TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Родители бидете внимателни: Каков брак, такво дете!

Слободен Печат - 09.11.2019

Децата не го зајакнуваат бракот. Ако е добар, тој може да стане подобар со децата. Ако е лош, може уште повеќе да се влоши. Стабилните бракови се стабилни без разлика на тоа колку деца има. Значи, детето е онакво каков што е и бракот.

Општина Струмица: приемот на децата во градинките се врши до 8:30 часот, а земањето на децата од 16:00 до 17:30 часот!

Струмица Денес - 09.11.2019

Децата се нашето најголемо богатство и затоа го имаат нашиот приоритет. Како Општина, посебно внимание посветуваме во нивниот ран развој, односно, во нивното згрижување и воспитување во предучилишните установи.

Зошто родителите треба да поминуваат помалку време на нивните паметни телефони?

Кафе пауза - 09.11.2019

Просечните луѓе поминуваат по околу 3 часа на ден на нивните паметни телефони. Психолозите предупредуваат дека родителите поминуваат сè повеќе време „сами, а заедно“. Тоа значи дека родителите се физички присутни, но жртвуваат драгоцено време, за ...

(ВИДЕО) Ели Панова: Вчера и денес родителите наидоа на заклучени врати на градинките за родителите кои доцнат и оние ...

Струмица Денес - 08.11.2019

Почитувани, Како Советник во Советот на Општина Струмица и како родител се обраќам во име на незадоволството на повеќе родители од Струмица поради одредени тековни случувања во процесот на образованието и предучилишната возраст.

Идеологијата на среќно дете и разгалувањето. Како родителите покажуваат љубов

Деца - 08.11.2019

Ако и вам како родител целта ви е да имате среќно дете, тогаш веројатно ја застапувате идеологијата на среќното дете. Психоанализата уверливо докажала дека луѓето што во текот на детството не биле среќни, поради недостиг на родителска љубов, подоцна ...

Италијанците воведоа аларм во возилата за родителите да не ги забораваат децата

Канал5 - 07.11.2019

Од денеска во Италија на сила стапи закон со кој родителите на мали деца мора во автомобилите да имаат аларм. Италијанците мора од денеска да имаат инсталиран аларм во детските седишта во автомобилите , за да не ги забораваат децата во возилата.

Во Италија воведени аларми за автомобили за родителите да не ги забораваат децата

А1 On - 07.11.2019

Во Италија од денеска стапи во сила одлука според која родителите на мали деца мора да постават аларми на детските седишта во автомобилите, со цел расеаните возрасни да не ги забораваат децата во возилото.

Италија: Аларми во автомобилите за да родителите не ги забораваат децата

Кумановски м. - 08.11.2019

Во Италија од денес е во сила одлука родителите на малите деца да мораат да поставуваат аларми на детските седишта за автомобили, така што расеаните возрасни нема да ги забораваат децата во возилото.

Во Италија воведени аларми за автомобили за родителите да не ги забораваат децата

Локално - 07.11.2019

Во Италија од денеска стапи во сила одлука според која родителите на мали деца мора да постават аларми на детските седишта во автомобилите, со цел расеаните возрасни да не ги забораваат децата во возилото.

Во Италија воведени аларми за автомобили за родителите да не ги забораваат децата

Бриф - 07.11.2019

Во Италија од денеска стапи во сила одлука според која родителите на мали деца мора да постават аларми на детските седишта во автомобилите, со цел расеаните возрасни да не ги забораваат децата во возилото.

Во Италија се воведуваат аларми, за родителите да не ги забораваат децата во возилата

Слободен Печат - 07.11.2019

Алармните уреди мора да емитуваат аудио и визуелни сигнали што можат да се слушнат и видат внатре и надвор од возилото. Во Италија од денеска стапи во сила одлука според која родителите на мали деца мора да постават аларми на детските седишта во ...

За расеани родители во Италија аларми на детските седишта во автомобилите

iPortal - 07.11.2019

Во Италија од денеска стапи во сила одлука според која родителите на мали деца мора да постават аларми на детските седишта во автомобилите, со цел расеаните возрасни да не ги забораваат децата во возилото.

Италијанците воведоа аларм во возилата за родителите да не ги забораваат децата

+инфо - 07.11.2019

Од денеска во Италија на сила стапи закон со кој родителите на мали деца мора во автомобилите да имаат аларм. Италијанците мора од денеска да имаат инсталиран аларм во детските седишта во автомобилите, за да не ги забораваат децата во возилата.

Во Италија воведени аларми за автомобили за родителите да не ги забораваат децата

Вечер - 07.11.2019

Во Италија од денеска стапи во сила одлука според која родителите на мали деца мора да постават аларми на детските седишта во автомобилите, со цел расеаните возрасни да не ги забораваат децата во возилото.

Италијанците воведоа аларм во возилата за родителите да не ги забораваат децата

Курир - 07.11.2019

Италијанците мора од денеска да имаат инсталиран аларм во детските седишта во автомобилите, за да не ги забораваат децата во возилата. Одлуката на Министерството за транспорт е донесена за да се спречат трагедии, како што се случи пред два месеци во ...

Во Италија воведени аларми за автомобили за родителите да не ги забораваат децата

MakPress - 08.11.2019

Во Италија од денеска стапи во сила одлука според која родителите на мали деца мора да постават аларми на детските седишта во автомобилите, со цел расеаните возрасни да не ги забораваат децата во возилото.

Во Италија воведени аларми за автомобили за родителите да не ги забораваат децата

Нетпрес - 08.11.2019

Во Италија од денеска стапи во сила одлука според која родителите на мали деца мора да постават аларми на детските седишта во автомобилите, со цел расеаните возрасни да не ги забораваат децата во возилото.

Во Италија воведени аларми за автомобили за родителите да не ги забораваат децата

Опсервер - 08.11.2019

Во Италија од денеска стапи во сила одлука според која родителите на мали деца мора да постават аларми на детските седишта во автомобилите, со цел расеаните возрасни да не ги забораваат децата во возилото.

Италијанците воведоа аларм во возилата за родителите да не ги забораваат децата

Пулс24 - 08.11.2019

Италијанците мора од денеска да имаат инсталиран аларм во детските седишта во автомобилите, за да не ги забораваат децата во возилата. Одлуката на Министерството за транспорт е донесена за да се спречат трагедии, како што се случи пред два месеци во ...

Во Италија воведени аларми за автомобили за родителите да не ги забораваат децата

Либертас - 08.11.2019

Во Италија од денеска стапи во сила одлука според која родителите на мали деца мора да постават аларми на детските седишта во автомобилите, со цел расеаните возрасни да не ги забораваат децата во возилото.

Панова: Заклучени врати на градинките за родителите кои доцнат и оние кои доаѓаат порано од 16 часот да си ги земат ...

Курир - 08.11.2019

Како Советник во Советот на Општина Струмица и како родител се обраќам во име на незадоволството на повеќе родители од Струмица поради одредени тековни случувања во процесот на образованието и предучилишната возраст.

Зошто родителите треба да поминуваат помалку време на нивните паметни телефони?

Пулс24 - 09.11.2019

Просечните луѓе поминуваат по околу 3 часа на ден на нивните паметни телефони. Психолозите предупредуваат дека родителите поминуваат сè повеќе време „сами, а заедно“. Тоа значи дека родителите се физички присутни, но жртвуваат драгоцено време, за ...