено во интернет видео се гледа дека унапредениот со нови вештини робот Atlas ...

Неверојатен подвиг: Робот трча и прескокнува препреки

Кајгана - 12.10.2018

Ако мислевте дека ќе можете да побегнете од новиот вид на роботи, тогаш сте во голема заблуда. Хуманоидните роботи стануваат се побрзи и можат да изведуваат низа на физички активности. Компанијата Boston Dynamics објави видео снимка од роботот Атлас ...

Претставен новиот Parkour робот на компанијата Boston Dynamics

USB - 12.10.2018

Компанијата Boston Dynamics претстави нов робот од серијата Atlas, а овојпат го нарече Parkour. Тој има бипедална батерија, и може да џогира и прескокнува препреки со леснотија. Роботот сега има доволно енергија за процесирање, со цел да ги користи ...