TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Тевдовски во Виена: Од 2019 ќе почнеме со среднорочно буџетирање

Сител - 16.01.2018

Министерот за финансии Тевдовски на конференцијата од областа на финансиите за Централна и Источна Европа, Еуромани, која се одржува во Виена, истакна дека од наредната година ќе почнат со среднорочно буџетирање, реформа која ќе се работи во ...

Тевдовски: Од 2019 ќе имаме план за буџетот за следните три-четири години

Макфакс - 16.01.2018

Од 2019 година сакаме да почнеме со среднорочно буџетирање, да излеземе од рамките во кои се планира само тековната фискална година и да имаме план за следните три или четири години, најави денеска министерот за финансии, Драган Тевдовски, во своето ...

Само затезните камати годишно чинат колку 70 километри нов автопат

Слободен Печат - 16.01.2018

Предупредувајќи на внимателно трошење на позајмените пари, економистот Зоран Витанов рече дека само врз основа на затезни камати Македонија исплаќа по еден автопат од 60 до 70 километри годишно, и тоа ако се зборува за задолжувања на централно ниво, ...

Во оваа фаза на развој на економијата очекувано е да се проектираат буџетски дефицити

Канал5 - 15.01.2018

Потегот на Владата да рефинансира стар долг со повисока камата – со нов долг со пониска камата , е сам по себе заштеда по основ на камата, сметаат дел од експертите. Зголемена внимателност за менаџирање на задолжувањата и отворање на јавна ...

Тевдовски: Од 2019. планираме да почнеме со среднорочно буџетирање

Сител - 16.01.2018

Од 2019 година сакаме да почнеме со среднорочно буџетирање, да излеземе од рамките во кои се планира само тековната фискална година и да имаме план за следните три или четири години, најави денеска министерот за финансии, Драган Тевдовски, во своето ...

Тевдовски: Од 2019. планираме да почнеме со среднорочно буџетирање

Канал5 - 16.01.2018

Од 2019 година сакаме да почнеме со среднорочно буџетирање, да излеземе од рамките во кои се планира само тековната фискална година и да имаме план за следните три или четири години, најави денеска министерот за финансии Драган Тевдовски во своето ...

Тевдовски: Од 2019-та ќе имаме план за буџетот за следните три до четири години

Вечер - 16.01.2018

Од 2019 година сакаме да почнеме со среднорочно буџетирање, да излеземе од рамките во кои се планира само тековната фискална година и да имаме план за следните три или четири години, најави денеска министерот за финансии, Драган Тевдовски, во своето ...

Тевдовски: Од 2019-та ќе имаме план за буџетот за следните три до четири години

А1 On - 16.01.2018

Од 2019 година сакаме да почнеме со среднорочно буџетирање, да излеземе од рамките во кои се планира само тековната фискална година и да имаме план за следните три или четири години, најави денеска министерот за финансии, Драган Тевдовски, во своето ...

Ќе се воведува среднорочно буџетирање ...

Н.Македонија - 16.01.2018

Ќе се воведува среднорочно буџетирање Од 2019 година сакаме да почнеме со среднорочно буџетирање, да излеземе од рамките во кои се планира само тековната фискална година и да имаме план за следните три или четири години, најави вчера министерот за ...

Тевдовски: Од 2019-та ќе имаме план за буџетот за следните три до четири години

Кајгана - 16.01.2018

Министерот за финансии, Драган Тевдовски, денеска имаше обраќање на главниот панел на најголемата конференција во областа на финансиите, „Euromoney“, која се одржа во Виена. „Од 2019 година сакаме да почнеме со среднорочно буџетирање, да излеземе од ...

Тевдовски на Euromoney: Од 2019 ќе почнеме со среднорочно буџетирање

+инфо - 16.01.2018

Една од клучните придобивки е дека ќе го промениме начинот на планирање и ќе се подобри таргетирањето. Од 2019 година сакаме да почнеме со среднорочно буџетирање, да излеземе од рамките во кои се планира само тековната фискална година и да имаме ...

