TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Со септемвриската пензија пензионерите добиваат повисоки пензии за 6.8 проценти, согласно новата методологија за ...

Бриф - 29.09.2022

Со септемвриската пензија околу 330 илјади пензионери во државата добиваат повисоки пензии за 6.8%, согласно новата методологија воведена со последните измени во Законот за пензиското и инвалидското осигурување, кои стапија на сила во март 2022 ...

ССМ го чека првото рочиште во судскиот процес против Владата

Алфа - 27.09.2022

Сојузот на синдикатите на Македонија го чека првото рочиште откако поднесе тужба против Владата поради непочитување на Законот за минимална плата, кој предвидува усогласување и на сите останати примања.

Усогласување на платите со линеарно зголемување не е решение, порача Битиќи

Бриф - 27.09.2022

Усогласување со одредено линеарно зголемување не е решение. Ние сакаме да дефинираме методологија за зголемување на платите во јавниот сектор која ќе биде базирана на продуктивност и ефикасност, како што тоа го бараме во приватниот сектор, а секако ...

Наместо на протести, ССМ правдата за зголемувањето на платите во администрацијата ќе ја бара на суд

MakPress - 27.09.2022

Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) чека да биде повикан на прво рочиште откако на 1 септември поднесе пријава до Основниот граѓански суд со барање да се поведе постапка против Владата поради непочитување на Законот за минимална плата кој ...

Димовски: Да се исполни законската обврска за усогласување на сите плати со минималната

Опсервер - 27.09.2022

Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) чека да биде повикан на прво рочиште откако на 1 септември поднесе пријава до Основниот граѓански суд со барање да се поведе постапка против Владата поради непочитување на Законот за минимална плата кој ...

Димовски: Да се исполни законската обврска за усогласување на сите плати со минималната

Сител - 27.09.2022

Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) чека да биде повикан на прво рочиште откако на 1 септември поднесе пријава до Основниот граѓански суд со барање да се поведе постапка против Владата поради непочитување на Законот за минимална плата кој ...

Димовски: Државата да ги усогласи сите плати со минималната

Независен - 27.09.2022

Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) чека да биде повикан на прво рочиште откако на 1 септември поднесе пријава до Основниот граѓански суд со барање да се поведе постапка против Владата поради непочитување на Законот за минимална плата кој ...

Димовски бара усогласување на сите плати со минималната, Битиќи нуди нова методологија за платите

Слободен Печат - 27.09.2022

Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) чека да биде повикан на прво рочиште откако на 1 септември поднесе пријава до Основниот граѓански суд со барање да се поведе постапка против Владата поради непочитување на Законот за минимална плата кој ...

Усогласување на платите со линеарно зголемување не е решение, порача Битиќи

Опсервер - 27.09.2022

Усогласување со одредено линеарно зголемување не е решение. Ние сакаме да дефинираме методологија за зголемување на платите во јавниот сектор која ќе биде базирана на продуктивност и ефикасност, како што тоа го бараме во приватниот сектор, а секако ...

ДИМОВСКИ: ССМ на 1 септември ја тужи Владата и сега чекаме покана на првото рочиште, поради непочитување на Законот за ...

Денешен - 27.09.2022

Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) чека да биде повикан на прво рочиште откако на 1 септември поднесе пријава до Основниот граѓански суд со барање да се поведе постапка против Владата поради непочитување на Законот за минимална плата кој ...

Усогласување на платите со линеарно зголемување не е решение, порача Битиќи

Сител - 27.09.2022

Усогласување со одредено линеарно зголемување не е решение. Ние сакаме да дефинираме методологија за зголемување на платите во јавниот сектор која ќе биде базирана на продуктивност и ефикасност, како што тоа го бараме во приватниот сектор, а секако ...

Усогласување на платите со линеарно зголемување не е решение, порача Битиќи

Независен - 27.09.2022

Усогласување со одредено линеарно зголемување не е решение. Ние сакаме да дефинираме методологија за зголемување на платите во јавниот сектор која ќе биде базирана на продуктивност и ефикасност, како што тоа го бараме во приватниот сектор, а секако ...

Усогласување на платите со линеарно зголемување не е решение, порача Битиќи

Либертас - 27.09.2022

Усогласување со одредено линеарно зголемување не е решение. Ние сакаме да дефинираме методологија за зголемување на платите во јавниот сектор која ќе биде базирана на продуктивност и ефикасност, како што тоа го бараме во приватниот сектор, а секако ...

Усогласување на платите со линеарно зголемување не е решение, порача Битиќи

Република - 27.09.2022

Усогласување со одредено линеарно зголемување не е решение. Ние сакаме да дефинираме методологија за зголемување на платите во јавниот сектор која ќе биде базирана на продуктивност и ефикасност, како што тоа го бараме во приватниот сектор, а секако ...

Димовски: Да се исполни законската обврска за усогласување на сите плати со минималната

Вечер Прес - 27.09.2022

4Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) чека да биде повикан на прво рочиште откако на 1 септември поднесе пријава до Основниот граѓански суд со барање да се поведе постапка против Владата поради непочитување на Законот за минимална плата кој ...

