TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Спасовски: Ветингот во полицијата е повеќе од потребен

Фокус - 11.06.2019

Ветингот во полицијата и другите институции на системот е повеќе од потребен. Неколку месеци работиме на концепт за тоа како треба да се спроведе во полицијата и во брзо време тоа ќе биде ставено пред Собранието, изјави министерот за внатрешни ...

Премиерот Заев и министерот Спасовски: Ветингот, како процес на проверка за вршење на функциите ќе биде законски и ...

Centar - 11.06.2019

Во емисијата „Отворено“ на ТВ 24, како дел од јавните настапи „Две години Влада – Отворено пред граѓаните“ во која учествуваа претседателот на Владата на РСМ Зоран Заев, заменик претседателот на Владата на РСМ и министер за внатрешни работи Оливер ...

Ветинг во МВР мора да има: Спасовски открива – Има вработени во МВР побогати од бизнисмени

Магазин - 11.06.2019

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски кој вечерв ее гостин во емисијата „Отворено“на телевизија 24 изјави дека ветингот на полицијата и другите институции е повеќе од потребен. Во емисијата беше прашан зошто две години се анализираше ...

Спасовски најави ветинг во полицијата, место само за чесните: Веројатно ако ги прашате 90 посто од граѓаните би рекле ...

Centar - 11.06.2019

– Погрешна е констатацијата дека се изгубени две години, и ние не можиме да се водиме на ниво на тоа што се зборува во јавноста и што се посакува да се случи. Знаете генерално ако следиме за тоа што се посакува да се случи, веројатно ако ги прашате ...

Спасовски: Има поединци во МВР побогати од бизнисмени, досега стотина полицајци добиле отказ

24Инфо - 11.06.2019

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски во емисијата „Отворено“ на ТВ„24“ изјави дека веингот ќе почне за еден месец, а досега сто полицајци биле избркани од работа. -Клучната цел на ослободување и демократизација на МВР е постигнат.

Над 100 полицајци се отпуштени, објави Оливер Спасовски

Centar - 11.06.2019

За три пати се зголемени дисциплинските постапки. Јакнење на одделението кое ги врши дисциплинските, најави министерот за Внатрешни работи, Оливер Спасовски во емисијата Отворено на ТВ 24.

Спасовски тврди дека ветингот не се најавува долго

Фактор - 11.06.2019

Mинистерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски во Отворено на 24 ТВ изјави дека ветингот е потребен, но тој не се најавува долго време. Спасовски не се сложува дека се изгубени две години.

Спасовски: Процесот на промени и демократизацијата на полицијата е во тек и ќе продолжи

Centar - 11.06.2019

Клучната цел на ослободување и демокраризација на МВР е постигнат. Промените се процес и тој процес ќе го продолжиме. Потребен е ветинг во полицијата. Неколку месеци работиме на утврдување концепт.

Спасовски за ветингот во МВР: Наредниот месец во Собрание ќе биде понудено законското решение

iPortal - 11.06.2019

Веќе во наредниот месец за очекување е до Собранието да биде понудено законско решение со кое ќе се спроведе и ветингот во полицијата кој е неопходен во Министерството за внатрешни работи, истакна Оливер Спасовски министер за внатрешни работи во ...

Спасовски: Во МВР има полициски службеници кои се побогати од бизнисмени

iPortal - 11.06.2019

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, вечерва во Отворено на ТВ 24, објаснувајки за најавениот ветинг, посочи дека во МВР има полициски службеници кои се побогати од некои бизнисмени кои се занимаваат со бизнис 20 години.

Спасовски: Ветинг во МВР е повеќе од потребен - Има полицајци побогати од бизнисмени

Press24 - 11.06.2019

Ветингот во полицијата и другите институции на системот е повеќе од потребен. Неколку месеци работиме на концепт за тоа како треба да се спроведе во полицијата и во брзо време тоа ќе биде ставено пред Собранието, изјави министерот за внатрешни ...

Заев и Спасовски: Ветингот ќе биде законски и правичен без да остави впечаток за реваншизам

24Инфо - 11.06.2019

Во емисијата „Отворено“ на ТВ 24, како дел од јавните настапи „Две години Влада – Отворено пред граѓаните“ во која учествуваа претседателот на Владата на РСМ Зоран Заев, заменик претседателот на Владата на РСМ и министер за внатрешни работи Оливер ...

Спасовски откри колку полицајци добиле отказ

Фактор - 11.06.2019

Бројката на луѓе кои што добиле отказ од работното место е околу сто, изјави министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски во Отворено на 24 ТВ, опишувајќи ги овие службеници како луѓе кои правеле проблеми во минатото, нанеле зло.

Спасовски: Процесот на промени и демократизацијата на полицијата е во тек и ќе продолжи

iPortal - 11.06.2019

Клучната цел на ослободување и демокраризација на МВР е постигнат – рече министерот за внатрешни работи во вечерашното гостување на 24ТВ. Промените се процес и тој процес ќе го продолжиме. Потребен е ветинг во полицијата.

