TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Државата ќе ги преземе ингеренциите од општините Охрид и Струга за да се исполнат препораките на УНЕСКО, кажа Заев

Сакам да кажам - 19.07.2019

Премиерот Зоран Заев најави дека државата ќе ги преземе ингеренциите во градежништвото од општините Струга и Охрид со цел да бидат исполнети препораките на УНЕСКО за да не биде ставен Охридскиот Регион на листата на загрозено светско наследство.

(ВИДЕО) Заев: Државата ќе ги преземе ингеренциите во урбанизмот во Охрид и Струга

Алсат-М - 19.07.2019

Заев рече дека сѐ уште го нема добиено писмото од струшкиот градоначалник Рамиз Мерко во кое тој вели дека ги предава надлежностите во градежништвото на Владата, но рече дека кога ќе бидат исполнети законските услови, државата ќе ги преземе ...

Струга ú ги отстапи дивоградбите на Владата, Охрид ќе се „мачи“ со нив

Вечер - 19.07.2019

Охридскиот градоначалник Константин Георгиески, пак, за весникот „Вечер“ истакна: „Нема да го коментираме барањето на струшкиот градоначалник за изземање на ингеренциите во одредени сфери во работењето на Општина Струга.

Заев: Државата ќе ги преземе ингеренциите во градежништвото од општините Охрид и Струга

OhridNews - 19.07.2019

Државата авата ќе ги преземе ингеренциите во областа на градежништвото од општините Охрид и Струга, најави денеска на прес-конференција премиерот Зоран Заев. Општина Охрид побара помош од државата за исполнување на обврските за зачувување УНЕСКО ...

Државата ќе ги преземе ингеренциите во градежништвото од Струга и Охрид

Опсервер - 19.07.2019

Премиерот Зоран Заев се уште не го добил писмото со кое струшкиот градоначалник му ги остапува ингеренциите од општината во делот на градежништвото. Вели дека има информации оти и општина Охрид ќе го направи истото и оти државата ќе ги земе овие ...

Заев ќе руши во Охрид, градоначалникот кажал дека сака да ги врати ингеренциите

Скопје1 - 19.07.2019

Премиерот Зоран Заев вели дека градоначалникот на Охрид сака да ги отстапи ингеренциите за урбанистичко планирање, односно рушење и градење на објекти. Тој вели дека државата ќе стави крај на сите девојантни појави во тој регион.

Земја на чудата

Либертас - 19.07.2019

Ова што сега се случува со и околу Охрид, во каква „бомба“ се претвора целата ситуација, е безмалу неверојатно, чудесно, иако за оваа држава човек одговорно може да каже дека веќе ништо не може толку, до неверојатност, да не’ импресионира.

Заев: Државата ќе ги преземе ингеренциите во градежништвото од Струга и Охрид

Фокус - 19.07.2019

Премиерот Зоран Заев најави дека државата ќе ги преземе ингеренциите во градежништвото од општините Струга и Охрид со цел да бидат исполнети препораките на УНЕСКО за да не биде ставен Охридскиот Регион на листата на загрозено светско наследство.

Државата ќе ги преземе ингеренциите во градежништвото од Струга и Охрид

Локално - 19.07.2019

Премиерот Зоран Заев се уште не го добил писмото со кое струшкиот градоначалник му ги остапува ингеренциите од општината во делот на градежништвото. Вели дека има информации оти и општина Охрид ќе го направи истото и оти државата ќе ги земе овие ...

Државата ќе ги преземе ингеренциите во градежништвото од Струга и Охрид

Независен - 19.07.2019

Премиерот Зоран Заев се уште не го добил писмото со кое струшкиот градоначалник му ги остапува ингеренциите од општината во делот на градежништвото. Вели дека има информации оти и општина Охрид ќе го направи истото и оти државата ќе ги земе овие ...

Ингеренциите во градежништвото од Струга и Охрид се селат кај државата

+инфо - 19.07.2019

Премиерот Зоран Заев се уште не го добил писмото со кое струшкиот градоначалник му ги остапува ингеренциите од општината во делот на градежништвото. Вели дека има информации оти и општина Охрид ќе го направи истото и оти државата ќе ги земе овие ...

