TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонците во голем процент ги поддржуваат и најапсурдните теории на заговор

Телма - 01.12.2021

Македонските граѓани во најголем дел ги прифаќаат како факти и најапсурдните теории на заговор, како таа дека од авиони се прска со вирусот на Ковид-19 или дека светските настани ги контролираат неколку најбогати семејства и ред други.

Топ Тема – Зошто македонските граѓани во голем степен ги поддржуваат и најапсурдните теории на заговор?

Телма - 01.12.2021

Теориите на заговор во подем. Колку популистичките политичари ги искористуваат? Зошто расте недовербата на граѓаните во демократските институции и во политичките елити? Во Топ Тема со Сања Васиќ, дебата со Влора Речица, Јован Близнаковски и Мирјана ...

Европа ни се чуди: Мнозинство Македонци веруваат во теории на заговор

Фокус - 01.12.2021

Европската телевизиска мрежа „Еуроњуз“ денеска објави прилог посветен на тоа колку од граѓаните на Македонија веруваат во неосновани теории поврзани со корона вирусот, односно теории на заговор.

Дупло голо

+инфо - 01.12.2021

Теориите на заговор се еден вид на гротескен и симплифициран начин да се воведе ред или да се добие смисла во денешниот хаотичен и комплициран живот. Високи 72 отсто од испитаниците сметаат дека светот го водат неколку моќни семејства, 65 отсто ...

Еуроњуз: Мнозинство Македонци веруваат во теории на заговор поврзани со коронавирусот

Курир - 01.12.2021

Европската телевизиска мрежа „Еуроњуз“ денеска објави прилог посветен на тоа колку од граѓаните на Македонија веруваат во неосновани теории поврзани со коронавирусот, односно теории на заговор.

Мнозинството македонски граѓани веруваат во теории на заговор поврзани со коронавирусот, објави Euronews

Нетпрес - 01.12.2021

Европската телевизиска мрежа Euronews објави во средата прилог посветен на тоа колку од граѓаните на Македонија веруваат во неосновани теории поврзани со коронавирусот, односно теории на заговор.

Еуроњуз: Мнозинство Македонци веруваат во теории на заговор поврзани со коронавирусот

Press24 - 01.12.2021

Европската телевизиска мрежа „Еуроњуз“ денеска објави прилог посветен на тоа колку од граѓаните на Македонија веруваат во неосновани теории поврзани со коронавирусот, односно теории на заговор.

Многумина веруваат дека со ковид не прскаат од небо, а со светот владеат моќни семејства!

Р.С.Европа - 01.12.2021

Кај граѓаните постои значаен потенцијал во однос на наклонетоста кон теориите на заговор, покажа теренското истражување кое Институтот за демократија „Социетас цивилис“ го спроведе во соработка со Претседателскиот центар за политичко образование.