Од Следната година ќе планираме буџет за три години, кажа Тевдовски на економска конференција во Виена

Сакам да кажам - 16.01.2018

Следната година Македонија ќе почне со реализација на план за среднорочно тригодишно буџетирање, најави министерот за финансии Драган Тевдовски на најголемата конференција од областа на финансиите во Централна и Источна Европа „Jуромани“, која се ...

Тевдовски: Од 2019-та ќе имаме план за буџетот за следните три до четири години

Точка - 16.01.2018

Од 2019 година сакаме да почнеме со среднорочно буџетирање, да излеземе од рамките во кои се планира само тековната фискална година и да имаме план за следните три или четири години, најави денеска министерот за финансии, Драган Тевдовски, во своето ...

Тевдовски: Од 2019 година ќе почнеме со среднорочно буџетирање

Мета - 16.01.2018

Од 2019 година сакаме да почнеме со среднорочно буџетирање, да излеземе од рамките во кои се планира само тековната фискална година и да имаме план за следните три или четири години, најавил денеска министерот за финансии Драган Тевдовски во своето ...

Тевдовски: Од 2019 ќе почнеме со среднорочно буџетирање

Стандард - 16.01.2018

Од 2019 година сакаме да почнеме со среднорочно буџетирање, да излеземе од рамките во кои се планира само тековната фискална година и да имаме план за следните три или четири години, најави денеска министерот за финансии Драган Тевдовски во своето ...

Тевдовски: Од 2019-та ќе имаме план за буџетот за следните три-четири години

Денар - 16.01.2018

Од 2019 година сакаме да почнеме со среднорочно буџетирање, да излеземе од рамките во кои се планира само тековната фискална година и да имаме план за следните три или четири години, најави денеска министерот за финансии, Драган Тевдовски, во своето ...

Тевдовски: Од 2019 година ќе почнеме со среднорочно буџетирање

Локално - 16.01.2018

Од 2019 година сакаме да почнеме со среднорочно буџетирање, да излеземе од рамките во кои се планира само тековната фискална година и да имаме план за следните три или четири години, најавил денеска министерот за финансии Драган Тевдовски во своето ...

Тевдовски: Од 2019 година ќе почнеме со среднорочно буџетирање

Либертас - 16.01.2018

Од 2019 година сакаме да почнеме со среднорочно буџетирање, да излеземе од рамките во кои се планира само тековната фискална година и да имаме план за следните три или четири години, најавил денеска министерот за финансии Драган Тевдовски во своето ...

Тевдовски: Од 2019. планираме да почнеме со среднорочно буџетирање

Либертас - 16.01.2018

Од 2019 година сакаме да почнеме со среднорочно буџетирање, да излеземе од рамките во кои се планира само тековната фискална година и да имаме план за следните три или четири години, најави денеска министерот за финансии Драган Тевдовски во своето ...

Тевдовски: Од 2019 година ќе почнеме со среднорочно буџетирање

iPortal - 16.01.2018

Од 2019 година сакаме да почнеме со среднорочно буџетирање, да излеземе од рамките во кои се планира само тековната фискална година и да имаме план за следните три или четири години, најавил денеска министерот за финансии Драган Тевдовски во своето ...

Тевдовски: Од 2019 ќе имаме план за буџетот за следните три-четири години

Sky - 16.01.2018

Од 2019 година сакаме да почнеме со среднорочно буџетирање, да излеземе од рамките во кои се планира само тековната фискална година и да имаме план за следните три или четири години, најави денеска министерот за финансии, Драган Тевдовски, во своето ...

Тевдовски: Од 2019 година ќе имаме буџет за неколку години

Слободен Печат - 17.01.2018

Од 2019 година сакаме да почнеме со среднорочно буџетирање, да излеземе од рамките во кои се планира само тековната фискална година и да имаме план за следните три или четири години, најави вчера министерот за финансии Драган Тевдовски, во своето ...