TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Изборна кампања: Стабилен пензиски фонд, пратеници волонтери, распределба на Буџетот…

CivilMedia - 30.06.2020

„Епидемија создаде тешкоти. Добро е што повеќето од заразените оздравуваат, но лошо е што тоа остава последици. Со доаѓањето на ДПА на власт, јас како вицепремиер ќе се залагам државниот буџет да биде ориентиран кон зајакнување на здравствениот ...

ВМРО-ДПМНЕ презентира преодна стратегија за надминување на здравствено-економската криза

360 степени - 30.06.2020

Трајко Славески наброја што планира да направи ВМРО-ДПМНЕ по изборите, доколку ја преземе власта: итен ребаланс на буџетот, еднократна помош за економски загрозените граѓани, реализација на сите капитални инвестиции… Преодна стратегија за справување ...

Славески најавува итен ребаланс на Буџетот и кратење на непродуктивните трошоци

Независен - 30.06.2020

Ќе ги реализираме во целост капиталните инвестиции и во првите 100 дена ќе обезбедиме еднократна парична помош за лицата со ниски примања, невработените и оние кои изгубиле работа, вели Славески Итен ребаланс на буџетот и целосно кратење на сите ...

Славески: Ќе ги реализираме капиталните иневстиции и во првите 100 дена ќе обезбедиме еднократна парична помош за ...

+инфо - 30.06.2020

За таа цел ќе подготвиме итен ребаланс на буџетот со кој ќе се изврши целосно кратење на сите непродуктивни и неприоритетни трошоци кои не се во насока на справување со кризата и немаат дополнителна додадена вредност за економијата.

Обраќање на Трајко Славески член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ околу програмата на неговата партија

Опсервер - 29.06.2020

Скопје, 29 јуни 2020 Професорот Трајко Славески, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ на вечерашното гостување на дебатата на телевизија 24 се осврна на проектите од програмата со која ВМРО-ДПМНЕ настапува на овие предвремени парламентарни избори.

Славески: Мерката помош за компаниите треба да продолжи и во јули и август зошто има големи последици од корона кризата

Курир - 29.06.2020

Помошта за компаниите кои тешко се снаоѓаат и не можат да работат треба да продолжи и за јули и август, рече професорот Трајко Славески, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ на вечерашното гостување на дебатата на телевизија 24 на која се осврна на проектите од ...

Славески: Власта не работи на функционална пазарна економија и со тоа ги загрози позициите на Македонија на патот кон ...

Курир - 29.06.2020

Платите во пазарна економија се пазарна категорија, а не административна. Во последниве години видовме таков интевенционизам што се направија админстративна категорија, а што се случува реално, се намали конкрентноста на извозот и тоа беше видливо ...

Славевски: Помошта за компаниите погодени од корона-кризата треба да продолжи и во јули и август

Република - 29.06.2020

Помошта за компаниите кои тешко се снаоѓаат и не можат да работат треба да продолжи и за јули и август, рече професорот Трајко Славески, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ на вечерашното гостување на дебатата на телевизија 24 на која се осврна на проектите од ...

Славевски: Помошта за компаниите погодени од корона-кризата треба да продолжи и во јули и август

Нетпрес - 29.06.2020

Помошта за компаниите кои тешко се снаоѓаат и не можат да работат треба да продолжи и за јули и август, рече професорот Трајко Славески, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ на вечерашното гостување на дебатата на телевизија 24 на која се осврна на проектите од ...

Славески: СДСМ создава неизвесност затоа што не може да одлучи дали е за прогресивен или рамен данок Славески: СДСМ ...

24Инфо - 29.06.2020

Професорот Трајко Славески, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ на вечерашното гостување на дебатата на телевизија 24 се осврна на проектите од програмата со која ВМРО-ДПМНЕ настапува на овие предвремени парламентарни избори.

Славески: СДСМ заговара неизвесност, тоа ќе го прекине ВМРО-ДПМНЕ!

Фокус - 29.06.2020

Професорот Трајко Славески, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ на вечерашното гостување на дебатата на ТВ 24 се осврна на проектите од програмата со која ВМРО-ДПМНЕ настапува на овие предвремени парламентарни избори.

Славески: СДСМ создава неизвесност затоа што не може да одлучи дали е за прогресивен или рамен данок

Курир - 29.06.2020

Професорот Трајко Славески, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ на вечерашното гостување на дебатата на телевизија 24 се осврна на проектите од програмата со која ВМРО-ДПМНЕ настапува на овие предвремени парламентарни избори.

Трајко Славески: ВМРО-ДПМНЕ и ќе го врати рамниот данок

Либертас - 29.06.2020

Сooпштение на ВМРО ДПМНЕ: Професорот Трајко Славески, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ на вечерашното гостување на дебатата на телевизија 24 се осврна на проектите од програмата со која ВМРО-ДПМНЕ настапува на овие предвремени парламентарни избори.

Трајко Славески член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ: Се обврзуваме она што го нудиме во програмата да го реализираме

Вечер Прес - 29.06.2020

Професорот Трајко Славески, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ на вечерашното гостување на дебатата на телевизија 24 се осврна на проектите од програмата со која ВМРО-ДПМНЕ настапува на овие предвремени парламентарни избори.

Славески: Што да очекувате од една власт кога не знае дали е за прогресивен или за рамен данок

MakPress - 29.06.2020

Професорот Трајко Славески, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ на вечерашното гостување на дебатата на телевизија 24 се осврна на проектите од програмата со која ВМРО-ДПМНЕ настапува на овие предвремени парламентарни избори.

