TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Отворен нов училиштен објект во општина Петровец

Утрински - 07.05.2015

Во општина Петровец денеска е пуштена во употреба новата модерна училишна зграда на Основното општинско училиште „Кочо Рацин“, инвестиција за која Владата и Општината издвоија 80.000.000 денари.

Груевски ќе присуствува на отворањето на ОУ „Кочо Рацин“ во Петровец

Press24 - 07.05.2015

Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, денеска во 13 часот ќе присуствува на пуштање во употреба на основното училиште „Кочо Рацин“ во општина ...

Груевски на пуштање во употреба на основно училиште во Петровец

Нетпрес - 07.05.2015

Премиерот Никола Груевски денеска ќе присуствува на пуштае во употреба на основното училиште „Кочо Рацин“ во општина Петровец. Почетокот на настанот е предвиден за 13:00 ...

Отворен нов училишен објект во општина Петровец

Lider - 07.05.2015

Во општина Петровец денеска е пуштена во употреба новата модерна училишна зграда на Основното општинско училиште „Кочо Рацин“, инвестиција за која Владата и Општината издвоија 80.000.000 денари.

Со проширување на индустриската зона во Петровец до повеќе работни места

Курир - 07.05.2015

Поради преголема заинтересираност за инвестирање во индустриската зона во Петровец, Чојлија, истата ќе биде проширена за дополнителни 30 хектари што ќе овозможи отворање на дополнителни работни места.

Груевски ќе присуствува на отворањето на ОУ „Кочо Рацин“ во Петровец

Курир - 07.05.2015

Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, денеска во 13 часот ќе присуствува на пуштање во употреба на основното училиште „Кочо Рацин“ во општина ...

Груевски на пуштање во употреба на основно училиште во Петровец

Точка - 07.05.2015

Премиерот Никола Груевски денеска ќе присуствува на пуштае во употреба на основното училиште "Кочо Рацин" во општина Петровец. Почетокот на настанот е предвиден за 13:00 ...

Модерна училишна зграда ги замени старите дотраени бараки!

Вечер Прес - 07.05.2015

Училиштетото е опремено со современи кабинети, а за потребите на учениците во функција е и новата спортска сала која е изградена минатата година. Основците од селата Петровец, Ржаничино, Чојлија, Катланово и Огњанци кои посетуваат настава во ...

Груевски: Со проширување на индустриската зона во Петровец до повеќе работни места

Нетпрес - 07.05.2015

Поради преголема заинтересираност за инвестирање во индустриската зона во Петровец, Чојлија, истата ќе биде проширена за дополнителни 30 хектари што ќе овозможи отворање на дополнителни работни места.

Груевски ќе присуствува на отворањето на ОУ „Кочо Рацин“ во Петровец

Пулс24 - 07.05.2015

Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, денеска ќе пушта во употреба ново училиште. Поточно, во 13 часот ќе присуствува на пуштање во употреба на основното училиште „Кочо Рацин“ во општина ...

Пуштена во употреба новата модерна училишна зграда во Петровец

Press24 - 07.05.2015

Во општина Петровец денеска е пуштена во употреба новата модерна училишна зграда на Основното општинско училиште „Кочо Рацин“, инвестиција за која Владата и Општината издвоија 80.000.000 денари.

Отворен нов училишен објект во општина Петровец

Денешен - 07.05.2015

Во општина Петровец денеска е пуштена во употреба новата модерна училишна зграда на Основното општинско училиште „Кочо Рацин“, инвестиција за која Владата и Општината издвоија 80.000.000 денари.

ГРУЕВСКИ: Индустриската зона Чојлија е целосно распродадена

Телеграф - 07.05.2015

Тој посочи дека поради големиот интерес кај инвеститорите оваа зона ќе се прошири со нови 30 хектари Во Општина Петровец денеска е пуштена во употреба новата модерна училишна зграда на Основното општинско училиште „Кочо Рацин“, инвестиција за која ...

Отворен нов училишен објект во општина Петровец

Сител - 07.05.2015

Во општина Петровец денеска е пуштена во употреба новата модерна училишна зграда на Основното општинско училиште „Кочо Рацин“, инвестиција за која Владата и Општината издвоија 80.000.000 денари.

Груевски: Со нови училишта, патишта, фабрики и нови работни места- така се сака Македонија

Курир - 07.05.2015

По 52 години општина Петровец доби ново современо училиште. Денеска е пуштена во употреба модерна училишна зграда на Основното општинско училиште „Кочо Рацин“, инвестиција за која Владата и општината издвоија 80.000.000 денари.

Македонија се сака со нови училишта, патишта, фабрики и нови работни места

Пулс24 - 07.05.2015

По 52 години општина Петровец доби ново современо училиште. Денеска е пуштена во употреба модерна училишна зграда на Основното општинско училиште „Кочо Рацин“, инвестиција за која Владата и општината издвоија 80.000.000 денари.