Спасовски: Во МВР има полициски службеници кои се побогати од бизнисмени

Скопје1 - 12.06.2019

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, вечерва во Отворено на ТВ 24, објаснувајки за најавениот ветинг, посочи дека во МВР има полициски службеници кои се побогати од некои бизнисмени кои се занимаваат со бизнис 20 години.

Спасовски: Работиме на концепт за спроведување на ветинг во МВР

Нова ТВ - 11.06.2019

Ветингот во полицијата и другите институции на системот е повеќе од потребен. Неколку месеци работиме на концепт за тоа како треба да се спроведе во полицијата и во брзо време тоа ќе биде ставено пред Собранието, изјави министерот за внатрешни ...

Заев и Спасовски: Ветингот, како процес на проверка за вршење на функциите ќе биде законски и правичен без да остави ...

iPortal - 11.06.2019

Во емисијата „Отворено“ на ТВ 24, како дел од јавните настапи „Две години Влада – Одговорно пред граѓаните“ во која учествуваа претседателот на Владата на РСМ, Зоран Заев, заменик-претседателот на Владата на РСМ и министер за внатрешни работи Оливер ...

Спасовски: За три пати се зголемени дисциплинските постапки, 100 луѓе од МВР добија отказ

iPortal - 11.06.2019

За три пати се зголемени дисциплинските постапки. Јакнење на одделението кое ги врши дисциплинските, најави министерот за Внатрешни работи, Оливер Спасовски во емисијата Отворено на ТВ 24.

Спасовски: Работиме на концепт за спроведување на ветинг во МВР

Бриф - 11.06.2019

Ветингот во полицијата и другите институции на системот е повеќе од потребен. Неколку месеци работиме на концепт за тоа како треба да се спроведе во полицијата и во брзо време тоа ќе биде ставено пред Собранието, изјави министерот за внатрешни ...

Премиерот Заев и министерот Спасовски: Ветингот, како процес на проверка за вршење на функциите ќе биде законски и ...

Бриф - 12.06.2019

Во емисијата „Отворено“ на ТВ 24, како дел од јавните настапи „Две години Влада – Отворено пред граѓаните“ во која учествуваа претседателот на Владата на РСМ Зоран Заев, заменик претседателот на Владата на РСМ и министер за внатрешни работи Оливер ...

Спасовски: Сто вработени во МВР добија откази, ќе следуваат уште

еМагазин - 11.06.2019

Зголемен број на дисциплонски постапки и отпуштање на вработени, најави министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски во емисијата „Отворено“ на „ТВ 24“. – Бројката на луѓе кои што добиле отказ од работното место е околу сто – рече Спасовски.

Спасовски: Работиме на концепт за спроведување на ветинг во МВР

Вечер Прес - 11.06.2019

Ветингот во полицијата и другите институции на системот е повеќе од потребен. Неколку месеци работиме на концепт за тоа како треба да се спроведе во полицијата и во брзо време тоа ќе биде ставено пред Собранието, изјави министерот за внатрешни ...

Спасовски: Работиме на концепт за спроведување на ветинг во МВР

Слободен Печат - 11.06.2019

Посочи дека за две години на власт направени се низа на реформски процеси кои се однесувата на МВР и тоа се потвдрува во Извештајот на ЕК. Ветингот во полицијата и другите институции на системот е повеќе од потребен.

Спасовски во 24 Отворено: Ветингот во полицијата и другите институции на системот е повеќе од потребен

24 Вести - 11.06.2019

Ветингот во полицијата и другите институции на системот е повеќе од потребен. Неколку месеци работиме на концепт за тоа како треба да се спроведе во полицијата и во брзо време тоа ќе биде ставено пред Собранието, изјави министерот за внатрешни ...

Спасовски: Ветингот во полицијата и другите институции е повеќе од потребен

+инфо - 11.06.2019

Ветингот во полицијата и другите институции на системот е повеќе од потребен. Неколку месеци работиме на концепт за тоа како треба да се спроведе во полицијата и во брзо време тоа ќе биде ставено пред Собранието, изјави министерот за внатрешни ...

Спасовски најави откази за полицајци

Курир - 11.06.2019

Ветингот во полицијата и другите институции на системот е повеќе од потребен. Неколку месеци работиме на концепт за тоа како треба да се спроведе во полицијата и во брзо време тоа ќе биде ставено пред Собранието, изјави министерот за внатрешни ...

Спасовски: Ветингот во полицијата е повеќе од потребен

Нетпрес - 11.06.2019

Ветингот во полицијата и другите институции на системот е повеќе од потребен. Неколку месеци работиме на концепт за тоа како треба да се спроведе во полицијата и во брзо време тоа ќе биде ставено пред Собранието, изјави министерот за внатрешни ...

Спасовски: Ветингот во полицијата е повеќе од потребен

PressingTV - 11.06.2019

Ветингот во полицијата и другите институции на системот е повеќе од потребен, изјави во гостување на тв емисија, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и додаде дека неколку месеци се работи на концепт за тоа како треба да се спроведе во ...

Спасовски најави откази за полицајци

ММС - 12.06.2019

Ветингот во полицијата и другите институции на системот е повеќе од потребен. Неколку месеци работиме на концепт за тоа како треба да се спроведе во полицијата и во брзо време тоа ќе биде ставено пред Собранието, изјави министерот за внатрешни ...