Власта ретерира од ветувањата: Не е решение усогласување на платите со линеарно зголемување, вели Битиќи

MakPress - 27.09.2022

Усогласување со одредено линеарно зголемување не е решение. Ние сакаме да дефинираме методологија за зголемување на платите во јавниот сектор која ќе биде базирана на продуктивност и ефикасност, како што тоа го бараме во приватниот сектор, а секако ...

Димовски бара да се исполни законската обврска за усогласување на сите плати со минималната

Локално - 27.09.2022

Претседателот на ССМ Дарко Димовски на прес-конференција денеска рече дека на суд ќе ги изнесат нивните докази дека работниците се оштетени со тоа што не им се зголемуваат платите за 18,4 проценти согласно Законот за минимална плата.

ДА ЗБОРУВАМЕ ЗА ОДРЖЛИВИ РЕШЕНИЈА, А НЕ ЗА ЛИНЕРНО ЗГОЛЕМУВАЊЕ Битиќи очекува со синдикатите да ја подготват ...

+инфо - 27.09.2022

Вицепремиерот го повика ССМ да се врати на преговарачката маса. Усогласување со одредено линеарно зголемување не е решение. Ние сакаме да дефинираме методологија за зголемување на платите во јавниот сектор која ќе биде базирана на продуктивност и ...

Димовски: Да се исполни законската обврска за усогласување на сите плати со минималната

ТВ21 - 27.09.2022

Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) чека да биде повикан на прво рочиште откако на 1 септември поднесе пријава до Основниот граѓански суд со барање да се поведе постапка против Владата поради непочитување на Законот за минимална плата кој ...

Потребна е методологија за зголемување на платите, а не линеарно зголемување, порача Битиќи

Н.Македонија - 27.09.2022

Усогласување со одредено линеарно зголемување не е решение. Ние сакаме да дефинираме методологија за зголемување на платите во јавниот сектор која ќе биде базирана на продуктивност и ефикасност, како што тоа го бараме во приватниот сектор, а секако ...

Синдикатот и Владата одат на суд

Вечер Прес - 27.09.2022

ССМ на суд ќе ги изнесат нивните докази дека работниците во јавниот сектор се оштетени со тоа што не им се зголемуваат платите за 18,4 проценти согласно Законот за минимална плата. Синдикатот на 1 септември поднесе пријава до Основниот граѓански суд ...

Пензионерите во Македонија од септември добиваат зголемени пензии за 6.8%

4NEWS - 29.09.2022

Со септемвриската пензија околу 330 илјади пензионери во државата добиваат повисоки пензии за 6.8%, согласно новата методологија воведена со последните измени во Законот за пензиското и инвалидското осигурување, кои стапија на сила во март 2022 ...

Со септемвриската пензија пензионерите добиваат повисоки пензии за 6.8 проценти, согласно новата методологија за ...

24Инфо - 29.09.2022

Со септемвриската пензија околу 330 илјади пензионери во државата доби ваат повисоки пензии за 6.8%, согласно новата методологија воведена со последните измени во Законот за пензиското и инвалидското осигурување, кои стапија на сила во март 2022 ...

Септемвриската пензија повисока за 6.8 проценти

Кумановски м. - 29.09.2022

Со септемвриската пензија околу 330 илјади пензионери во државата добиваат повисоки пензии за 6.8%, согласно новата методологија воведена со последните измени во Законот за пензиското и инвалидското осигурување, кои стапија на сила во март 2022 ...

Со септемвриската пензија пензионерите добиваат повисоки пензии за 6,8 проценти

Независен - 29.09.2022

,Со септемвриската пензија околу 330 илјади пензионери во државата добиваат повисоки пензии за 6,8%, согласно новата методологија воведена со последните измени во Законот за пензиското и инвалидското осигурување, кои стапија на сила во март 2022 ...

6,8 ОТСТО ПОВИСОКИ ПЕНЗИИ ЗА СЕПТЕМВРИ Прво усогласување по новата методологија

+инфо - 29.09.2022

Новата Методологија предвидува усогласување на пензиите со комбиниран модел од 50 отсто пораст на просечната плата на сите вработени во државата и 50 отсто пораст на трошоци на живот, согласно официјалните податоци на Државниот завод за статистика.

Пензионерите добиваат повисоки пензии за 6,8 проценти

Макфакс - 29.09.2022

Со септемвриската пензија околу 330 илјади пензионери во државата добиваат повисоки пензии за 6,8 отсто, согласно новата методологија воведена со последните измени во Законот за пензиското и инвалидското осигурување, кои стапија на сила во март 2022 ...

Септемвриските пензии повисоки за 6.8 проценти, согласно новата методологија за усогласување

Либертас - 29.09.2022

Со септемвриската пензија околу 330 илјади пензионери во државата добиваат повисоки пензии за 6.8 отсто, согласно новата методологија воведена со последните измени во Законот за пензиското и инвалидското осигурување, кои стапија на сила во март 2022 ...

Септемвриските пензии повисоки за 6.8 проценти, согласно новата методологија за усогласување

Опсервер - 29.09.2022

Со септемвриската пензија околу 330 илјади пензионери во државата доби ваат повисоки пензии за 6.8 отсто, согласно новата методологија воведена со последните измени во Законот за пензиското и инвалидското осигурување, кои стапија на сила во март ...