TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Гласачите на Доналд Трамп не му веруваат на Бил Гејтс и неговите вакцини

Репортер - 23.05.2020

Гласачите на американскиот претседател Доналд Трамп, не му веруваат на основачот на „Мајкрософт“, Бил Гејтс, во неговите изјави за коронавирусот и вакцините со кои планира да ја искорени оваа болест.

Македонците посклони да веруваат во теории на заговор за Ковид-19 од Новозеланѓаните

Факултети - 23.05.2020

Дали довербата во владите може да ги спречи граѓаните да веруваат во теории на заговор за Ковид-19? Ана Стојанов , социјален психолог од Универзитетот во Отаго направила анкета на учесници од Нов Зеланд и Македонија за да ја тестира оваа теорија.