TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Намалено производството на Ајфон 13, ова е причината

Курир - 13.10.2021

Епл најверојатно ќе го ограничи производството на Ајфон 13 за 2021 година на 10 милиони телефони. Причина е тоа што и натаму има недостиг од чипови, што влијае на главниот производ на оваа компанија, според извори запознаени со ситуацијата, ...

Поради недостиг на чипови, намалено производството на Ајфон 13

Опсервер - 13.10.2021

Епл најверојатно ќе го ограничи производството на Ајфон 13 за 2021 година на 10 милиони телефони. Причина е тоа што и натаму има недостиг од чипови, што влијае на главниот производ на оваа компанија, според извори запознаени со ситуацијата, ...

Намалено производството на Ајфон 13, ова е причината

Zoom - 13.10.2021

Епл најверојатно ќе го ограничи производството на Ајфон 13 за 2021 година на 10 милиони телефони. Причина е тоа што и натаму има недостиг од чипови, што влијае на главниот производ на оваа компанија, според извори запознаени со ситуацијата, ...

Поради недостиг на чипови, намалено производството на Ајфон 13

Независен - 13.10.2021

Епл најверојатно ќе го ограничи производството на Ајфон 13 за 2021 година на 10 милиони телефони. Причина е тоа што и натаму има недостиг од чипови, што влијае на главниот производ на оваа компанија, според извори запознаени со ситуацијата, ...

Намалено производството на Ајфон 13 поради недостиг на чипови

OhridNews - 13.10.2021

„Епл“ најверојатно ќе го ограничи производството на Ајфон 13 за 2021 година на 10 милиони телефони. Причина е тоа што и натаму има недостиг од чипови, што влијае на главниот производ на оваа компанија, според извори запознаени со ситуацијата, ...

Нема чипови: Намалено производството на Ајфон 13

Lider - 13.10.2021

Епл најверојатно ќе го ограничи производството на Ајфон 13 за 2021 година на 10 милиони телефони. Причина е тоа што и натаму има недостиг од чипови, што влијае на главниот производ на оваа компанија, според извори запознаени со ситуацијата, ...

Поради недостиг на чипови, намалено производството на Ајфон 13

Бизнис Вести - 13.10.2021

Епл најверојатно ќе го ограничи производството на Ајфон 13 за 2021 година на 10 милиони телефони. Причина е тоа што и натаму има недостиг од чипови, што влијае на главниот производ на оваа компанија, според извори запознаени со ситуацијата, ...

Поради недостиг на чипови, намалено производството на Ајфон 13

Бриф - 13.10.2021

Епл најверојатно ќе го ограничи производството на Ајфон 13 за 2021 година на 10 милиони телефони. Причина е тоа што и натаму има недостиг од чипови, што влијае на главниот производ на оваа компанија, според извори запознаени со ситуацијата, ...

Поради недостиг на чипови, намалено производството на Ајфон 13

Иновативност - 13.10.2021

Епл најверојатно ќе го ограничи производството на Ајфон 13 за 2021 година на 10 милиони телефони. Причина е тоа што и натаму има недостиг од чипови, што влијае на главниот производ на оваа компанија, според извори запознаени со ситуацијата, ...

Поради недостиг на чипови, намалено производството на Ајфон 13

Frontline - 13.10.2021

Епл најверојатно ќе го ограничи производството на Ајфон 13 за 2021 година на 10 милиони телефони. Причина е тоа што и натаму има недостиг од чипови, што влијае на главниот производ на оваа компанија, според извори запознаени со ситуацијата, ...

Поради недостиг на чипови, намалено производството на iPhone 13

365 - 13.10.2021

Вашингтон, 13 октомври 2021 (МИА) – Епл најверојатно ќе го ограничи производството на Ајфон 13 за 2021 година на 10 милиони телефони. Причина е тоа што и натаму има недостиг од чипови, што влијае на главниот производ на оваа компанија, според извори ...

Поради недостиг на чипови, намалено производството на Ајфон 13

MakPress - 13.10.2021

Епл најверојатно ќе го ограничи производството на Ајфон 13 за 2021 година на 10 милиони телефони. Причина е тоа што и натаму има недостиг од чипови, што влијае на главниот производ на оваа компанија, според извори запознаени со ситуацијата, ...

АЈФОН 13 ЧЕКА ПОДОБРИ ВРЕМИЊА Нема чипови, нама производство

+инфо - 13.10.2021

Овој технолошки гигант е еден од најголемите купувачи на чипови во светот, а ритамот на синџирите на снабдување кога станува збор за електроника зависи од тоа. Сепак, и покрај силната куповна моќ, Епл се бори со прекини во снабдувањето што имаа ...

Светот во закана од недостаток на Ајфони

Кумановски м. - 13.10.2021

Американската компанија Епл нема да ја постигне целта да го произведе својот нов смартфон Ајфон 13 пред божиќните и новогодишните празници поради глобалниот недостаток на чипови. Електронскиот гигант предвиде производство на 90 милиони Ајфони до ...

Недостаток на чипови го одложува пуштањето на милиони iPhone 13 на пазарот

Локално - 13.10.2021

Apple може да го откаже објавувањето на десетици милиони паметни телефони iPhone 13 поради глобалниот недостаток на чипови, што продолжува да ја мачи индустријата, а излез од ситуацијата не се гледа наскоро.