Државата ќе ги преземе ингеренциите во градежништвото од Струга и Охрид

MTM - 19.07.2019

Премиерот Зоран Заев се уште не го добил писмото со кое струшкиот градоначалник му ги остапува ингеренциите од општината во делот на градежништвото. Вели дека има информации оти и општина Охрид ќе го направи истото и оти државата ќе ги земе овие ...

Државата ќе ги преземе ингеренциите во градежништвото од Струга и Охрид

24Инфо - 19.07.2019

Премиерот Зоран Заев се уште не го добил писмото со кое струшкиот градоначалник му ги остапува ингеренциите од општината во делот на градежништвото. Вели дека има информации оти и општина Охрид ќе го направи истото и оти државата ќе ги земе овие ...

Заев: Државата ќе биде „градоначалник“ на Струга и Охрид

Денешен - 19.07.2019

Премиерот Зоран Заев се уште не го добил писмото со кое струшкиот градоначалник му ги остапува ингеренциите од општината во делот на градежништвото. Вели дека има информации оти и општина Охрид ќе го направи истото и оти државата ќе ги земе овие ...

Државата ќе води ред во градежништвото во Струга и Охрид

CivilMedia - 19.07.2019

Премиерот Зоран Заев сè уште не го добил писмото со кое струшкиот градоначалник му ги остапува ингеренциите од општината во делот на градежништвото. Вели дека има информации дека и општина Охрид ќе го направи истото и оти државата ќе ги земе овие ...

Заев: Државата ќе биде „градоначалник“ на Струга и Охрид

Република - 19.07.2019

Премиерот Зоран Заев се уште не го добил писмото со кое струшкиот градоначалник му ги остапува ингеренциите од општината во делот на градежништвото. Вели дека има информации оти и општина Охрид ќе го направи истото и оти државата ќе ги земе овие ...

Државата ќе ги преземе ингеренциите во градежништвото од Струга и Охрид

MakPress - 19.07.2019

Премиерот Зоран Заев се уште не го добил писмото со кое струшкиот градоначалник му ги остапува ингеренциите од општината во делот на градежништвото. Вели дека има информации оти и општина Охрид ќе го направи истото и оти државата ќе ги земе овие ...

Државата ќе ги преземе ингеренциите во градежништвото од Струга и Охрид

Фокус - 19.07.2019

Премиерот Зоран Заев се уште не го добил писмото со кое струшкиот градоначалник му ги отстапува ингеренциите од општината во делот на градежништвото. Вели дека има информации оти и општина Охрид ќе го направи истото и оти државата ќе ги земе овие ...

Државата ќе ги преземе ингеренциите во градежништвото од Струга и Охрид

Либертас - 19.07.2019

Премиерот Зоран Заев се уште не го добил писмото со кое струшкиот градоначалник му ги остапува ингеренциите од општината во делот на градежништвото. Вели дека има информации оти и општина Охрид ќе го направи истото и оти државата ќе ги земе овие ...

Државата ќе ги преземе ингеренциите во градежништвото од Струга и од Охрид

еМагазин - 19.07.2019

Премиерот Зоран Заев се уште не го добил писмото со кое струшкиот градоначалник му ги остапува ингеренциите од општината во делот на градежништвото. Вели дека има информации оти и општина Охрид ќе го направи истото и оти државата ќе ги земе овие ...

Државата ќе ги преземе ингеренциите во градежништвото за Струга и Охрид

Нова ТВ - 19.07.2019

Премиерот Зоран Заев се уште не го добил писмото со кое струшкиот градоначалник му ги остапува ингеренциите од општината во делот на градежништвото. Вели дека има информации оти и општина Охрид ќе го направи истото и оти државата ќе ги земе овие ...

Државата ќе ги преземе ингеренциите во градежништвото од Струга и Охрид

Канал5 - 19.07.2019

Премиерот Зоран Заев се уште не го добил писмото со кое струшкиот градоначалник му ги остапува ингеренциите од општината во делот на градежништвото. Вели дека има информации оти и општина Охрид ќе го направи истото и оти државата ќе ги земе овие ...

Заев за ингеренциите : Ние ќе ги преземеме заради обврската да се среди Охрид

PressingTV - 19.07.2019

Премиерот Зоран Заев се уште не го добил писмото со кое струшкиот градоначалник му ги остапува ингеренциите од општината во делот на градежништвото. Вели дека има информации оти и општина Охрид ќе го направи истото и оти државата ќе ги земе овие ...