TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Живот на Марс? Експериментите докажаа дека е можно

Кајгана - 15.04.2019

Живот на Марс, па и во вселената воопшто, е возможен. За тоа сведочат експериментите спроведени на Меѓународната вселенска станица (МВС). Меѓутоа, во такви екстремни услови може да преживеат само најјаките бактерии, а сложените форми на живот немаат ...

Експеримент потврди: Животот на Марс, па дури и во вселената е можен

Кумановски м. - 15.04.2019

Животот на Марс, па дури и во вселената е можен. За тоа сведочат резултатите на експерименти спроведени на Меѓународната вселена станица (МСС). Меѓутоа, во таквите екстремни услови можат да преживат само најсилните бактерии, а посложените форми на ...

Експериментите докажаа дека е можен живот на Марс

Локално - 15.04.2019

Живот на Марс, па и во вселената воопшто, е возможен. За тоа сведочат експериментите спроведени на Меѓународната вселенска станица (МВС). Меѓутоа, во такви екстремни услови може да преживеат само најјаките бактерии, а сложените форми на живот немаат ...

Експеримент открива дали е возможен живот на Марс?

USB - 16.04.2019

Животот на Марс, па и воопшто во вселената е возможен. За тоа сведочат експериментите спроведени на Меѓународната вселенска станица (МВС). Меѓутоа, во такви екстремни услови може да преживеат само најјаките бактерии, а сложените форми на живот ...