Славески: СДСМ не знае дали е за прогресивен или за рамен данок

+инфо - 30.06.2020

Професорот Трајко Славески, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ во вечерашното гостување на дебатата на телевизија 24 се осврна на проектите од програмата со која ВМРО-ДПМНЕ настапува на овие предвремени парламентарни избори.

Изјава на Трајко Славески, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ околу изборната програма на неговата партија

Опсервер - 30.06.2020

Скопје, 30 јуни 2020 Денес ќе презентирам дел од преодната стратегија на ВМРО-ДПМНЕ за справување со здравствено-економската криза, кој се однесува на мерки поврзани со консолидирање на јавните финансии и финансиско консолидирање на земјата, како и ...

Славески: ВМРО-ДПМНЕ ќе обезбеди помош од 200 евра за сите лица кои ги изгубиле своите работни места поради кризата

Курир - 30.06.2020

Денес ќе презентирам дел од преодната стратегија на ВМРО-ДПМНЕ за справување со здравствено-економската криза, кој се однесува на мерки поврзани со консолидирање на јавните финансии и финансиско консолидирање на земјата, како и мерки кои се ...

Славески:  Ќе ги реализираме во целост капиталните иневстиции и во првите 100 дена ќе обезбедиме еднократна парична ...

24Инфо - 30.06.2020

Денес ќе презентирам дел од преодната стратегија на ВМРО-ДПМНЕ за справување со здравствено-економската криза, кој се однесува на мерки поврзани со консолидирање на јавните финансии и финансиско консолидирање на земјата, како и мерки кои се ...

Славески: Ќе обезбедиме еднократна парична помош за лицата со ниски примања, невработените и оние кои изгубиле работа

Макфакс - 30.06.2020

Ќе ги реализираме во целост капиталните иневстиции и во првите 100 дена ќе обезбедиме еднократна парична помош за лицата со ниски примања, невработените и оние кои изгубиле работа, изјави денеска на прес-конференција, Трајко Славески, член на ИК на ...

Славески:Ќе ги реализираме во целост капиталните иневстиции и во првите 100 дена ќе обезбедиме еднократна парична помош ...

Канал5 - 30.06.2020

Во изминатите неколку месеци бевме сведоци на низок капацитет на Владата во менаџирањето со јавните финанасии за што говори податокот дека во првите 5 месеци од годината имаме буџетски дефицит од 307 милиони евра.

Славески: Ќе обезбедиме еднократна парична помош за лицата со ниски примања, невработените и оние кои изгубиле работа

Вечер - 30.06.2020

Ќе ги реализираме во целост капиталните иневстиции и во првите 100 дена ќе обезбедиме еднократна парична помош за лицата со ниски примања, невработените и оние кои изгубиле работа, изјави денеска на прес-конференција, Трајко Славески, член на ИК на ...

Славески: Ќе обезбедиме еднократна парична помош за лицата со ниски примања, невработените и оние кои изгубиле работа

MTM - 30.06.2020

Ќе ги реализираме во целост капиталните иневстиции и во првите 100 дена ќе обезбедиме еднократна парична помош за лицата со ниски примања, невработените и оние кои изгубиле работа, изјави денеска на прес-конференција, Трајко Славески, член на ИК на ...

Славески: Ќе обезбедиме еднократна парична помош за лицата со ниски примања, невработените и оние кои изгубиле работа

Centar - 30.06.2020

Ќе ги реализираме во целост капиталните иневстиции и во првите 100 дена ќе обезбедиме еднократна парична помош за лицата со ниски примања, невработените и оние кои изгубиле работа, изјави денеска на прес-конференција, Трајко Славески, член на ИК на ...

Славески презентираше преодна стратегија за надминување на економската криза

Фокус - 30.06.2020

Преодна стратегија за справување со здравствено-економската криза денеска презентираше Трајко Славески, член на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ. Стратегијата, како што рече, се однесува на мерки поврзани со консолидирање на јавните финансии и ...

Ако формираат Влада: ВМРО-ДПМНЕ ветува 200 евра за оние што изгубиле работа поради кризата

Фактор - 30.06.2020

Трајко Славески, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, денеска презентираше дел од преодната стратегија на ВМРО-ДПМНЕ за справување со здравствено-економската криза, кој се однесува на мерки поврзани со консолидирање на јавните финансии и финансиско ...

Славески: Ќе ги реализираме во целост капиталните иневстиции

iPortal - 30.06.2020

Денес ќе презентирам дел од преодната стратегија на ВМРО-ДПМНЕ за справување со здравствено-економската криза, кој се однесува на мерки поврзани со консолидирање на јавните финансии и финансиско консолидирање на земјата, како и мерки кои се ...

Славески: Ќе ги реализираме во целост капиталните иневстиции

MakPress - 30.06.2020

Денес ќе презентирам дел од преодната стратегија на ВМРО-ДПМНЕ за справување со здравствено-економската криза, кој се однесува на мерки поврзани со консолидирање на јавните финансии и финансиско консолидирање на земјата, како и мерки кои се ...

Славески: Kапиталните иневстици ќе ги реализираме, во првите 100 дена ќе обезбедиме еднократна парична помош за лицата ...

Нетпрес - 30.06.2020

Трајко Славески, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ денеска презентираше дел од преодната стратегија на ВМРО-ДПМНЕ за справување со здравствено-економската криза, кој се однесува на мерки поврзани со консолидирање на јавните финансии и финансиско ...