TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ангеловска-Бежоска :Треба да забрза процесот на реална конвергенција кон економијата на Европската Унија

Канал5 - 14.11.2019

„Со оглед на фактот дека нивото на доходот кај нас е само околу 37% од европскиот просек, еден од главните предизвици за нашата економија е постигнувањето повисок степен на реална конвергенција кон економијата на Европската Унија".

Ангеловска-Бежоска на „Македонија 2025“: Треба да забрза процесот на реална конвергенција кон економијата на Европската ...

еМагазин - 14.11.2019

„Со оглед на фактот дека нивото на доходот кај нас е само околу 37% од европскиот просек, еден од главните предизвици за нашата економија е постигнувањето повисок степен на реална конвергенција кон економијата на Европската Унија“ – истакна ...

Ангеловска-Бежоска на „Македонија 2025“: Треба да забрза процесот на реална конвергенција кон економијата на Европската ...

Денар - 14.11.2019

„Со оглед на фактот дека нивото на доходот кај нас е само околу 37% од европскиот просек, еден од главните предизвици за нашата економија е постигнувањето повисок степен на реална конвергенција кон економијата на Европската Унија“ – истакна ...

Ангеловска-Бежоска: Треба да забрза процесот на реална конвергенција кон економијата на Европската Унија

Press24 - 14.11.2019

„Со оглед на фактот дека нивото на доходот кај нас е само околу 37% од европскиот просек, еден од главните предизвици за нашата економија е постигнувањето повисок степен на реална конвергенција кон економијата на Европската Унија“ – истакна ...

Ангеловска-Бежоска: Треба да забрза процесот на реална конвергенција кон економијата на ЕУ

Макфакс - 14.11.2019

„Со оглед на фактот дека нивото на доходот кај нас е само околу 37% од европскиот просек, еден од главните предизвици за нашата економија е постигнувањето повисок степен на реална конвергенција кон економијата на Европската Унија“ – истакна ...

Ангеловска-Бежоска на „Македонија 2025″: Треба да забрза процесот на реална конвергенција кон економијата на Европската ...

Слободен Печат - 14.11.2019

Таа учествуваше на панел-дискусијата на тема „Југоисточна Европа: Раст на неизвесности или посветла иднина?". „Со оглед на фактот дека нивото на доходот кај нас е само околу 37% од европскиот просек, еден од главните предизвици за нашата економија е ...

Ангеловска-Бежоска: Повисоки стапки на економски раст за повисок степен реална конвергенција кон економијата на ЕУ

Опсервер - 14.11.2019

Со оглед на фактот дека нивото на доходот кај нас е само околу 37 отсто од европскиот просек, еден од главните предизвици за нашата економија е постигнувањето повисок степен на реална конвергенција кон економијата на Европската Унија.

Ангеловска-Бежоска: Повисоки стапки на економски раст за повисок степен реална конвергенција кон економијата на ЕУ

24 Вести - 14.11.2019

Со оглед на фактот дека нивото на доходот кај нас е само околу 37 отсто од европскиот просек, еден од главните предизвици за нашата економија е постигнувањето повисок степен на реална конвергенција кон економијата на Европската Унија.

Ангеловска-Бежоска: Повисоки стапки на економски раст за повисок степен реална конвергенција кон економијата на ЕУ

Либертас - 14.11.2019

Со оглед на фактот дека нивото на доходот кај нас е само околу 37 отсто од европскиот просек, еден од главните предизвици за нашата економија е постигнувањето повисок степен на реална конвергенција кон економијата на Европската Унија.

Ангеловска-Бежоска: Потребни се структурни промени за повисок раст

+инфо - 14.11.2019

На оваа панел-дискусија на самиот „Македонија 2025“, покрај гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска, учествуваа и регионалниот главен економист на Европската банка за обнова и развој, Петер Табак, раководителот на канцеларијата на Меѓународниот ...

Ангеловска-Бежоска на „Македонија 2025″: Треба да забрза процесот на реална конвергенција кон економијата на Европската ...

Бизнис Вести - 14.11.2019

„Со оглед на фактот дека нивото на доходот кај нас е само околу 37% од европскиот просек, еден од главните предизвици за нашата економија е постигнувањето повисок степен на реална конвергенција кон економијата на Европската Унија” – истакна ...

Ангеловска-Бежоска: Повисоки стапки на економски раст за повисок степен реална конвергенција кон економијата на ЕУ

Вечер Прес - 14.11.2019

Со оглед на фактот дека нивото на доходот кај нас е само околу 37 отсто од европскиот просек, еден од главните предизвици за нашата економија е постигнувањето повисок степен на реална конвергенција кон економијата на Европската Унија.

Ангеловска-Бежоска на „Македонија 2025″: Треба да забрза процесот на реална конвергенција кон економијата на Европската ...

ММС - 14.11.2019

„Со оглед на фактот дека нивото на доходот кај нас е само околу 37% од европскиот просек, еден од главните предизвици за нашата економија е постигнувањето повисок степен на реална конвергенција кон економијата на Европската Унија” – истакна ...

Ангеловска-Бежоска: Повисоки стапки на економски раст за повисок степен реална конвергенција кон економијата на ЕУ

Локално - 14.11.2019

Со оглед на фактот дека нивото на доходот кај нас е само околу 37 отсто од европскиот просек, еден од главните предизвици за нашата економија е постигнувањето повисок степен на реална конвергенција кон економијата на Европската Унија.

Ангеловска-Бежоска: Eден од главните предизвици е постигнувањето повисок степен на реална конвергенција кон економијата ...

iPortal - 14.11.2019

Со оглед на фактот дека нивото на доходот кај нас е само околу 37 отсто од европскиот просек, еден од главните предизвици за нашата економија е постигнувањето повисок степен на реална конвергенција кон економијата на Европската Унија.

Ангеловска-Бежоска: Повисок економски раст за повисок степен конвергенција кон економијата на ЕУ

MakPress - 14.11.2019

Со оглед на фактот дека нивото на доходот кај нас е само околу 37 отсто од европскиот просек, еден од главните предизвици за нашата економија е постигнувањето повисок степен на реална конвергенција кон економијата на Европската Унија.