TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Како најлесно да препознаете дали сте натпросечно интелигентна личност?

Факултети - 02.04.2024

Ако некогаш сте се сомневале колку сте интелигентни, тоа всушност може да биде знак дека веќе сте над просекот. Овој феномен е познат како Данинг-Кругер ефект. Но, постојат некои други знаци што укажуваат дека сте натпросечно интелигентна личност.

Како најлесно да препознаете дали сте натпросечно интелигентна личност?

Алсат-М - 02.04.2024

Ако некогаш сте се сомневале колку сте интелигентни, тоа всушност може да биде знак дека веќе сте над просекот. Овој феномен е познат како Данинг-Кругер ефект. Но, постојат некои други знаци што укажуваат дека сте натпросечно интелигентна личност.

Како најлесно да препознаете дали сте натпросечно интелигентна личност?

Zoom - 02.04.2024

Ако некогаш сте се сомневале колку сте интелигентни, тоа всушност може да биде знак дека веќе сте над просекот. Овој феномен е познат како Данинг-Кругер ефект. Но, постојат некои други знаци што укажуваат дека сте натпросечно интелигентна ...

Доколку имате дилема: Едноставни знаци кои укажуваат дека сте натпросечно интелигентна личност

Слободен Печат - 02.04.2024

Велат дека ако некогаш сте се посомневале во сопствената интелигенција, тоа е индикација дека веќе сте над просекот. Оваа когнитивна предрасуда има и свое име – Данинг-Кругеров ефект . Но, секако, постојат и некои други знаци што укажуваат дека сте ...

Како најлесно да препознаете дали сте натпросечно интелигентна личност?

Пулс24 - 03.04.2024

Ако некогаш сте се сомневале колку сте интелигентни, тоа всушност може да биде знак дека веќе сте над просекот. Овој феномен е познат како Данинг-Кругер ефект. Но, постојат некои други знаци што укажуваат дека сте натпросечно интелигентна личност.